Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Skoro je auto poceo lose da radi. Kada se upali motor zalece se na leru i osciluje i lose prima gas . Upaljena lampica za motor na tabli ali kada je motor proradio normalno i lampica se ugasila.
Na fiatecuscan dijagnostici prijavljena greska na senzoru pumpe visokog pritiska i 1 grejac motora. Grejac zamenjan i obrisana greska ali ova druga P0245 i dalje stoji ( nemoze se brisati )
Pumpa skinuta (delphi epic R8640A121A) i odnesena u servis na popravku ali pri tome serviser u servisu za pumpe kaze da je moguce pre da je riknuo sam ECU.
Zamena senzora nije problem ali mora li da se nesto programira posle ?
Zadnja izmjena od Jastrebov (28-09-2011 12:36:05)
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
Video sam sad na forumu slican problem neko je komentarisao pre par god. Ako admin smatra da je ovo nepotrebno ponavljanje neka brise ovu temu .
Zadnja izmjena od Jastrebov (28-09-2011 12:41:36)
Skoro je auto poceo lose da radi. Kada se upali motor zalece se na leru i osciluje i lose prima gas . Upaljena lampica za motor na tabli ali kada je motor proradio normalno i lampica se ugasila.
Na fiatecuscan dijagnostici prijavljena greska na senzoru pumpe visokog pritiska i 1 grejac motora. Grejac zamenjan i obrisana greska ali ova druga P0245 i dalje stoji ( nemoze se brisati )
Pumpa skinuta (delphi epic R8640A121A) i odnesena u servis na popravku ali pri tome serviser u servisu za pumpe kaze da je moguce pre da je riknuo sam ECU.
Zamena senzora nije problem ali mora li da se nesto programira posle ?
netreba ništa programirati
Hoce ECU da rikne imao sam ja slucaj.. Isto bio slucaj da drzi stalnu gresku..
ecu otisao i meni je par slucaja prijavljivao pumpu medjutim otisao ecu
Uzmi neki polovan pa probaj, jeda briga manje
Juce sam odneo pumpu u servis i zamenili su senzor . Cena da se smrznes 250 evr. !!! nemogu da kazem da je jevtino jer ne znam koliko kosta samo senzor posto ga nema u prodaji.
Danas namontirao pumpu i radi. Usput zamenio zupcasti , PK , spanere , rolere itd .
Obrisao gresku sa fiatecuscan 3.2 i ne pojavljuje se vise. Serviser rekao da ipak dodjem na kontrolu da se on prikaci sa njegovom aparaturom itd da proveri i podesi sta vec treba . To nisam danas stigao pa cu sutra da odem da vidim sta ima tu da podesava ?
Ti si mijenjao regulator pritiska a ne senzor koliko sam razumio
Greska je bila P0245. Koliko sam uspeo procitati u kodovima to je neki senzir na pumpi. Nisam ga dirao nego sam zvao lika sto radi pupe i rekao je da se donese pumpa i da se zameni taj senzor . Tako je i uradjeno . Skinup sam pumpu i ujedno izmenjao kaiseve i spanere a pumpu odneo u servis . Sta je on tamo sa njom radio ne znam jer sam je ostavio i dosao sutra po nju . Namortirao , upalio motor i lampica vise nije svetlel . Obrisao sam gresku i otisao do njega ponovo da on proveri sa njegovim kompom sta je .
Koliko sam video i on je gledao parametre i rakao da je pumpa za 1stepen u + i da mora da se podesi . Proverio je ostale parametre i rekao jos da su dizne zacepljene i da im treba ciscenje. Naravno nisam dirao pumpu za taj 1 stepen jer motor po meni radi super. A verujem da bi tesko uspeo da podesim za taj stepen ili dva ramenicu na pumpi.
To bi bilo to . Nije mi rekao da je menjao regulator pritiska vec senzor. A da li je to stvarno odradio ne znam . Sammo vidim da nema vise onog sto je bilo pre nego sam odneo pumpu na servis. Auto dobro radi , dobro vuce i ne dimi crni dim.
Zadnja izmjena od Jastrebov (02-10-2011 16:57:01)
..to je Epic pumpa i nema regulator pritiska nego senzor pozicije rotora koji je i najcesci problem...a to sto je u parametrima "video" da dizne treba da se menjaju-no comment.
Dobro ne mogu da kazem da je po parametrima video da ne valjaju dizne nego je `proverio parametre` i rekao da dizne su zapusene. moguce da se nisam dobro izrazio.
Elem meni je samo cudno i mnogo to sto je zamena tog senzora toliko skupa pa se pitam jer sam senzor skup ili njegov rad.
Nisam nasao u gradu jos nekog ko to radi na ovom modelu pumpe ali i oni koje sam pitao su me uputili svi na isto mesto.
evo i ja imam isti motor 1.9 D, na dobloan isto pojavije greska na pumpi, t.e. nejzini polozaj. e sada, izbrisao sam i nije se pojavio, ali lice kaze da svako zimo je menuvao grejace i skoro svako zimo 2 do 3 grejaca su rikale. isto i sada 3 grijaca su otideni, a javja gresku i rele za grijaca.