Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozzz svima..Imam jedan problem...Sinoc kada sam se vracao po mokrom kolovozu naglo sam pritisnuo kocnicu i nije mi radio ABS svi kotaci su zablokirali odmah..jednostavno kada pritisnem kocnicu nema onog trzanja kao do sada kada je klizav teren...ABS lampica ne gori...Probao sam ASR radi ESP radi...Jedino ABS nece....Da li iko zna sta bi mogao biti problem??? Unaprijed hvala...
Zaboravio sam jos napisati da sinoc dok sam jos testirao ABS tako sto nabijem brzino 40-60 km/h nekad je radio ABS a nekad nije...Kada radi onda mi se desava da mi se kao smanjuje intezitet svjetla na sijlicama isto kao da se gase svjetla tj kao da trepere..I cim prestane ABS one opet sijaju dobro...KAda ABS nije radio odnosno kada su blokirali svi tockovi svjetlo na farovima bilo je OK....
sta kaze dijagnostika??
neznam ali mislim ako nesto nije ok sa abs onda mora biti upaljena lampa a i istali sistemi koje si naveo da rade je nemoguce da obavljaju svoju funkciju ako abs nije ok ali za svaki slucaj na dijagnostiku
moguce pri malim brzinama i u zavisnosti od abs-a koja je to brzina ,ali svi rade preko 40km.pojedini modeli su aktivi i od 15km .sve zavisi sta je unutra
Moje mislenje je da je sve ok. Abs kako rece kolega MN026 u vecini vozila radi iznad 30Km/h,
a to sto ti sijalice trepcu dok ABS radi je sasvim normalno jer kad pritisnes kocnicu ondak padaju obrtaje i alternator ne puni dovoljno. ABS je drugi veci potrosac po servo pumpe.
je napisao skrivenu poruku za korisnika: siner
Ej hvala vam svima...Rijesio sam problem...Promijenio sam onaj reley od Esp ABS i to...Sad radi super...Hvala vam puno