Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
stigao mi je reno clio rastavljen motor i ostecena radilica ,poslije obrade radilice i ostalog sklopljen ali nece da upali javlja se ali nista poslije zamjene dizni je uplio i radio 2min i ugasen i poslije nece da pali samo se javlja ali ne pali i da napomenem da dijagnostika ne prijavljuje greske da li treba dizne ove druge prijaviti zaboravih reci da je motor 1,5 dci godina proiz 2001 dijagnostika cita sve parametre i sve je uredu i pritisak na diznama i senzore vidi
Zadnja izmjena od sasaznas (19-11-2011 19:48:31)
daj podatke koji motor dizel benzin ako je dci onda se dizne moraju kodirat a ako nema gresaka vidi parametre pritiska goriva
uradi tret dizni na povrat ,vidili dijagnostika obrtaje radilice
Provjeri dizne na prelive to je najsigurnije,obrati paznju na senzor radilice,VRLO SU OSJETLJIVI NA RAZMAK izmedju senzora,licno sam se uvjerio u to...
Kad je vec motor bio u dijelovima nadam se da si ocistio usisnu granu i egr
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
ociscena usisna grana i egr , senzor radilice nije skidan sa mjenjaca
vidi imas li opiljaka u filteru
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
...blokirale dizne od stajanja...nosi nekom ko zna to lepo da ocisti i ispita...
rece da je menjao dizne
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
kolki mu je pritisak goriva?cime radis diagnostiku?
druge dizne bi trebalo kodirati ,ali to nije uzrok da nepali.
kako je radio kad si zamenio dizne i upalio ?
mozda je njenjao dizne ali mu je mozda losa pumpa pa je sistem dovoda pun opiljaka sto blokira dizne sto je kod ovih modela veoma cest slucaj
resio sam problem dizne dvije blokirale od stajanja i ove sto sam donio druge su sa motora koji je prolupao i dugo stajao tako da sam odnio dizne na provjeru i od osam dizni skupio 3 ispravne i naso jos jednu ispravnu i radi kao sat dizne nosio covjeku koji samo radi dizne i pumpe jos samo da kazem da poslije prve zamjene dizni radio kao traktor Hvala svima na pomoci i savjetima mnogo su mi pomogli