Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam priblem sa kasetofonom Gamma,izgleda da je otisao potenciometar.Kad pojacavam nekad smanji,a nekad pojaca.Nosio sam rtv mehanicaru na popravku,ali njihovo objasnjenje je da nema trenutno nijedan polovan da sa njega skine potenciometar.Zna li iko ima li gdje da se kupi pomenuti potenciometar ili ako se ne moze skidati sa prednjeg panela,onda citav panel polovan da je ispravan.Inace radio radi ok,sve ostale funkcije su ispravne.Hvala
U prilogu stavljam sliku kasetofona,da ne bi bilo zabune o modelu.
Zadnja izmjena od dragicm (23-10-2011 16:53:45)
Vise ti se ispaliti da nabavis drugi nego da gubis vreme oko potenciometra, bar ih sada ima na kilo!!!
Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!
Pa gdje ih ima,ja trazim ovdje u Bijeljini i okolini,nema ih za lijeka,neki prijatelji imaju,ali sa istim problemom.Ima li igdje ispravan i zna li iko kako se krecu cijene.Ne bi da uzimam drugi model ili cd player,jer imam ispod njega original VW cd changer sa 6 cd-ova koji je ispravan i radi.Hvala!
ja imam 2 komada ispravna a imam i 2 u rashodu sa ispravnim potencimetrima pa izvoli na PM pozzzzzzz
ja imam 2 komada ispravna a imam i 2 u rashodu sa ispravnim potencimetrima pa izvoli na PM pozzzzzzz
Koja je cijena tih neispravnih,u stvari meni treba jedan neispravan?
ovo nije mjesto za cjene posalji mi na PM sta zelis