Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Vala ljudi uzecu dobar akumulator od 80ah i probati mada me kazem vam odmah na pocetku razuvjerio da je akumulator ovaj moj kolega inace jako dobar autoelektricar. Da skinemo i tufamu sa dnevnog reda, eto ponavljam to mi je bila prva ideja al kolega neda za pravo. Vidjecemo pa se javljam.
Zadnja izmjena od ljubitelj (01-02-2012 21:20:08)
Sta god da uradis drugima, uradio si samom sebi.
Koliko kolege na moj pomenuti problem moze uticati sledece. I do cega moze biti ako tri puta na dijegnostici motor 4 polje 2 Spec star of injec. 1BTDC - 2ATDC jeednom je vrijednost 5 a drugi put 0,5 atreci put 2,5. Ako moze pojasnjenje od nekoga ko zna sta znaci ovo mjerno polje
Zadnja izmjena od ljubitelj (01-02-2012 21:19:27)
Da samo da odgovorim kolegama . Akumulator stavljen nov od 80 ah. Nema nikakve promjene
Taj tvoj auto je star 12 godina i prešao je xy kilometara, pa mu verovatno fali i malo kompresije.
ps. kompresija provjerena . zamalo pa odlicna.
Interesu je me zna li ko da mi pojasni polje 4,2 u motornom gore opisano . Sta tacno znaci vrijednost koja treba i kad treba da bude i od cega zavisi. Hvala
Zadnja izmjena od ljubitelj (02-02-2012 09:04:51)
Jel mi neko moze neko da mi napise tacno vrijedosti i znacenja bio bihh zahvalan moze i na pm. ps. nisam mogao da nadjem a prebrao sam svu lit sto imam. elsu i ostalo
Zadnja izmjena od ljubitelj (08-02-2012 01:38:17)
Samo do dizni moze da bude, ako vec kazes da je kompresija dobra. Skini i odnesi kod nekoga da ih proveri...
ma mene interesuje informacija o polju 4.2 i o ovome sto sam napisao u predhodnom postu, Na kraju krajeva auto na minus 17 upalinakon nekog 5 6 sekundi verglanja. Al tako pali i na minus 10. Treba mi detaljne informacije o polju 4,2, o medjuzavisnosti sa ostalim vrijednostima sta uzrokuje i sta povezuje, Ko zna nek mi napise. Pozzz
Evo ljudi jedna zanimljiva informacije/ Preije pet jutara minus 28 vani . Auto stajao napolju bez paljenja vise od deset sati. Zaverglao dva puta po 4 , 5 sekundi i upalio . Neko od kolega me je pitao dali lupa po paljenju, Ne nisam osjetio nikada nikakvo lupkanje samo to jutro par sekundi al to je vjerovatno zbog ogromnog minusa. Mene nervira sta je to da od minus 6 ili 8 i na minus 15 ili 18 gotovo isto pali . Cim nadjem problem a naci cu ga da cu sve redom ici javljam. Mozda bude nekome i korisna informacija.
Naravno da ce dobro doci informacija o kvaru nekome ko ima takav problem, samo sto ces se ti namuciti a taj neko dobiti sve servirano, mada ne bude uvijek isti kvar
Uvijek je tako Dragane uvijek al tako nam je valjda sudjeno kome bog kako zacrta nema druge. Veliki pozz
Koliko kolege na moj pomenuti problem moze uticati sledece. I do cega moze biti ako tri puta na dijegnostici motor 4 polje 2 Spec star of injec. 1BTDC - 2ATDC jeednom je vrijednost 5 a drugi put 0,5 atreci put 2,5. Ako moze pojasnjenje od nekoga ko zna sta znaci ovo mjerno polje
Ako se raboti za poleto koe kazuva kako ti e namesteno palenjeto na bregasta znaci imas problem so remenicata na radilica. Toa ne smee da menuva mnogu a najdobro e koga ke go namestos 0.0 do 0.5 ili 0.6 i tolku treba da varira, proveri kako ti e gore na bregasta dali se stegnati trite strafovi na remenicata i proverija remenicata na radilica od rebrastiot kais da ne slucajno ima lufta na kajlata.
Zadnja izmjena od bandera (20-02-2012 21:55:24)
Ok druze hvala na ideji. Pogledacu cim prije . Samo jos jedno pitanje . Da li ima razlike ako je auto hladan i zagrijan u mjernom bloku hoce li pokazivati u obadva slucaja isto ako je sve uredu ili zavisi od tempperature motora. Poz.
Zadnja izmjena od ljubitelj (21-02-2012 01:49:21)
Ok druze hvala na ideji. Pogledacu cim prije . Samo jos jedno pitanje . Da li ima razlike ako je auto hladan i zagrijan u mjernom bloku hoce li pokazivati u obadva slucaja isto ako je sve uredu ili zavisi od tempperature motora. Poz.
Moze da varira malku poveke na laden motor mada ne tolku mnogu kolku sto imas napisano na primer max do 1 od 0.0 ili 0.5 i toj parametar se gleda pod mala gas koga mu dodavas gas mozno e da varira proveri ja i zategnatosta na rebrastiot kais koga si veke tamu.
Ma druze danas sam amlo nasao literature a i uporedjivao sam jos na dva auta potpuno identicnih motora koja su mi bila pri ruci. Parametar u mjernom bloku 4.2 je visi od jedanes prilikom hladnog starta i dok je na pojacanom stangasu padne na 6 a kasnije dok se auto zagrijava padne na optimalnih 1.2 i tako je kod tri auta koja su apsolutno uredu, medjutim nisam imao do danas mogucnost to da uporedim i zbog toga sam trazio inf na netu. U svakom slucaju hvala. Da dodam jos i ovaj podatak , prilikom dodavanja gasa ili ti podizanja obrtaja vrijednost raste, a pri mirnom ler radu i zagrijanom motoru vrijednost treba da bude u rasponu od 1 do 2. Mozda nekom zatreba informacija
Ma druze danas sam amlo nasao literature a i uporedjivao sam jos na dva auta potpuno identicnih motora koja su mi bila pri ruci. Parametar u mjernom bloku 4.2 je visi od jedanes prilikom hladnog starta i dok je na pojacanom stangasu padne na 6 a kasnije dok se auto zagrijava padne na optimalnih 1.2 i tako je kod tri auta koja su apsolutno uredu, medjutim nisam imao do danas mogucnost to da uporedim i zbog toga sam trazio inf na netu. U svakom slucaju hvala. Da dodam jos i ovaj podatak , prilikom dodavanja gasa ili ti podizanja obrtaja vrijednost raste, a pri mirnom ler radu i zagrijanom motoru vrijednost treba da bude u rasponu od 1 do 2. Mozda nekom zatreba informacija
Ne te razbrav jas kako sto treba ti pustiv link na pp vo pravo si za toa pole treba da varira jas mislev deka se raboti za Torsion value koe sto e za tajmingot na bregastata.
ok ok Hvala u svakom slucaju