Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
izgubi struju za 2 dana promijenio 2 akumlatora, sve sam porobao nikao da naxem gde vuce struju
A kojom metodom si trazio gdje ti vuce struju?
pa skidam neke kontakte osigurace relej grijaca neznam sta , sta od prile gde ako ste imali taj problem , skidam klemu vari kad stavim
Zakaci ti ampermetar da vidis koliko vuce struje pa ces lakse i naci sta vuce struju.pozzzzz
Pedja.
Ili zakači amper kliješta, ili spoji ampermetar između akumulatora i jedne kleme. Kad vidiš koliko vuče onda to i napiši ovdje. Do 1-1.5 amper je neki modul, više od toga je CAN budan.
Pozdrav
za kolko vreme da merim kolko mi izgubi, auto mije jos na servis do sutra
ili odmah cim zakacim uto vreme da merim
ili odmah cim zakacim uto vreme da merim
ne mjeris koliko ti izgubi, nego kolko ti struje trenutno vuče taj "potrošač"...
Tako je. Baterija da bude puna, i izmjeriš koliko struje vuče na zaključan auto, zatvorena sva vrata i brave bunkera i haube, nakon zaključavanja sačekaš 5 min da svi potrošači idu u "stand by" i vidiš koliko ti piše na instrumentu. To onda napišeš ovdje pa svi skupa fino vidimo što dalje.
evo seve upravo sam merio vuce 0.95 amp do 1 amp
ado rreleja grijaca nije sto posto posto mije eliminisam stavio sam inov sto sam mislio na nijega
izaboravio kad povezem amper aparata da merim na klijeste od aparata mi varnici struja na sek
To je samo jedan modul. Skidaj osigurače, prvo one zelene od vrata u trokutu kraj vozača, zatim nastavi u bunkeru, i ako do onda ne nađeš što je čupaj u prenjem SAM modulu.
Javi što si našao.
proba cu sutra cim otvorim radnju , jer su mi pobijegli i radnici hahah hvala vam , javim sutra kao uvijek
skidali smo sve osigurace iopet vuce struju, na 3 mesta iglave osigurace
Obicno vuce struju radio ili lampa u skafu.
da nije vebasto ukljuceno ako ima neki prekidac kod pepeljare
pogledaj da ne ostaje sijelica u kasu
Otkači alternator pa vidi onda
Tako je, sistemom eliminacije izbacuj sve dok struja ne padne na 50-tak mA maksimalno. Možeš i amper kliještima ako su full precizna, ali sigurnije je odkačiti napajanja.
Pozdrav
meni su komp vrata pravili problem par puta na ovaj auto kao i KI
izaboravio
kad povezem amper aparata da merim na klijeste od aparata mi varnici struja na sek
e sad "zavarnici" koliko? da otopi stubic od akumulatora ili malo u svakom slucaju je to normalno malo ali to nije merodavno, ako bi nam to bilo merodavno onda nam ispitivac napona ili ti pipalica nebi trebala, nego bi pravili kratak spoj da vidimo dali ima napona, u svakom slucaju svaki put kada odvojis klemnu akumulatora postoji mogucnost resetovanja kontrolne jedinice gde ona nece vuci struju jedno vreme dok opet ne blokira znaci stavi amper klesta-metar u drugom slucaju ako nemas prvi spoji tako da nikada ne otvaras strujno kolo, ampermetar aligator kesta na krajevima kabela jedna na sasiju ili ti masu druga na stubic akumulatora ispod klemne i tek onda skidas klemnu pa ti improvizuj .
pretpostavljam da nisi covek koji se razume u struju kako se narodski kaze tako da te nebi davio sa raskacivanjem can magistrala jer one ne varnice
ps:pretpostavljam da je 203 pogledaj zadnji SAM ako je on ili prednji ne verujem da ces sistemom eliminacije osiguraca naci kvar jer ti kompovi imaju napojne kableve od cc 10 kvadrata a njihovi osiguraci su zavuceni tako da moras direktno na njima da raskacis stekere
poz
Zadnja izmjena od dobri (15-01-2011 00:55:57)
mi smo skoro imali blesav problem, grijac zadnje sajbe.
imao sam ja i grejac prskalica sofersajbne ali opet SAM , radile su cvik cangle
Zadnja izmjena od dobri (15-01-2011 00:59:09)