Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Zdrao drugari, radi se o sledecem, imam vec chip na mojem auto motor ALH 1.9tdi 66kw. To je motor koji ima sve isto kao i crveno samo ima druge dizne i mapu. Uglavnom prije 2 godine sam chipovao auto i izmjereno 130 konja, sad sam kupio Bosio PP764 uloske dizni, e sad kad ih ugradim trebam da malo korigujem mapu, pa me zanima ako neko zna sta bi trebalo da se koriguje, to jest moram malo da smanjim goriva i da sta jos dostelujem i koliko.
Postoje ljudi koji se bave tim poslom !
Ne pitaj me ono što ne znam !
Pa dobro, neka postoje, ja ne trazim nista specijalno, samo trazim predlog, sta sam ja ovdje pitao a da nije neukusno i ok?
pa dobro to je vec moja stvar , ja opet kazem ako je ko voljan da napise sta je potrebo korigovati, ako ne nema veze i cao...
Pa dobro, neka postoje, ja ne trazim nista specijalno, samo trazim predlog, sta sam ja ovdje pitao a da nije neukusno i ok?
Za početak možeš adaptirati količinu goriva s VAG-Comom
A posto stavljam usisnu vecu od 96kw, bil moro da korigujem vazduh?
ako na svom autu imas vnt 17/22 imace ti evekat dizne itd,ako samo tako stavis ima da dimi i dimi....mislim da je taj motor njezan za cipovanje jer sam imao slucaja da covek sa tim motorom alh rasleti se pukne klipnjaca i tako svu u staro gvozdje....
@)).....
Postoje ljudi koji se bave tim poslom !
jel ti samo sjedis i citas kako se pise Zdrao ili se ti udaljio od gradiva....
@)).....
A posto stavljam usisnu vecu od 96kw, bil moro da korigujem vazduh?
Koja korist od usisne grane na turbu?
Stavi veči intercooler i EGT mjerač da ne probušiš rupe u klipovima.
Kako koji, ok nebitno, imao sam u planu stage 2 prikupovao sam stvari osto mi turbo od 150 konja, ic, i glava pumpe od 11mm ali nebitno, ali posto finnsije ne dozvoljavaju da se nastavi prjekat ocu ove stvari sto sam uzeo da ugradim, a posto sam dizne papreno platio ocu da ih stavim da budu koliko toliko u funkciji da mi se ne kupe prasine dok nenabavim ostalo. E sad imam chip i samim tim vec je povecano ubrizgavanje nafte i ta cuda. E sad kad stavim dizne bice jos vise goriva, nece se dobro sagorijevat sa viskom goriva i oce da dimi, a ja za sad samo sa ovim diznama na mojoj turbini mogu da imam 150 konja gledao uzivo mjerenje snage i to nije u fullu, ali ok znaci trebam malo da smanjim ubrizgavanje nafte i sta sta bi jos ostalo valjat cacnut....
