ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 28-12-2010 23:55:35

necko_sa
elproger
Iz: BiH
Registrovan: 22-01-2009
Komentari: 115

Daljinski alarma Audi A4

Pozdrav,

danas mi je prestao reagovati daljinski od alarma na autu. Radi se o Audi A4 2004 god, daljinski u kombinaciji sa kljucem...koji je uparen sa Cobra alarmnim sistemom. Nemam poseban daljinski za alarm, vec je prilikom ugradnja alarma Cobra iskoristen postojeci orginalni daljinski od auta.

Nisam mogao deaktivirati alarm preko daljinskog, pa sam bio prinudjen otvoriti vrata sa kljucem i aktivirati alarm. Iskljucio sam ga sa pin kodom koji sam dobio kada sam ugradio alarm. Cudno je to sto ni rezervni kljuc vise ne reaguje, tj daljinski.

Cuo sam da ima neka vrsta sinhronizacije izmedju alarma u autu i samog daljinskog, ali ne znam proceduru. Imam i manual od auta, ali je na francuskom i ne kontam nista.

Molim pomoc...auto je u garazi ali nezasticen.

Hvala

Zadnja izmjena od necko_sa (28-12-2010 23:56:51)

#2 29-12-2010 00:31:19

drz
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 16-05-2009
Komentari: 948

Re: Daljinski alarma Audi A4

Mozda gresim ali mislim da bi ti auto jednako bio zasticen (tj. nezasticen) i da ti daljinski radi, jer za onog koji zna da ukrade taj auto ni ta cobra nece biti problem.

Mislim da kod tebe nije problem sinhronizacije, vec neki drugi problem oko centralnog. Spoji auto na diag, pa vidi kakva je situacija.

#3 29-12-2010 00:39:17

necko_sa
elproger

Ok, moguce je...mozes li mi objasniti kako da izvrsim sinhronizaciju pa ako to ne prodje, onda ide na dijagnostiku. Kako se ponasa daljinski ako nije sinhronizovan, tj, ako ne komunicira sa alarmom u autu?

Samo da napomenem, u oba daljinska sam vadio baterije, ako to mijenja situaciju.

#4 29-12-2010 00:50:50

drz
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 16-05-2009
Komentari: 948

Sinhronizaciju ces uraditi preko diag. Verovatno postoji i neka procedura za rucno ukodiravanje, ne znam napamet, pogledaj autodatu. Daljinski se ponasa isto i kad je i kad nije sinhronizovan (nije mi bas najjasnije pitanje). Da li radi centralno na kljuc, ako radi, da li pali diodu od fabrickog alarma?

#5 29-12-2010 01:23:32

necko_sa
elproger

Kada zakljucam vrata kljucem, centralka zakljuca vrata i ujedno se oglasi dvostruki "pi pi", sto najvjerovatnije nagovjestava aktiviranja alarma. Dakle, auto je pod alarmom. Lampica na vratima prvo gori konstantno pa nakon 20-30 sec pocne bljeskati, sto je kao normalno. Takodjer i lampica od comba alarma pocne bljeskati. Sve djeluje normalno, ali je problem (mada u to nisam siguran, ne mogu sada testirati kasno je) kada otkljucam vrata i otvorim ih, oglasi se alarm. Dakle, koliko sam skontao, zakljucavanje vrata ujedno starta zastitu alarma, ali nakon sto otkljucam vrata i otvorim ih, alarm se ne deaktivira, vec se odmah oglasi.

Vezano za sinhronizaciju...da li daljinski ikako reaguje na alarm kada nije sinhroniziran?

#6 29-12-2010 10:20:38

LJ01
elproger
Iz: Doboj.BiH
Registrovan: 17-03-2010
Komentari: 238

To je ok mozes ga upaliti kljucem,tako pali i fabricki,a kad ga otkljucas ne gasi ga nego kad prepozna kljuc immpo ga ugasi stim sto kod tebe negasi cobru mada na VW gasi i cobru can kod tebe je kobra plip vjerovatno,ako su ti baterije ok das kontakt stisnes taster i trebalo bi da radi daljinski poslije ili ga zaklojucaj sa vozaceve brave i dok je u polozaju zakljucano kljuc stisni taster na daljincu.Cesto je problem u konfort modulu kod tih auta moj kolega ima isti takav i nemogu da mu prijavim drugu daljinsku komandu.

#7 30-12-2010 19:31:13

necko_sa
elproger

Ljudi, jutros je rezervni daljinac proradio...znaci radi sve ok. Onaj prvobitni daljinac jos uvjek ne radi. Mozda je usljed mnogobrojnih padova na pod napokon otisao u vjecna lovista.

Uglavnom, sada radi.

Hvala svima.

#8 30-12-2010 22:30:44

astambura
elproger
Iz: Prnjavor
Registrovan: 05-11-2010
Komentari: 762

Ako je kljuc bio bez baterije malo duze ili su stiskani dugmici van dometa auta 100% ti je izgubio sinhronizaciju pa ju trebas opet izvrsiti...

Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!

Board footer