Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav raja.Imam mali problem sa potrosnjom na autu espace III 2.0 benz+ sekvencioni plin.Auto pali samo na benzin i nakon 1 minute sam [prebaci na plin ali cini mi se da potrosi vise nego bi trebalo.Pratim mu potrosnju plina i ona je oko 13.5l na 100km.DA napomenem da sam bio u bjeljini na dijagnostici i da je sve uredu sa motorom pa bi molio one koji se vise razume u ovj problem da mi pomognu i sugerisu na sta trebam obratiti paznju da bi smanjio potrosnju.pozdrav
Koliko je auto prešlo KM kako je ????? sa plinom ???
Zadnja izmjena od Diagnostic-service (29-06-2011 00:12:28)
ja mislim da ni ne moš previše manje to je mašina 2.0 i plina mora više trošiti tako da ja mislim da puno manje ni ne može potrošiti naravno ovisi o vožnji i svemu koliko je taj auto kw gdje se vozi
To je normalna potrošnja
to je kroz pare oko 7,5l benzina....?sta ti nije jasno..u srb trebutno i manje.1lit gasa je 58,5din
hvala raja na savjetima i na ucescu u ovoj temi.naime rijec je o motoru f3r 2.0,84 KW,stanje morora uopste nije lose,apresao je 21000 hiljada.sto se tice moje voznje to je strogo po ps-u,1-20km,2-45km,3-75,4-90km i dalje 5.znaci uopste ga ne gazim jer znam da je to vozilo za uzivanje a nikako za brzinu.znaci sto se tice plina na 100 km nije problem oko 13 litara nego je problem kad gfa palim na benzin otprilike naspemza 10 maraka i to mi traje 5 dana a samo pali na plin i nakon par minuta prebacuje.auto najvise koristim za prevoz moje djece u skolu otprilike dnevno prelazi 20-25km gradske voznje.znaci pali se svaki dan kad krecu u skolu pa se kod skole ugasi,nazadf kuci opet se pali tj povratak kuci,pa kod prodavnice se gasi pa nakon par minuta ponovo pali i tako isto na podne znaci svaki dan otprilike po desetak puta se pali.pozdrav
pa na tako kratek relacije i toliko paljenja stvarno ne mozes ocekivati manju potrosnju....
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
hvala raja na komentarima, ja sam mislio da je to malo visa potrosnja ali ako vi kazete da je to uredu onda sve je ok.pozdrav i hvala vam jos jednom.
Zadnja izmjena od micod (01-07-2011 23:44:20)
pa imaš tamo renault service u bijeljini, ako je puno prešlo auto na plin terabo bi raditi ventile Usis-Izduv to naj više strada od plina onda ima slabiju kompresiju i malo više troši posavjetuj se sa serviserima Renaulta ????
drug bjeljina je daleko 150 km od mene a sto se tice ventila i predjenih kilometara to stvarno neznam.auto prije mene imalo je ugradjen obicni plin a sad kod mene je sekvencioni i mislim da je preslo najmanje oko 30000km bez stimanja ventila.da li bi trebao otici kod nekog majstora da mi pregleda to ili nebi to vas pitam.pozdrav
pa nebi bilo loše da to odradiš bolje pali starta........ i obavezno svjećice NOVE
Drustvo hvala vam na odgovorima ali meni se cini da nisam dobro objasnio problem oko potrosnje.naime moj auto trosi po gradu tj.gradske voznje normalne 13lit.plina +3-4 litra benzina na 100KM.na duge relacije je skroz drugacije kad prebaci na plin sve u redu ali ga slomi paljenje jer uvijek pali na benzin i nakon pola minute prebacuje na plin bez problema.mane zanima da li smije trositi za samo paljenje ovoliko benzina.moj dan koristi ovaku,ujutro u 7.00 pali se auto i idradi na stangasu par minuta i gas sa djecom do skole 4km,pred skolom se ugasi i nakon par minuta ponovo upali i nazad kuci.naravno na putu ka kuci jos jedno gasenje i stajanje pred prodavnicom i zatim ponovo paljenje i povratak kuci.u 11.00 isti proces odlaska i paljenja i tada je potrosnja od 3-4litra benzina+13litara plina /100KM.pozdrav
moj dan koristi ovaku,ujutro u 7.00 pali se auto i idradi na stangasu par minuta i gas sa djecom do skole 4km,
evo ti već uštede, djeca mogu odšetati do škole, kad sam ja išao u školu (završio srednju 1994) niti jednom me nisu vozili u školu, dobro nisam bio udaljen 4 km ali bilo ih je učenika udaljenih 5-6 km i svi su pješke išli, nisu vozili niti mene niti ikoga iz razreda, tu i tam par njih u cjelu smjenu, preveć gledamo američke filmove i kopiramo amerikanc u svemu, zakaj djecu voziti u školu ? zdravije je nek malo prošetaju, a uštedi se i goriva, ionako kad završe školu i polože vozački stalno budu u autu
Ne pitaj me ono što ne znam !
I sam sam pješačio i išao biciklom 7km. Kasnije rog automatic. I imao sam lagunu 2.0 i išla je do 14l plina sa malo težom nogom i klimom. Imao sam i slučaj da mi ja žderala i benzin u isto vrijeme al tad je bila riknula membrana na regulatoru tlaka goriva pa je curilo u granu. Pri tome auto je lošije radio na leru i teže palio vruć.
nije problem u voznji djece u skolu nego problem je u zajednickoj potrosnji benzina i plina tj.na 100km plina potrosi 13 lit.+3-4 litra benzina pa me interesuje je li to malo ili je ipak previse.a sto se tice paljenja pali ko mina bio vruc ili hladan.kako da prepoznam zajednicko trosenje plina i benzina u sta sumnjam jer je plin star oko 8 mjeseci sistem lovato.pozdrav
Zadnja izmjena od micod (21-07-2011 21:47:15)