Tesko da ce ti to netko reci
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
Ako si stavio dizne sa jačeg modela ili samo uloške šta već. Samim tim si povećao količine nafte. Remap koji si prethodno uradio ti postaje suvišan. Dizne se razlikuju po širini rupa i broju rupa i uglu ubrizgavanja. Npr. 5x0,25x143° ili 4x0,30x154°. I ako ne radiš ništa na softveru a staviš na primer umesto 4x0.30 5x0.3 tvoj motor će dobijati veće količine goriva u svim režimima rada. Kod PD motora pritisak ne možeš menjati, na količinu ubrizganog goriva utiče start i trajanje ubrizgavanja kao i razni limiteri. Ako pod istim pritiskom u istom trajanju teraš naftu u 4 rupe istog promera i u 5 rupa istog promera dobijaš razliku ubrizganog goriva. Naravno sve ovo seku limiteri ali oni su uvek malo iznad. Sve to mislim da je potrebno jedino ukoliko se pravi jako ozbiljan remap sa preko 50% pojačanja ali u tom slučaju nedostatak pritiska vazduha a najviše količine vazduha će ti više trebati nego editovanje softvera. Sve u svemu taj tvoj problem nije forumski rešiv to je posao za ozbiljnog tunera. Te se stvari ne znaju napamet, do podataka se dolazi merenjam parametara i nakon 100-tak remapiranja na istom autu. Naravno ako se želi izbegavanje dima kao iz lokomotive. Da bi od 60kW dobio 120kw nije dovoljno da promeniš samo jednu, dve mape, to je ozbiljan i dugotrajan posao.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
Ako si stavio dizne sa jačeg modela ili samo uloške šta već. Samim tim si povećao količine nafte. Remap koji si prethodno uradio ti postaje suvišan. Dizne se razlikuju po širini rupa i broju rupa i uglu ubrizgavanja. Npr. 5x0,25x143° ili 4x0,30x154°. I ako ne radiš ništa na softveru a staviš na primer umesto 4x0.30 5x0.3 tvoj motor će dobijati veće količine goriva u svim režimima rada. Kod PD motora pritisak ne možeš menjati, na količinu ubrizganog goriva utiče start i trajanje ubrizgavanja kao i razni limiteri. Ako pod istim pritiskom u istom trajanju teraš naftu u 4 rupe istog promera i u 5 rupa istog promera dobijaš razliku ubrizganog goriva. Naravno sve ovo seku limiteri ali oni su uvek malo iznad. Sve to mislim da je potrebno jedino ukoliko se pravi jako ozbiljan remap sa preko 50% pojačanja ali u tom slučaju nedostatak pritiska vazduha a najviše količine vazduha će ti više trebati nego editovanje softvera. Sve u svemu taj tvoj problem nije forumski rešiv to je posao za ozbiljnog tunera. Te se stvari ne znaju napamet, do podataka se dolazi merenjam parametara i nakon 100-tak remapiranja na istom autu. Naravno ako se želi izbegavanje dima kao iz lokomotive. Da bi od 60kW dobio 120kw nije dovoljno da promeniš samo jednu, dve mape, to je ozbiljan i dugotrajan posao.
Tako je Dejane
S tim da ovo nije PD već motor s bosch pumpom i naj veči uložak dizne koji možeš ukrcat je od T4 2,5 TDI-a ona je 0,216 (2 437 010 060).
Sve ostalo veča turbina glava pumpe od automatika ... zahtjeva iskusnog tunera i dan na valjcima ili spremiš u garažu par motora pa kako se koji razleti mjenjaš
Aha ali dje da nadjem mapu od auta koje je imalo ove sport dizne, ustvari vozi ih se milion po ceskoj ali niko nece da da mapu ustvari ove dizne nijsu ni sa kojeg fabrickog auta ovo su sport zamjenske dizne bosio power plus 764 koje mogu da izguraju do 200 konja.
Vidim ja da si ti odlučio skurit motor ma šta mi pričali.
go for it i pošalji nam slike
Ovo na mom avataru ti je turbina od mog ALH od prije dosta vremena kada sam se igrao nečim sličnim kao ti sada.
ja se naravno ne igram znam neke stvari, meni su bitne samo cifre trenutno, jer mi krivo da mijenjam profi mapu koja je mjerena po nekoliko puta, jer niko nece da prepravlja tudju mapu, oce da stave svoje, a ja to necu, ja imam namjeru samo da vidim taknem malo da je prepravim, ja shvatam da to nije tako lako ali... vidim tesko je doc do info sta u mapi preraditi
ako ne radi vratim bez prepravki i caao...
Vama hvala sto pisete i dajete predloge
pošto znaš neke stvari onda znaš da ima ljudi koji od mapa žive i ne čudi da ti ju nitko neda
ja sam htio da je platim ali oce direktno da je ubace u kompjuter
@SDI_racer
Nisam uopšte zalazio u detalje, pričam onako u globalu ali razumemo se.
@Skodamaniak
Kaži ti nama sa čime raspolažeš. Imaš ori file? Imaš mod file? Šta imaš od softvera sa čim bi ti to "malo" čačakao? Da li si već ubacio nove dizene?
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
Dejane nemam ja ni jedan program, to biih kod drugara. Dizne jos nijesam stavio.
Obrati se acom-u neka ti on to zavrsi,ali nije tako jednostavno.