Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
imam 307 hdi 79kw 2002 god i cesto mi se prilikom motanja volanom èuje nekakva škripa u motoru-baš ružan zvuk, zna li iko šta bi to moglo da bude???
od ulja u servu pa nadalje.........
best regards!
Trebao bo malo bolje opisati, dali je to škripa od remena ili nešto drugo
bez uvrede mislim da je najbolje da odes nekom majstoru jer iz tvog posta dijeluje da si nemozes sam pomoc. nije nista zlonamjerno
Ima li te škripe kad pališ ili gasiš auto? Jesi li ikad ili skoro radio veliki servis, koliko je prešao tvoj auto?
ne, prilikom paljenja i gasenja nista se ne cuje, samo kad motam volanom i to kad se auto ugrije, dok je hladan nista se ne cuje..veliki servis nisam radio nikako dok je auto kod mene ali znam da je uredno servisiran..presao je 146.000 km. ja mislim da se cuje klinasti remen ili je sto rece zeljko do ulja u servu ili je do pumpe od serva pa remen klize reko nje..
Od kolike je kilometraže auto kod tebe? Jel raðen veliki servis na oko 120 000 kilom.,to bi trebao provjeriti? To mi više ukazuje da je remenje dalo svoje!
Provjeri razinu ulja za hidrauliku.
Imao sam slucaj da je nedostajalo ( tj. iscurili je na spoju cijevi i pumpe) i javljao mi se taj simptom.
Ako fali doli u posudu koliko je obiljezeno, upali auto pa prati malo crijeva i cijevi da ti negdje ne curi, naravno bilo bi dobro da ti netko malo mrda volan.
Obicno ode gumena brtva na spoju metalne cijevi i pumpe, ako je to to vidjet ces i sam.
možda su u šumi
Provjeri nivo ulja u servo volanu i kaise od serva!
p-307 ima servo pokretan el motorom dakle nije remen
remenice i remenje nisu sigurno jer nemaju veze sa servom,a kao sto je nedim napisao provjeri gumice na balans stangi,ali provjeri i kugle meni se desilo da skripi radi kugle a posto si napisao da skripa dolazi iz motora... neznam bas nevjerujem da je iz motora
Najjednostavniji nacin je podici haubu,upaliti motor,naci pomocnika koji ce da vrti volan i u mestu pomerati volan iz krajnjeg desnog u krajnji levi polozaj i pritom traziti izvor zvuka.