Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Postovani clanovi,
od nedavno imam problem sa svojim Pezoom 407 2.0HDI automatik BVA4 (VIN: VF36DRHRE21125499).
Poceo je da mi prijavljuje ABS/ESP gresku povremeno, a sada skoro svaki put kad upalim auto. A dodatno, jos i ovo:
Kad recimo vozim 40-45km/h (pretpostavljam u 3-oj automatskoj brzini) i stisnem kocnicu (normalno, ne naglo), osetim kako pedala podrhtava (verovatno ABS reaguje) a automatski menjac prebaci sam u nizi stepen prenosa (u drugu) i ispise poruku na ekranu "GEARBOX FAULT".
Mogu da nastavim da vozim, ali menjac ostaje zakljucan u drugoj brzini, sve dok ne stanem, ugasim auto, prebacim u "P", i tek onda upalim.
Radio sam u obliznjem Pezo/Citroen servisu dijagnostiku, i tamo mi prijavljuje neke kodove vezane za grejace motora, P1693 i P1351, a za ABS kaze da je greskas C01E1 (sto ne znam sta je).
Ima li neko ideju sta se desava sa ovim cudom od auta? Da li je ABS uzrocnik poremecaja u radu menjaca... ili su ovo dva nezavisna problema.
Molim vas za savet.
Hvala!
Da li je ABS uzrocnik poremecaja u radu menjaca kad resis abs menjac ce ispravno funkcionisati.preko senzora abs prepoznaje brzinu kojom se krece vozio i daje informaciju kad terba prebaciti brzinu u visu ili nizu.ovaj sistem abs-menjac vazi za vecinu evropskih automobila kod forda i usa vozila je vss-menjac/znaci neradi km sat neradi ni atm menjac