Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Da ne otvaram novu temu radi se o pežou 307 2.0 hdi 79 kw. Zimi skroz slabo pali još u garaži, ja mislim da prenoći jedno veče napolju da ga nikad ne bih upalio. Nedavno sam stavio nove grijače i relej grijača, akumulator normalno puni (provjeravao servis). Na autu je sve ispravno osim plivajućeg zamajca. Šta može biti razlog slabog paljenja
vratzi gorivo nazad najvjerovatnije a majstor ce to znati rijesit
Servisiraj anlaser da brzo vrti i uživaj.
Već ako je otišao anlaser onda ne bi ni ljeti palio dobro, a meni ljeti pali odlično ali čim zima dođe baš puno vergla i to sporo
Već ako je otišao anlaser onda ne bi ni ljeti palio dobro, a meni ljeti pali odlično ali čim zima dođe baš puno vergla i to sporo
Nisam ja ni rekao da je otišao anlaser, već da ga servisiraš da bi brže vrteo. Zimi mu je mnogo teže da vrti zbog gustog ulja, nafte, snage akumulatora...
milanovicmilann napisao:Već ako je otišao anlaser onda ne bi ni ljeti palio dobro, a meni ljeti pali odlično ali čim zima dođe baš puno vergla i to sporo
Zimi mu je mnogo teže da vrti zbog gustog ulja, nafte, snage akumulatora...
Tu se vidi razlika između majstora i hobi majstora.....Da je pravi majstor nebi izjednačil ljetno i zmisko palenje !
Ne pitaj me ono što ne znam !
Ma najgore je sto je on pametan, kaze SPORO VERGLA al nije do alnasera, pa ako je toliko pametan onda nekide i sam pravi a nas ne zamara sa problemom, ne znam jel on to samo testira nase znanje......
zole72 napisao:milanovicmilann napisao:Već ako je otišao anlaser onda ne bi ni ljeti palio dobro, a meni ljeti pali odlično ali čim zima dođe baš puno vergla i to sporo
Zimi mu je mnogo teže da vrti zbog gustog ulja, nafte, snage akumulatora...
Tu se vidi razlika između majstora i hobi majstora.....Da je pravi majstor nebi izjednačil ljetno i zmisko palenje !
treba vidjet dali se gdje na spojevima,klemama,stopicama događa pad napona,jer uglavnom u zadnje vrijeme imam dosta problema na novijim autima sa tim...dosta loše napravljeno...
Takav rezon je ispod razumevanja i hobi majstora. Mislim da je izjavu dao totalni laik, ali jedan od onih što su uvek u pravu.
E kad se vi pojedinci pravite puno pametni samo da vam kažem da nije do anlasera, danas sam bio kod majstora stavio mi novi anlaser i isto pali kao i pre. Ima neki drugi problem koji mi rješavaju. Šta odmah napadate bez razloga i pravite se najpametniji, nije ovo prvi put da to radite na ovom forumu. Lijepo sam pitao, znači nisam majstor i ne razumijem se u neke stvari, samo sam primjetio da ima neki problem pa da vidim vaše mišljenje otprilike. Da sam majstor ne bih vas ni pitao jer bi najvjerovatnije znao u čemu je problem.
Zadnja izmjena od milanovicmilann (08-02-2012 19:47:38)
Kratko i jasno, ako slabo vergla mogu biti 3 stvari:
1.Akumulator
2.Kablovi(debeli) do anlasera koji se ispitaju lako, samo treba imati instrument i znanje
3.Anlaser koji bude u 90%slucajeva
Uostalom iz iskustva znam da polovan anlaser skinut sa auta nikada nije kao repariran, tako da nadam se da ce ti to s autom uspjesno rijesiti, nema tu nesto puno mudrolije za pravog majstora i muke i ispitivanja 5 dana.........
Zadnja izmjena od dragan_s (08-02-2012 19:55:52)
dali si proverio akumulator a drugo taj majstor sto je postavio alanser jeli proverio prije postavljanja jer nemoze da se isto desava neka proveri i masu na sasiju
Bitno je da ima dobru masu na motoru, al ako je taj vec neki majstor nije mu to problem........
Do akumulatora je bio problem a kupio sam ga novog prije 2 mjeseca. Nešta mi izvlači struju dok auto stoji u garaži. Sad ne znam do čega je pošto se ne razumijem u te stvari, nešta mi je spominjao neki COM čini mi se kod volana i BSI da mi vuku struju. Na pezou od kad ga imam ove 4 godine nekakvih hiljadu problema oko elektronike.
E jbg, u tom slucaju da vidis da li je do toga skines klemu, jednu dovoljno, preko noci i ujutru stavis i ako dobro upali onda je samo problem u tome sto nesto izvlaci akumulator, pa pravi majstor ce naci sta je tacno, ne moze biti i bsi i com, to kazu majstori koji ne mogu otkriti kvar pa im je to dobar izgovor, a ako opet bude tesko verglao problem nije u izvlacenju struje, mada mozes i naci dobre kablove pa pokusati prespojiti sa drugog auta ako neces tu metodu sa klemom
Prvo: Tražio si mišljenje šta otprilike može da bude i dobio si odgovor otprilike.
Drugo: To što si kupio nov akumulator ne znači ništa ako je loš anlaser pa i taj drugi ako nije remontovan, a pogotovu ako negde auto vuče struju.
Treće: Kada auto vuče struju, postoji ampermetar koji se zakači i metodom eliminacije se nađe šta je problem. Majstor bi trebao da zna koliko je dozvoljeno da auto vuče kad se sve "uspava".
Četvrto: Mi svi pokušavamo da ti pomognemo i nema razloga za ljutnju.
P.S. Ovo za anlaser ti govorim iz ličnog iskustva, i ja sam se dugo patio i tražio kvar, a posle remonta anlasera pali ko zmaj.
Prvo i osnovno: Dizel mora DOBRO da vrti da bi upalio
Zadnja izmjena od zole72 (08-02-2012 22:39:35)
Hvala vam puno