ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#51 15-04-2011 23:27:46

valentin
Gost

Re: Problem abs pumpa

skinuo sam pa nevidim nesto sumlivo a i neznam sta da gledam u steker ne vidise nista otkaceno tako je pocelo od kat sam se vratio sa dijagnostici

#52 16-04-2011 12:42:41

nedim
elproger
Iz: sarajevo
Registrovan: 10-02-2009
Komentari: 378
Website

jesil skinuo poklopac sa elektronike, jesil vidio lemove na plocici, jesul oksidirali kontaktni na spunlama? malo bolje to pogledaj i pazi da ne napravis vecu stetu (nediraj gel sa plocice ako nemas povecalo).

valentin napisao:

skinuo sam pa nevidim nesto sumlivo a i neznam sta da gledam u steker ne vidise nista otkaceno tako je pocelo od kat sam se vratio sa dijagnostici

#53 16-04-2011 17:42:24

valentin
Gost

nedim da te pitam nesto .kazumi da je neki ventil ostao otvoren jel ima tu ispod poklopac na elektroniku vetili ili radise o nekim drugi ventili hvala nedim.

#54 16-04-2011 18:20:56

nedim
elproger
Website

neznam na koji ventil misle? kod tebe motoric abs stalno radi. provjeri ovo sto sam ti napisao prije.

valentin napisao:

nedim da te pitam nesto .kazumi da je neki ventil ostao otvoren jel ima tu ispod poklopac na elektroniku vetili ili radise o nekim drugi ventili hvala nedim.

#55 08-05-2011 20:39:54

valentin
Gost

biosam kod dvojca sto rade diagnostici ali nemogu i oni da udzu do abs  moze sve ali nedamu da ude u abs modul ja mislim daje instalacija problem, dali moze da bude neki sigurac  ili neki kratak spoj u instalacia dali moze da se meni utikac od abs modul  i dali taj kabel ide do siguraci posebno samo taj .

#56 08-05-2011 21:51:43

nedim
elproger
Website

instalacija nije 99,9%. posebno ti ide napajanje abs pumpe (motora) a posebno can mreza na bsi. probaj skinuti elektroniku sa pumpe (znaci na autu ostaje pumpa sa crijevima a skidas spunle sa elektronikom). udje vlage i onda je sranje. ako imas dobrog elektronicara sretno a ako ne onda zamjena komplet pumpe. osigurac od abs pumpe ti je 30A u prostoru motora. da je do njega nebi se palio uopste.

valentin napisao:

biosam kod dvojca sto rade diagnostici ali nemogu i oni da udzu do abs  moze sve ali nedamu da ude u abs modul ja mislim daje instalacija problem, dali moze da bude neki sigurac  ili neki kratak spoj u instalacia dali moze da se meni utikac od abs modul  i dali taj kabel ide do siguraci posebno samo taj .

#57 08-05-2011 22:03:15

valentin
Gost

kod mene je  utkac od modil ostjecen od udar mislim od udes a kako da isklucim motorcic od abs pumpa ona kad stavim utikac radi non stop

#58 08-05-2011 22:06:47

valentin
Gost

nedim moze li samo taj kabel so ide u abs modul sa utikacem da se zameni ?dali je taj posebno od pumpe i gde zavrsava ?

#59 08-05-2011 22:14:38

valentin
Gost

nedim promeniosam komplet abs pumpa stavi  sam polovnu od pezo 807 sve je radilo super  kao nov ali samo 290 km i opet isti kvar opet poceo da svete sijalice stop abs spa plus i motorcic celo vreme radi pa sam otkacio kabel sa pume i tako vozim bes abs i sta da radim na diagnostici nemoze da udze u abs pumpa da vide sta je problem

#60 09-05-2011 00:05:22

nedim
elproger
Website

jesil taj sto si zamjenio mogao ocitati sa diagnostikom? snop kablova ide sa abs na ecu, osigurace i bsi. nov je preskup. moze se naruciti i sam konektor. ako mislis da je do instalacije unimer u ruke i redom.

Zadnja izmjena od nedim (09-05-2011 00:06:21)

#61 09-05-2011 14:48:30

valentin
Gost

hvala nedim , ne znam i ja sta da radim biosam kod cetvoro majstora za dijagnostiku i neznam zasto ne mze oni da otkriju defekt kazu da mu neda da udze kod abs modul a orginal za 307 2.0 hdi  0265950015 a ova orginal ne mogu da nadzem polovnu a nova je preskupa pazato sam stavio od 807cu bilae dobra 290km i opet isto ,ma nema kod nas dobri majstori po mome mislene a neradimi kilometraza i ne mogu da vozim taxi ostao sami i bes posao hvala nedim za pomos

#62 06-06-2011 12:20:46

valentin
Gost

nedim izvadiosam abs pumu van pa mi istece celi glicerin , pa vratiosam nazad abs ispustaosam vazduh na sve  tokove ali imam slabu kocnicu jos ima vaduh negde padami pedala dali trba da radi motor  dok ispustam vazduh na tockove ili ima i neko drugo mesto za ispust vazduh? sad kad sam vratio  pumpu radi kilometraza .a jos mi sveti na tabli abs, esp stop daali zbok lager na predni tocak on mnogo buci ne valja. hvala nedim

Board footer