Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Dosao mi gore pomenuti kombi, cuje se jedna dizna i pomalo podize nivo ulja u motoru, u pitanju je onaj fordov motor al sam ipak temu otvorio ovde. Procitam memoriju gresaka i kaze mi da je cetvrta dizna izvan podrucja. I na KTSu mi pokaze da samo cetvrta iskace iz opsega. Pritom i dizne nisu kodirane. Ja izvadim diznu i posaljem je u Bosch servis a oni kazu da je ispravna. E sad trebaju mi kodovi kako bih za pocetak iskodirao. I da li neko ima slicnog iskustva jer mi je prakticno nemoguce da su ovi bosisti u pravu!!!
(ooξξ[][]ξξoo)
jel si izvadio pravu dizu,francuzi ti inače ponekad broje odostraga.
motor je fordov 2.2tdci a i proveravao sam... broji se od lanca...
(ooξξ[][]ξξoo)
mora biti na dizni a pokusaj upisati samo 0 umjesto coda to vecinom prolazi jer kolega koji radi u fordu kaze da on tako radi
kod pise na dizni.
Ja ne bih verovao dijagnozi za br. cilindra jer nisu kodirane, skini sve, pa posalji na proveru
je napisao skrivenu poruku za korisnika: ivandr6889
Iskorirali smo dizne medjutim problem je i dalje tu. LuxBih, mozes li da mi kazes ko pouzdano moze da uradi te dizne u Srbiji, jar kako ja znam Bosch servis sa kojim inace saradjujem nije u stanju da to resi!!!
(ooξξ[][]ξξoo)
Drug ja zivim u Luxemburgu dole sam (u BIH) najvise 2-3 sedmice godisnje.... tako da nema pojma...
Kad ste dizne ispravno kodirali imatel odstupanja na diagnostiti...
Iskorirali smo dizne medjutim problem je i dalje tu. LuxBih, mozes li da mi kazes ko pouzdano moze da uradi te dizne u Srbiji, jar kako ja znam Bosch servis sa kojim inace saradjujem nije u stanju da to resi!!!
U parametrima na diagnostici da leru koliko ubrizgavaju dizne?
tu kod nas u zagrebu skoro nijedan bosista nece popravlajti te dizne... jer nemogu garantirati za svoj rad.... unazad godinu dana sam promjenio 3 motora koji su zaribali jer je dizna pisala i motor papa...
ne valjaju ti motori,pucaju klipovi i kad su ispravne dizne.usvajanje pumpe i regulatora tlaka treba raditi svakih 20...30000km
Prije nekih godinu naručivao taj polumotor i iznenadio se da imaju na lageru i nije čak ni skup, relativno, uglavnom nisam ja ugrađivao već neko u okolici Mostara i dečki shebali stvar, nisu napunili pumpu uljem prije paljenja, motor nije povukao ulje i totalschade na novom motoru