Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam peugeot 307 1.6hdi 66kw (nema fap filter) prvo mi je pokazao gresku anti pollution fault i auto je otislo ekonomy mode nije htjelo da prima gas preko 3000 obrtaja i tesko je palilo, sipao sam aditiv za dizne u rezervoar i kasnije je normalno primao gas...Problem se sad javi ujutru na prvo paljenje, nece da upali, ali kad nadrukam na pumpicu (gumenu drukalicu za naftu) auto upali, normalno radi, prima gas i bude sve u redu cio dan sa paljenjem sve do narednog jutra jer opet bude isti problem sa paljenjem.
Unaprijed hvala.
Negdje povuče zrak, vozi majstoru da pregleda i predihtuje
Je li moguce da preko noci vrati naftu nazad.Ima li neki nepovratni ventil?
pa ako negdje vuče zrak normalno je da se gorivo vrati nazad, sa predihtavanjem i zamjenom gumica riješićeš kvar , netreba ti nikakav nepovratni ventil. Promijeni filter obavezno
mirza dovezi auto rijesit cu ti dzabe,mnogo mi je jos da nekog ucim o popravci auta...
p.s. od ponedejka do subote radim da prezivim, a nedelju radim dzabe ko voli nek izvoli....
@)).....
A šta radiš nedeljom ?
A šta radiš nedeljom ?
glavna zarada mi je njedjeljom.... ovi ostali su mi za troska
@)).....
Posto imam vrlo vrlo slican problem, pa da ne otvaram novu temu, pitanje za REUFA sta je tu obicno problem, pored filtera koji moze biti uzrok? Isto je motor 1.6 HDI 66 kW u pitanju, malo duze vergla, a neki put se desi i da se ugasi posle 5-6 sec rada. Unapred hvala!
,mnogo mi je jos da nekog ucim o popravci auta...
pitanje za REUFA sta je tu obicno problem
Aj' sad, sokole!
Pozdrav, iznad poklopca zubcanog remena imas pumpicu za naftu, od nje idu crijeva od tvrde plastike ispod zracnog filtera, i tu ispod se crijeva od vibracije ostete i povlaci zrak ali ne ispusta naftu van, zamijeni crijeva i rijesen problem, radim vec 8 godina na pezou i citroenu.
Bosch KTS 650 / Esi Tronic 4/2011
Ja sam zamijenio filter nafte i evo vec tri jutra pali dobro..valjda sam rijesio problem sa filterom..
Super, inace im odu crijeva ispod filtera zraka pa iso nece da pale kad malo duze stoje
Hvala u svakom slucaju.
Hvala, Torento, i u moje ime, u svakom slucaju veoma korisna infirmacija.
Torento, meni pezo poslije zamjene filtera nafte tri jutra normalno palio, ali sad malo duze zavergla ujutru na prvo paljenje ali upali, ne moram vise da drukam na pumpicu poslije zamjene filtera. Provjeravao sam grijace i ispravni su.Sta li to moze biti sto duze vergla na prvo paljenje?
Koliki je pritisak na Rail-u kod prvog paljenja?
Ne znam
Moram li preko dijagnostike da vidim?
Pa nemas preko cega drugog, barem ne tako "lako".....
mozez i bez diagnostike mjeriti, voltmetar uzmes i na sensoru u toku palenja mjeris izlazni signal treba da bude oko 3,5V onda ti senzor dobro mijeri starti pritisak
Ovaj filter nafte na HDI-ima je stvarno katastrofa od komplikacije za promjeniti ga do cijene i svega ostalog.
nije katastrofa, ima i gorih
Pomagajte ljudi...ponovo nece da upali i sad javlja gresku sistem anti pollution fault...Sta da radim?