Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam probleme sa golfom 5 sdi 2.0 tako što na leru trese i pri vožnji na malom broju obrtaja. Isto tako nekad ujutro neće da upali bez verglanja od 3.4 puta,pri tom nikako ne dimi. Prvo sam mijenjao pumpu u rezervoaru opet isto. Ostavljao sam ga i uzbrdo i nizbrdo da provjerim da ne vraća gorivo u rezervoar,opet isto. Zatim promijenim dvije dizne prije pet dana i od tada pali ujutro,tokom vožnje sasvim malo podrhtava ali sam primijetio da kad naglo pritisnem gas izbaci crn dim. To me sad zabrinjava. Dizne su provjerene kako bacaju,ne troši mnogo goriva:nasuo sam pun rezervoar i prešao 400 kilometara samo gradske vožnje a kazaljka mi na pola,znači otprilike mu je potrošnja oko 7.5 litara gradske vožnje. Sumnjam da je do goriva pošto u gradu nemam evro 4 ili 5,sipam evro 3 i sad planiram da to potrošim i naspem na OMV pumpi iako je daleko 100 kilometara. Molim za Vaše mišljenje
Zadnja izmjena od vnino (16-02-2011 22:04:38)
Ovako:
1. Da li ti motor trosi ulje?
2. Mogu biti i dizne u pitanju, ali vidim da si proveravao ih.
Naspi obavezno ADATIV u rezervoar i to bi ti moglo pomoci, to ce ti procistiti dizne.
Obavezno sipaj EURO 4.
Zadnja izmjena od all_in_one (17-02-2011 00:05:43)
ulje ne troši,na 5000 km dosipam 3 dcl a uvijek na istom nivou ga držim,sumljive su i meni dizne bile ali kad sam ih mijenjao majstor je provjerio kako bacaju,jedino da u međuvremenu nije još koja otkazala,koju vrstu aditiva bih sipao u gorivo
Samo uzmi Valvoline.
Sutra sipam gorivo sa druge pumpe,sipaću i aditiv.Ako bude isto onda idem do bošiste da opet vidi dizne,koliko mi se čini da je govorio da su dizne dobre ako nema velikih odstupanja među njima,njihov rad mi je pokazivao,samo nisam zapamtio koliko koja baca. Vidjeću sve i obavještavati ću vas
Nasuo sam 47 litara evro 5 i valvolin aditiv,starog goriva je ostalo 13,14 litara u rezervoaru. Prešao sam 120 km i već vidim razliku,ujutro pali gotovo nikako ne trese a čini mi se da manje dimi.Kad potrošim ovaj rezervoar i naspem drugi vjerujem da će biti pravi. Sa uljem sam prešao 5000 km,crno je,do sada sam sipao valvolin ali ga je potrošio jedno 4 dcl pa razmišljam da sipam neko drugo ulje,bojim se da nije falš jer do 2000 km ga nikako ne troši već posle,ne znam koje bi probao.
Mehaničar koji mi održava auto kaže da je radio nešto na tri petice u subotu i primijetio da sve tri tresu na leru,sto posto je problem loše gorivo od koga stradaju dizne.
Pratiću dalje kako se ponaša i obavještavaću vas
Sa uljem sam prešao 5000 km,crno je
A kakvo bi bilo ulje na dizel motoru nego crno ? Ulij novo ulje i provezi krug po gradu i crno bude....
Ne pitaj me ono što ne znam !
novo ulje je u dizelu crno za 3 minute, ne mora ni iz radione izači a ulje je crno
nisam ginekolog,ali mogu pogledati
Nisam znao da je kod svakog dizela tako,sad mi je lakše;
imam isti slucaj u potpunosti kao <vnino> i da nebi uzalud kupovao pumpu ili nesto drugo recite mi kakav aditiv treba da sipam i na koju kolicinu goriva.....da probam prvo sa tim
Pročitao sam sve vezano za ovu temu i da ne otvaram novu...
Sipao sam ponekad u starija dizel vozila i preporučavao vlasnicima da s vremena na vrijeme uspu ATF ulje ili čak i obično motorno ulje u cilju i prevencije i čišćenja dizni.
Da li dodati isto ulje i u vozila novije generacije, recimo vozila stara 5-6 godina??
Lijep pozdrav!
"svakakvog voća u božijoj bašti imade"
pozdrav! Ja na tvom mjestu nebi sipao ATF ulje ako ti je u cilju da procistis sistem goriva sipaj likvimol aditiv nisam 100% siguran dal se tako zove al slicno je! a za podmazivanje je dobro ponekad usipat na pun rezervar deci do dva dvotaktola to je puno bolje ulje i neskodi motoru ni sistemu ubrizgavanja goriva! A ako budes sipo likvi mol kad ga nasipas na cestu i pun gas meni je samo tako uspio pomoc ja kada sam kupio auto nije mi mogo preko 160kmh i dimio je ko sam vrag od kad sam aditiv u gorivo stavio ne dimi nista startniji je ima konacnu brzinu i smanjila mi se potrosnja goriva al kada ga nagazis ako ti je zastopan nemoj se zabrinjavat kad ga probije i pocme jos jace dimit samo ga vozi dok ne prestane dimit i to ti je to a sad se ti jos malo raspitaj oko toga jer svi sve znadu a sam covjek nezna nista ja se drzim te poslovice sretno
Slažem se sa dodavanjem aditiva u gorivo,ja sam sipao valvolin aditiv na 50 litara,osjećam poboljšanje. Mislim da ulje ili dvotaktol ne treba dodavati u vozila koja nemaju boš pumpu,već sipati evro 4 ili 5,to je gorivo suvlje,a malo ulja ili dvotaktola se može dodati u vozila sa boš pumpom,jer nju treba podmazivati,i u auta sa boš pumpom ne sipati evro 4 ili 5. To je moje mišljenje
Slažem se sa dodavanjem aditiva u gorivo,ja sam sipao valvolin aditiv na 50 litara,osjećam poboljšanje. Mislim da ulje ili dvotaktol ne treba dodavati u vozila koja nemaju boš pumpu,već sipati evro 4 ili 5,to je gorivo suvlje,a malo ulja ili dvotaktola se može dodati u vozila sa boš pumpom,jer nju treba podmazivati,i u auta sa boš pumpom ne sipati evro 4 ili 5. To je moje mišljenje
Druze drago mi je da sam ti pomogao sa preporukom za adativ . Pozdrav!
Hvala,izvinjavam se što se prije nisam zahvalio
Hvala,izvinjavam se što se prije nisam zahvalio
Ma nema frke bitno je da tebi auto sada radi i da te sluzi . Pozdrav
Danas sam bio na dijagnostici zbog dima pri dodavanju gasa,sve je u redu osim EGR ventila,sav problem je u njemu,otvoren je 95 % i svi gasovi iz auspuha se vraćaju u motor,što dovodi do gušenja,trzanja i ostalog. Od kada sam primijetio da mi auto ne radi kako treba .Prije dva mjeseca prvo se upalila lampica od EGR ventila,mehaničar ga je očistio,lampica se ponovo nije palila,nije se ni sad upalila ali bošista Džeri iz Mostara ima vrhunsku dijagnostiku i utvrdio je ovo što sam na početku naveo. Bio je problem i u diznama jer izjutra nije palio bez dužeg verglanja,danas sam ih ponovo ispitao i one su OK.