Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Na koji način povratiti podatke sa externog hdd ? Krepao mi jučer, imam skoro 1 TB na disku, svi programi, ewa net, elsa, tecdoc, sve živo mi na tom hardu ostalo.....windows ne prepoznaje više disk, kad ga uključim u struju, zavrti i stane, ima neki program ili samo profesionalcima da nosim, opet preskupi su, kolko gledam cjene po netu....
Ne pitaj me ono što ne znam !
mora da ti je stradala elektronika, tesko ces sam uspeti bilo sta da povratis.
Tak nekak sam si i mislio...ode godinu dana skupljanja sve stručne literature sa neta
jbg, tesko da ce i u servisima moci da ti to povrate jer ode jedna glava a druga ostane citava, jedino ako nadjes kod nekog da ima isti pa da skines elektroniku. Sve podatke uvek ostavljaj na diskove bice ti pametnije. a ako ti je kod kuce los napon najcesce crkava usled njega ili ako napon na mrezi varira. pozz
Pozdrav,
Ako disk nije mehanički uništen ili ako elektronika nije izgorena logičke greške se mogu ispraviti a također se mogu i podatci vratiti.
U prilogu imaš link za program ( jedan od najkvalitetnijih za ovu svrhu) instaliraj ga i pokušaj. Po ovom što si naveo više mi izgleda logička greška.Sretno.
Zadnja izmjena od leopard (03-08-2011 00:07:35)
jbg, tesko da ce i u servisima moci da ti to povrate jer ode jedna glava a druga ostane citava, jedino ako nadjes kod nekog da ima isti pa da skines elektroniku. Sve podatke uvek ostavljaj na diskove bice ti pametnije. a ako ti je kod kuce los napon najcesce crkava usled njega ili ako napon na mrezi varira. pozz
Ma nije problem kupiti drugi, čak i novi, pa preseliti elektroniku ako je to u pitanju, probamo sutra leopardov predlog pa ako nejde probamo i ovo
Spremati na diskove, tu je problem, previše ih imam pa se pogubim, pa dvd opadne ili se izgrebe i evo problema a i lakše mi bilo hard prenositi, sve na jednom mjestu al nisam se baš nadal da bude odapel
Zadnja izmjena od predingli (03-08-2011 00:11:05)
ovdje se slazem sa adminom, rastavi disk izvadi ga iz kucista i kaci direkt na pc, imao sam slucaj externi oborilo djete i pomjerila se elektronika bolje receno istekala ... kako su veci potrosaci ako budes imao problema istekaj cd/dvd uredjaj i ako imas jos kakav sporedni disk samo ostavi particiju na kojoj je win
pozz...
UCOT - Universal Code Off Tool
Ok nismo danas i imali vremena, u petak je neki praznik pa se bacimo na HDD , javljam rezultate, hvala
za takve stvari ti je idealno koristiti mirroring na raidu-u
radi se o tome da kad jedan disk i crkne na drugom ostaju podatci, kupis ponovo drgi istog ili slicnog kapaciteta rebuildas raid polje i opet imas sve
ja imam dva diska od 160gb na kojima drzim dakve vitalne stvari u mirroru koje je tsko pronaci po netu, na one opcenite bas i ne obracam pozornost
a na kraju krajeva lap koji mi je u radioni ima wireless preko kojeg uvijek mogu povuci vitalne podatke s "servera" na kojem je raid
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
unuduce, moj prijedlog ti je da bubnes dobar hard u komp i da cim spojis exhdd napravi sync, neka ti sluzi samo za to!!
probaj sa ovom opcijom, ako su podatci dosta bitni!!
heh, swapao sam elektroniku u nekoliko navrata, samo jednom je upalilo, isprobavao sam sve isvasta mimo toga, zamrzavanje, zamjenu ploca kad glava rikne, itd.
probaj zamjeniti plocu, ideja je ok i pije vodu.
Tu ti je garant drmno USB interfejs unutar kucista eksternog HDD. Ko da gledam de je to ono kuciste sa dvije plave ledice naprijed (ne znam proizvodaca al znam da krepavaju masovno) imao sam tih problema. HDD srecom obicno ostane ziv.
Dakle, izvadi ga van iz kucista i spoji direktno na maticnu pa vidi...
Hvala svima, nismo stigli ništa raditi po ovome, imam gužvu u radioni a i ovaj moj kompjuteraš isto nekaj spriječen, budemo kroz koji dan probali pa javim rezultate, usput Western digital je proizvođač, imam i 150 Gb externi disk, isti proizvođač, jedno 5-6 puta mi već ispao i radi (naravno na njemu imam gluposti i taj neće riknuti ).....
Meni je usb kuciste za disk crkavalo par puta. Na jednom se samo upali i ugasi, na drugom stalno vrti, al ne vidi disk. Najverovatnije da i kod tebe disku nije nista, samo probaj da ga prebacis u novo kuciste.
When you have everyting under control, youre not fast enough!
Završio HDD u servisu, nema pomoći, mogu izvući oko 30 % podataka a cjena 150 €, navodno ima nekoliko mikropukotina, uglavnom znamo na čemu sam, idemo ispočetka skidati kataloge i programe sa neta
ovaj puta raid polje i dva diska u mirroring
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Da, već se radi na tome
pitanje dali neko ima elektroniku od Western Digital HDD 640 GB ??? hitno mi je potrebna ili polovna ili nova pare nisu problem imam hdd isto sa bitnim podatcima ?
Svaka pomoc je korisna
... Jadno muško, šta više reći ...
pitanje dali neko ima elektroniku od Western Digital HDD 640 GB ??? hitno mi je potrebna
ili polovna ili nova pare nisu problem imam hdd isto sa bitnim podatcima ?
Svaka pomoc je korisna
Napisi tacan model ono "WD640AAKS" itd
na žalost nebudeš ništa riješio zamjenom elektornike to je igralo nekad na starijim diskovima...
Ja vjerujem da je do sad nešto riješio
Ako ne mozes rijesiti sam problem, obrati se profesionalcima,
Ima firma koja se bavi takvim uslugama...
Javi mi se na inbox pa da ti posaljem, da ne bude reklama..;)
pozdrav
Nista nije nemoguce, ako postoji volja postoji i nacin!
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka