Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ja sam samo mehaničar pa ti ne mogu odgovoriti na to pitanje,samo sam čovjeku rekao kako sam mjerio inače svjetla se pale automatski.
Pozz kolega,zar su jos refernca za kontrolu punjenja sa teretom i bez u"upaljena svjetla" pogotovu na toj generaciji vozila?!
kalimero napisao:danas mi je bio takav clio i samo zbog tebe sam išao mjeriti punjenje,2008g 1.2.
sa strujom nema problema i puni 14.2v sa upaljenim svjetlima.
Nemoj se ljutiti,ti kao mehancar to nemoras znati,pozdrav!
ja sam samo mehaničar pa ti ne mogu odgovoriti na to pitanje,samo sam čovjeku rekao kako sam mjerio inače svjetla se pale automatski.
ar21111952 napisao:Pozz kolega,zar su jos refernca za kontrolu punjenja sa teretom i bez u"upaljena svjetla" pogotovu na toj generaciji vozila?!
kalimero napisao:danas mi je bio takav clio i samo zbog tebe sam išao mjeriti punjenje,2008g 1.2.
sa strujom nema problema i puni 14.2v sa upaljenim svjetlima.
Da nepretjeram u svojim komentarima dopunio bi komentar vezano za punjenje alternatora na cliu,posto je to generacija tzv.inelegentnih reg.napona moguce je da je akumulator neispravan (neko je to vec rekao),tad bi moguce bio izlazni napon 15v!!
Poimanjem veoma sličnim kao što je od kolege ar21111952 (jes ti nik jednostavan ) napisah svoj komentar na samom početku teme...
E sad, ko ođe lupeta i nema pojma...još nije utvrđeno , izgleda.
Zadnja izmjena od stratos (23-11-2012 09:34:01)
Poozz,mi bi u Bosni rekli "skonatacemo kad tad",sto se tice nicka ponosan sam na ovaj datum:(
Poimanjem veoma sličnim kao što je od kolege ar21111952 (jes ti nik jednostavan
) napisah svoj komentar na samom početku teme...
E sad, ko ođe lupeta i nema pojma...još nije utvrđeno , izgleda.
(jes ti nik jednostavan smile )
sto se tice nicka ponosan sam na ovaj datum:(
Nisam mislio ništa loše
Izvinjavam se za off komentar.
Ma i ja se salio,ni sam neznam kako da mi padne na pamet da stavim datum,pozdrav i mnogo uspjeha u poslu!!
(jes ti nik jednostavan smile )
sto se tice nicka ponosan sam na ovaj datum:(
Nisam mislio ništa loše
Izvinjavam se za off komentar.