ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 18-10-2011 00:27:33

mb73
Expert
Iz: Brcko-BiH
Registrovan: 12-09-2011
Komentari: 3,183

Pezo 307 hd 2.0 2002 common r.

jel neko imao slucaj da pomenuti motor  duze vergla cim zazimi,nisam ga spajao na dijag. al sutra cu mada mi stranka kaze da nema  nekih signala koji bi ukazali na greske.
prosle zime ga isto zezo a ljeti  dobro pali do evo posljednjih nekoliko dana.

prije 5-6 mjeseci sam mu radio mali servis,tip je misli da je mozda crko 1 grijac i iako sam mu nagovjestio da to auto pali i bez grijaca na danasnjim tempreraturama ipak sam mu pregledao grijace koji su zakljucio sam ispravni.

primjetio sam mu malo vlaznosti na kucistu filtera,mislim da je od nafte al ne tako puno da bi bilo zabrinjavajuce i  narucio sam ga za sutra a sad se brinem ako ne bude zabiljezio ikakvu gresku ne znam ni sam odakle bi krenuo pa ovom prilikom molim clanove da mi malo pomognu oko ovog slucaja.
unaprijed hvala.

Zadnja izmjena od mb73 (18-10-2011 00:46:11)

#2 18-10-2011 09:18:26

zole72
elproger
Iz: Novi Beograd
Registrovan: 07-04-2010
Komentari: 299

Re: Pezo 307 hd 2.0 2002 common r.

Pogledaj na verglanju pritisak goriva, pogledaj na dijagnostici parametre dizni, trebalo bi da su u granici plus minus 1(čak ako su neke i do 2 nije problem).Ako je sve to O.K.skini anlaser, rasklopi ga, očisti ga od prljavštine i stare masti, finom šmirglom očisti kolektor i četkice, ponovo stavi novu mast, sklopi ga i montiraj i videćeš razliku (sve to ako radiš bez para, ako ne , uradi komplet remot sa biksnama). Dizel mora dobro da vrti da bi lepo upalio. Naravno, prvo i osnovno je da je akumulator dobar.  Ja sam imao isti problem i tako ga rešio. To što ti malo vlaži na filteru nafte nije strašno, njihov sistem je mnogo dobro urađen da bi to malo curenja izazvalo problem.

Zadnja izmjena od zole72 (18-10-2011 12:35:11)

#3 18-10-2011 23:51:23

mb73
Expert
Iz: Brcko-BiH
Registrovan: 12-09-2011
Komentari: 3,183

hvala na odgovoru.

#4 19-10-2011 01:52:17

edw
Član
Registrovan: 11-10-2011
Komentari: 11

neznam dali ta problematika kod tvog auta ide u tom pravcu kvara koji sam ja imao na istom pezou,ako je tako onda ti zelim mnogo srece da pronadjes pa da nam kazes sta bi,jer taj kvar moze da uzme toliko velike srazmere trazenja greske,tako da kad zavrsis trazenje greske posle dva ili tri dana,pocevsi od elektrike,elekrtonike,osciloskopije,sistema za ubrizgavanje i napajanje gorivom,mehanike,kompresije,kontrole gubljenje pritiska u cilindrima itd.itd. i kad podvuces crtu ispod svega,izadje zbir da je na autu sve ok. ALI auto opet ne funkcionise,znaci nema veze sa logikom i zakonima mehanike i elektronike!
  nemam nameru da te plasim sto se toga tice,ali to ti je info iz prve ruke
   kao sto vidim zole72 je imao manji problem pa je sve to resio sa anlaserom i akumulatorom

sto se tice trazenja greske,znaci prvo ocitavanje,obrati paznju na brizinu okretaja anlasera dali dovoljno brzo vrti motor,opadanje napona preko plusa ili minusa na anlaseru,parametri-pritisci,temperature itd.grejaci ali oni su tivazni samo na ispod +5,iznad ako je kompresija ok. ne smeta mu
     pa mnogo srece
         pozdrav

Board footer