Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Danas sam rijesio problem promjenio sam MAF i sve je ok. Nasao sam polovan i jako povoljan
za nov mi trazili 250 KM
pa mi bilo zao
pozz svima
Evo novi problem
kad sam skoro stigo do majstora, auto se ugasilo
prvo se upalila lampica grijaca i onda STOP vise se ne moze ni upalit.
Osijedio sam ...
da sam jutros nedaj boze umro nebi znao da ovakav problem moze MAF da izazove
Sadmir napisao:Evo novi problem
Osijedio sam ...da sam jutros nedaj boze umro nebi znao da ovakav problem moze MAF da izazove
Izgleda da TAJ problem i nije prouzrocio MAF jucer sam preso 300 km bez ikakvih problema a jutros opet samo gori lampica grjaca i nece da upali...
Da li bi dijagnostika pokazala kakvu gresku da je elektronika pumpe u pitanju?
Pa šta kaže dijagnostika sad, i dali uopšte se može povezati dijagnostika sad kad neæe da upali?
Evo novi problem
Osijedio sam ...
@oliver
Poslije nekoliko sati, auto je upalio, ponovo sam bio na dijagnostici i opet je ocitao istu gresku, nista novo...
Sad kad dodam kontakt, gori lampica grijaca i ne gasi se, pokuso sam verglat, nista
morala bi da pokaze gresku ali nije problem skinuti i poklopac pumpe i vidjeti u kakvom je stanju
rele rele rele 109
Jedan majstor onako od oka, kaze procesor, drugi misli da je MAF, a dijagnostika opet izbacila istu gresku.
Dogovorio sam sa jednom radnjom da mi nabave MAF, a ako ne bude do njega da ga mogu vratit...
Valjda cu brzo rijesit
I sa neispravnom MAF-om mozes auto upaliti.tebi sad nepali auto zbog neceg drugog.
Problem rijesen, glupi alarm mi blokiro paljenje, skinuta blokada i sad pali, moram mjenjat alarm...
Problem rijesen, glupi alarm mi blokiro paljenje, skinuta blokada i sad pali, moram mjenjat alarm...
opet sam malo skeptican ako je alarm zasto bi gorila lampica grijaca
ovaj ce sve samo nece mehanicaru
pa jeli se lampica ugasila kada si skinuo blokadu ili jos gori
ovaj ce sve samo nece mehanicaru
Gdje pise da sam ja nesto radio? I ovo mi je elektricar uradio, pa reko da je do tog bilo.
Toni kad je otkopcao tu neku zicu, ugasila se lampica grijaca i auto je upalio bez problema...
Ma nek si ti riješio to je bitno
e aj nek bude sretno i dugovjeko