Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
@nebzek
evo ti sheme
Nije do ECU sigurno, tako su mene pokusali da olade u ovlascenom servisu.
Dobar elektricar to sredi za male pare, ocisti potenciometar na pedali gasa,
ECU i crnu kutiju. Naravno mora stalno proveravati na dijagnostici da vidi kad se gubi
greska.
A tko je rekao da je ECU ?
Vidiš da piše UEC a to nije isto što i ECU
Pazi stvarno, sta li sam ja procitao.
Izvinjavam se
pa zar je ovo moguče prepucavanje oko uec i ecu, pedale gasa .auto ne valja treba ga popravit . pa zato smo mi majstori tu ne da rješavamo stvari s čarobnim štapičima čak telepatski preko foruma,a auto u garaži udaljeni 300 km ili je na putu ma gdje god da bio jer mi smo forumaši ali samo pojedinci mogu biti mehaničari i električari i elektroničari što je danas u automehaniki nezamislivo i ovaj forum koristimo da djelimo savjete i probleme na koje smo sami naišli i rješili pa stoga bi bilo ljepo da mi koji smo majstori i živomo od tog kruha rješavamo takve stvari a oni koji mjienjaju ulje i filtere neka se prime svog posla bez mnogo elektonike i nek navale ima još dosta toga
Ne prepucavamo se, nisam lepo procitao i izvinio se.
Ja sam imao takav problem i u postu sam napisao kako sam taj problem resio.
Da se probamo vratiti na temu
nebzek jesi li uspio srediti auto ?
nakon sto sam stavio i drugu papucicu gasa mislio sam da je sve ok.. vozio sam neka dva mjeseca bez ikakvih problema.. medjutim, prije par dana mi se ponovo u voznji desila ista stvar.. ugasio sam, upalio i nastavio sa voznjom. sada opet ide normalno ali dokle ne znam. vjerovatno je problem u ovim kontaktima koje su prethodnici spominjali, papucica nije jer se ista stvar ponovo desila..
Da kazem i ja koju
Imao sam identican problem sa pedalom gasa i istim greskama. Problem je na kraju bio protokomer. Zamenio sam ga i dugo vise nisam imao problem. Sada opet imam problem, ali se mnogo redje desava, desio se 2,3 puta u razmaku od 3-4 meseca. Kada je protokomer bio problem, bukvalno se nije moglo voziti, nije pomagalo ni brisanje greske, ni skidanje klema, ni gasenje auta, nista. Sve cesce i cesce se desavalo, dok automobil na kraju nije postao neupotrebljiv.
Koliko ja znam, vise razlicitih problema, moze da uzrokuje te safe modove. Svi odmah pomisle na pedalu gasa da je 'crkla'. Ne znam da li one crkavaju uopste, posto su prilicno jednostavni "uredjaji" u pitanju.
Sad cu probati da pregledam kontakte, da vidim, da li tamo postoji neki problem.
Pozdrav!
PS: da dodam, da mi pored greske P1120 stoji i -52, odnosno P1120-52. Znao sam ranije, ali sam zaboravio, sta znace te zadnje dve cifre? Imaju i tu neki kodovi i znacenja, samo sam ih zaboravio.
Zadnja izmjena od nikaragva (04-07-2014 09:13:49)
slican problem...menjao ecu
nakon sto sam stavio i drugu papucicu gasa mislio sam da je sve ok.. vozio sam neka dva mjeseca bez ikakvih problema.. medjutim, prije par dana mi se ponovo u voznji desila ista stvar.. ugasio sam, upalio i nastavio sa voznjom. sada opet ide normalno ali dokle ne znam. vjerovatno je problem u ovim kontaktima koje su prethodnici spominjali, papucica nije jer se ista stvar ponovo desila..
best regards!