Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Htio bi da kupim gore navedeni automobil.Bio sam na jednom auto placu,probao i kada sam krenuo malo zustrije,pa zakocio,upalio je lampicu zute boje-trougao,u njemu uzvicnik i okolo svega toga krug.Lampica se nije ugasila dok nisam ugasio automobil.Da li je neko imao ovakav slican problem i do cega bi moglo otprilike da bude?
P.S.Znam da najtacniju informaciju daje auto dijagnostika,ali bi volio da znam je li neko imao ovaj problem i do cega je bilo-iz iskustva.
Hvala
pa možda treba samo podestiti kut upravljča dijagnostikom, ili optika nije uredu.... ???
Ako je auto bez lampice motorne elektronike, odna ta lampica preuzima funkciju samo dijagnostika i znat ceš šta mu je.
Hvala
bez detaljnijeg opisa ti tesko moze tko pomoci , a samo dijagnostika i netko tko zna raditi s njom ti mogu vise reci
nisam ja lud, vi ste samo ljubomorni sto glasovi ne pricaju sa vama
A recite mi posto je u pitanju model sa automatskim mjenjacem(automatik/tiptronik).Ima li kakva caka da se onako povrsno ispita mjenjac tokom voznje?Ima li iko iskustva sa tim mjenjacima?Pravo da vam kazem,vozio sam audi A6 stari i novi,bmw 7,mercedes S klase,sve sa automatskim mjenjacima i prezadovoljan sam.Zaljubio sam se u automatik :-)Vozio sam se i u modelu passat-a 5,generacija prije ovoga-2000. godiste koji isto ima automatik/tiptronik i super je radio.Cak sam i danas pricao sa prijateljem koji je vozio tog passat-a i kaze da nikad nije imao problema,samo redovno mijenjanje ulja i filtera mjenjaca i nema problema.
P.S.Da li nema kakve veze ova lampica sa mjenjacem mozda?Onoliko koliko sam ga probao u voznji super mi se ponasao.Bez ikakvih trzaja pri kretanju i stajanju...
Lampica je gorila sama,bez lampice motorne elektronike.A da,zaboravio sam da kazem.Kada sam htio da probam,vidjeli smo da je guma probusena,pa smo morali staviti rezervnu,koja nije istih dimenzija kao i probusena.Auto je na niskoprofilnim gumama,a ja sam stavio nejgovu rezervnu koje je na celicnoj felni,ali standardna,nije niskoprofilna.Tako da su ostale 3 bile niskoprofilne,a prednja desna standardna guma na celicnoj felni istog precnika!
Prikaci vozilo na dijagnostiku, bar to danas nije problem!
Zbog toga ti i gori ta lampica
Lampica je gorila sama,bez lampice motorne elektronike.A da,zaboravio sam da kazem.Kada sam htio da probam,vidjeli smo da je guma probusena,pa smo morali staviti rezervnu,koja nije istih dimenzija kao i probusena.Auto je na niskoprofilnim gumama,a ja sam stavio nejgovu rezervnu koje je na celicnoj felni,ali standardna,nije niskoprofilna.Tako da su ostale 3 bile niskoprofilne,a prednja desna standardna guma na celicnoj felni istog precnika!
da guma je problem
nisam ja lud, vi ste samo ljubomorni sto glasovi ne pricaju sa vama
Pa mijenjaj GUMU prvo. Ako je manja od ostalih prelazi manji pređeni put i pali ESP zato što svi senzori ABS mjere brzinu.
Pa mijenjaj GUMU prvo. Ako je manja od ostalih prelazi manji pređeni put i pali ESP zato što svi senzori ABS mjere brzinu.
Ja bih rekao da manja guma prelazi veći, a ne manji put i da se tu javlja problem u davačima. Odnosno mislim da je najpreciznije da je pređeni put isti(mora biti isti jer bi da nije onda zanosio auto i sl.), ali je broj obrtaja na točku a za isti pređeni put VEĆI!!!!
Zadnja izmjena od Inzenjer (02-04-2011 22:31:47)