Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav
Radi se o sljedecem, otkljucate auto preko daljinskog i ne cinite vise nista, auto se nakon kratkog vremena sam zakljuca. Ili gora varijanta: otkljucate auto i nakratko udjete i slucajno ostavite kljuceve u autu a on se zakljuca.
Moze li se deaktivirati takvo automatsko zakljucavanje?
Hvala.
Zadnja izmjena od slow (08-10-2010 18:29:04)
to je izgleda aftermarket centralno,moraces da vidis koji je proizvodjac i kako se programira centrala,
Nije aftermarket, orginal je sve, imaju jos neke marke auta tu funkciju, to je valjda zastita protiv slucajnog otkljucavanja ako se recimo nehotice pritisne gumb za otkljucavanje auta...
Zadnja izmjena od slow (08-10-2010 19:41:05)
Provjeri pali li se unutrasnje svjetlo kad se otvore vrata, ako se ne pali kvar je do brave na vratima, centrala ne dobija signal da su se vrata otvorila pa opet aktivira zakljucavanje.
Cest problem je prekidac u bravi za vozacka vrata
Hm. Sad me muci nesto, sto nisam probao a ja bi tako to uradio da sam proizvodjac. Auto poseduje one senzore pokreta, e sad, ti ako otkljucas auto i ako posle toga nema nikakve akcije, tj nisi usao u auto,otvorio vrata on ce se zakljucati automatski, a ako si ti usao u auto i senzori su osetili kretnju to automatsko zakljucavanje bi se odmah ponistilo. Pretpostavljam da tako radi jer meni se auto nikad nije zakljucao dok sam ja bio unutra a pri tome sam samo sedeo i nisam nista radio.
Volkswagen Passat B5.5 3BG
1.9 TDI PD
2003 Silver Sedan
meni se isto desilo na pasatu ja na svadbi 1 sat posle pola noci otkljucam auto udjem uzmem cigare iz kasete izadjem iz auta zatvorim vrata on se zakljuca ja po dzepovima kad kljucevi na sjedistu sreca kod kuce imam rezervne dok sam se vrati prodje svadba i problem je bio u prekidacu u bravi
To je klasicna rearm funkcija koju imaju i svi naknadno ugradjeni alarmi, a stvar je u tome da kad se alarm deaktivira, ukoliko se ne udje u auto za odredjeno vreme (obicno 30 sec), alarm se automatski aktivira i (najcesce) zakljuca auto. Alarm konstatuje, ukoliko se otkljuca auto a ne udje u njega (otvore vrata), da je slucajno pritisnut taster za deaktivaciju alarma, pa ga ponovo ukljucuje. Problem nastaje kad crkne taster u bravi koji salje signal da su vrata otvorena.
Nikad nisam probao ali pretpostavljam da se ova funkcija moze iskljuciti, a ako ne moze, mogu se prespojiti neke zice tako da auto nikad vise ne zakljuca sam nakon otkljucavanja .
Ako je centralno fabrièki to onda ovako radi.Kada zakljuèaš a zatim otkljuèaš auto i ne udjes unutra,auto æe se sam zakljuèati posle nekog vremena oko 1min.A ako to isto uradis i otvoris vrata posle otkljuèavanja auto se sigurno neæe zakljuèati,ukoliko je sve ispravno.Na ovim pasatima kao uostalom i na golfovima,škodama i audima tog godista problematiène su brave u vratima.I to najviše na vozaèevim vratima jer se najviše i koriste.Probaj ovo da uradiš sa na primer zadnjim vratima (ili nekim drugim koja pale svetlo u kabini kada se otvore)i auto se sigurno neæe zakljuèati.A moguæe je deaktivirati ako to hoæeš.Nalazi se u funkcijama komforta.
1 000 000 % taèno.
Ako je centralno fabrièki to onda ovako radi.Kada zakljuèaš a zatim otkljuèaš auto i ne udjes unutra,auto æe se sam zakljuèati posle nekog vremena oko 1min.A ako to isto uradis i otvoris vrata posle otkljuèavanja auto se sigurno neæe zakljuèati,ukoliko je sve ispravno.Na ovim pasatima kao uostalom i na golfovima,škodama i audima tog godista problematiène su brave u vratima.I to najviše na vozaèevim vratima jer se najviše i koriste.Probaj ovo da uradiš sa na primer zadnjim vratima (ili nekim drugim koja pale svetlo u kabini kada se otvore)i auto se sigurno neæe zakljuèati.A moguæe je deaktivirati ako to hoæeš.Nalazi se u funkcijama komforta.
Moj me insekt nikad ne vara )
Volkswagen Passat B5.5 3BG
1.9 TDI PD
2003 Silver Sedan
Moze da se iskljuci..... Prtijatelj je to uradio na passatu 2004 god.... Otisao u servis i trazio da mu izkljuce automatsko zakljucavanje vrata. I sada kada otkljuca auto i ako otvori bilo koja vrata ili gepek on se vise ne zakljucava sam,a ako nista ne uradi za neko vreme on se sam zakljuca......
Moze da se iskljuci..... Prtijatelj je to uradio na passatu 2004 god.... Otisao u servis i trazio da mu izkljuce automatsko zakljucavanje vrata. I sada kada otkljuca auto i ako otvori bilo koja vrata ili gepek on se vise ne zakljucava sam,a ako nista ne uradi za neko vreme on se sam zakljuca......
tvom prijatelju su vjerovatno iskljucili automatsko zakljucavanje vozila kada krene jer kako si opisao da radi sada
tako i treba da radi tvornicki a to i treba iskljuciti u navedenom slucaju da se nebi zakljucavao
poz..