Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kada upalim ujutru auto,radi normalno na 900 o/min,nakon 3 min,pojaca broj obrtaja kao da je pod saugom na 1100-1200 i tako radi 6-7 min nakon cega se opet sve vrati u normalu.Medjutim,problem mi je najveci zbog mjenjaca(automatik/tiptronik) kada je na vecem ler gasu,jer nece da promjeni brzinu kada je u D,na visokim obrtajima,pa moram sam da prebacim,ali a smanjim gas.Nakon sto smanji broj obrtaja mjenjac radi ok.
Je li imao ko slicnih problema?
imas li dijagnostiku?
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
vidi punjenje alternatora i probaj sa drugim akumulatorom pozdrav
"Odvažno u činu, blago u načinu."
Imao sam ja slican slucaj otisao senzor temp na motoru, nije bilo gresaka na dijagnostici a u parametrima se moglo vidjeti kako temperatura varira i nekada lazna za 50 stepeni, nekada je isla i u minus....pogledaj ako imas dijagnostiku kako se ponasa taj senzor temperature motora...
Senzor temperature.Pozzz
Imao sam ja slican slucaj otisao senzor temp na motoru, nije bilo gresaka na dijagnostici a u parametrima se moglo vidjeti kako temperatura varira i nekada lazna za 50 stepeni, nekada je isla i u minus....pogledaj ako imas dijagnostiku kako se ponasa taj senzor temperature motora...
isti sam slucaj imao rijeseno zamjenom ect senzora
Senzor temperature motora. To cak pise i u autodati kao poznati problemi kod te serije automobila. ECT salje krivi signal, a to se lako vidi na dijagnozi gledanjem mjernih blokova, u ovom slucaju temperature motora.
Zadnja izmjena od Nike (02-10-2011 23:29:02)
Koliko kosta kod nas taj ECS senzor?Je li skup?Meni recimo kazaljka od temperature stoji normalno i raste temperatura srazmjerno kako se grije motor.
gdje kod nas ?>??>
Moj ti je savjet da prvo ustanoviš jel li ECT sensor uzrok ovih simptoma koje si naveo , dakle dijagnostika i praćenje parametara u mjernim blokovima kao što ti je već rečeno , pa nakon toga ako ustanoviš da je do ECT sensora onda ga kupi i promijeni. Kataloški broj senzora temperature rashladne tekućine za tvoj auto bi trebao biti 059 919 501 A / C.
Taj senzor ti je nesto najjeftinije od dijelova sto je moglo otici, ako je on otisao. Nema veze sto tacno pokazuje na instrumentu, u jednom senzoru ti je i senzor temperature koji daje signal na inst tablu i senzor koji daje signal u kompijuter motora o temperaturi rashladne tecnosti, tako da moze pokazivati tacno na inst tabli a u komp motora lagati. Moras prikljuciti na dijagnostiku i u parametrima motora vidjeti kako se ponasa temperatura motora, da li varira i da li je tacna.
Ja sam iz Bijeljine.
gdje kod nas ?>??>
aaaaa kod nas ma nije vise od 20 km