Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
desava mi se da cujem krckanje dok u mjestu motam volan a dok vozim to krckanje postaje dosta glasno, vise kao lupanje metal od metal. Ne desava se kad predjem preko rupe, nego samo dok skrecem, a najvise lupka kad skrecem i prelazim preko rupe. Prije 10 dana je prekontrolisan trap i uradjena reglaza.Sta moze biti? Lufta u volanu nema i dok krcka ne osjecam da ista zateze ili da gubim kontrolu, posto ovih dana majstori ne rade pitam vas za savjet. Pomagajte ljudi! Ne znam smijem li voziti auto ovako
Zadnja izmjena od Ivan5 (06-05-2013 18:43:05)
jer ti se javio problem pre ili posle reglaze trapa?
Bosch KTS 570
ponovi pregled u prednica i nacice se sta mu je
to mi se desavalo i prije reglaze, mislim neprimjetno je krckalo, majstor mi rekao da to nije nista i evo sad mnogo jace krcka, posao bi ja kod njega samo sto sam sad u drugom gradu, moze li da bude do glave upravljaca?
imas li ulja u sistemu?
Bosch KTS 570
ako fali ulja javit ce se buka bucenje a ne krcanje ja ipak mislim da je neki propust u prednicu i letvu pozz
ulje je na maximumu, kada sam majstora pitao rekao je da to ne moze biti do letve, sta jos moze biti?
do krajnica i kugli lafeta,one znaju skripati i proizvoditi zvukove na motanju i ljuljanju vozila,najcesce kugle a one su skupe jer mjenja se komplet lafet ili rame ako vise volis izraz,pozdrav.
kao sto sam rekao, ali evo ponovicu, trap je pregledan prije 10 dana i uradjena reglaza, tad je malo krckalo, ja pitam majstora sta je ovo, on kaze, vozi, i evo danas bas jako krcka samo dok srecem nema skripanja, nema lufta, nema cudnog ponasanja, samo krcka, strah me da vozim auto, da me ne ostavi na putu nedje ili da nesto ne urnisem
nemora biti lufta u kuglama da bi cvrcalo,imas li ti kakvog drugog majstora taj je polozio.
zglob
zglob kvrcka kad mota on kaze da bas tada ne kvrcka pa prema tome...
kvrcka kad motam ali se slabije cuje nego kad motam u voznji, kad u voznji motam to je ludilo kako klikce i lupka, je li to homokineticki zglob na koji mislite?
Zadnja izmjena od Ivan5 (06-05-2013 22:57:07)
e to je taj
pa taj isti majstor mi je mijenjao obje mandzetne prije mozda 2-3 mijeseca, valjda bi vidio da je los zglob
a da nije šta na vrhu amortizera;; (((kinetički zglob se nemože čuti dok auto nije u pokretu kao što reče jedan kolega sa foruma )) ako je auto dignuto na dizalici teško će naći taj problem, može biti da je suha kugla na nekoj od lafeta
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
da je suva kugla tj jabucica onda bi skripalo, ali ne skripi nego krcka dok motam volan u mjestu i krcka dok vozim i skrecem, ne dok prelazim preko rupe, i ja sam sad poceo da sumnjam na homokineticki, samo ne mogu da vjerujem da ako je mijenjao mandzetne da nije vidio da je loz zglob
Pogledaj opruge, i kupolu amortizera kao sto rece delphi.
pozz
zglob se ne cuje u mjestu dok motas vec prilikom voznje,mozda ne iskazujes pravilno simptome i problem,kineticki mozes ispitati za par sec. i ispituje se had da kazem u voznji mada se nemora previse koristiti terena na dizalici je teze ocjeniti kolko je los.najbolje ti smotati puni i krenuti malo jace i mora se cuti da kvrcka ako je los,prvo na jednu pa na drugu stranu.
kvrcka kad motam ali se slabije cuje nego kad motam u voznji, kad u voznji motam to je ludilo kako klikce i lupka, je li to homokineticki zglob na koji mislite?
Zadnja izmjena od mb73 (07-05-2013 00:06:09)
zglob ili je pukla neka opruga od amortizera pa lupka
Najvjerovatnije ležaj u zakretaču, zahrđa pa zapinje. Poz