Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
danas radim lagunu dvojku, svijetli abs,dijagnostika kaže prednji desni senzor..skinem kotač kad tamo kabal u prekidu..e sad spojim ja žice po bojama i idem izmjerit otpor senzora,a kad tamo ništa..reko senzor ipak moram zamjenit novim...ali ajd stavim ga ja gore,obrišem grešku,abs radi,senzor čita brzinu..opet mjerim otpor,otpora nema ni na lijevom ni desnom kotaču...Pa pitam kakvi su ovo senzori..čime da ih ispitam..malo sam proučavao vidim da na ležaju ima magnet S i N..hvala
Zadnja izmjena od tomy.virje (11-10-2012 14:29:49)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: tomy.virje
@)).....
To je hall sensor nemožeš ga ispitati omski, samo osciloskopom
očete reči da mu treba napajanje koje je kroz dvije žice,a gdje mu ide signal,pošto ima sam dvije žice? i koje napajanje ima? 5 v? sad mi nije auto tu da vidim kakvo ima napajanje..
Zadnja izmjena od tomy.virje (11-10-2012 17:51:00)
signal je amplituda u naponu, pogledaj napon sa multimetrom do okreces tocak, od 5 do 12 zavisi od auta do auta.
Zadnja izmjena od tomy.virje (12-10-2012 21:07:30)
lepo,lepo objasnjeno.....mala zamerka na vadjenje abs senzora i ciscenje
vrlo cesto senzor koji je radio-bio ispravan posle neradi
ako se uzme u obzir da je star 10-tak godina i truo i spolja i iznutre to je posao samo na svom autu jer tesko ces objasniti stranci posle kako tog da je bio ispravan a posle ciscenja neispravan
Zadnja izmjena od MN026 (13-10-2012 09:21:02)
slazem se kod vecine vozila ga je nemoguce izvaditi a da se ne osteti.
lepo,lepo objasnjeno.....mala zamerka na vadjenje abs senzora i ciscenje
vrlo cesto senzor koji je radio-bio ispravan posle neradi
ako se uzme u obzir da je star 10-tak godina i truo i spolja i iznutre to je posao samo na svom autu jer tesko ces objasniti stranci posle kako tog da je bio ispravan a posle ciscenja neispravan