Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav,mozel mala pomoc oko 2 greske,kvar je vezan za pumpu goriva.
'97 god.2.0-x20dtl
auto su mi dosljepali,par majstora radilo i navodno crkla elektronika pumpe i auto je dugo stajalo dok nije kupljena elektronika al opet nece da upali.instalacija je katastrofa kad ja par majstora skidalo stekere i djelove i pola djelova i stekera nije vraceno.
dobio sm informacij da nece da se javi nikako a na sprej se javlja,pretreso sam malo instalaciju i navukao gorivo i poceo se javljati al mi nije sastavio bar veceras vidjet cu sutra,brine me nedostajuci signal i dali je ova elektronika ispravna.
gresaka je bilo 10 a ove 2 ponavlja,nije mi citao obrtaje senzor r. al je poceo ocitavati interesantno.
ps:
evo kako je to izgledalo u startu.
Zadnja izmjena od mb73 (05-07-2013 21:44:07)
Pa zar ti nisu jasne te 2 greske??? Parametri i vidi ocitava li signal sa tih senzora, onda drugo da li je sve uredu sa immo, da li je omoguceno paljenje, opet parametri??
je napisao skrivenu poruku za korisnika: mb73
@)).....
je napisao skrivenu poruku za korisnika: internet majstor
Zadnja izmjena od mb73 (05-07-2013 22:32:23)
@)).....
jesi probao posljepati,tesko ces upaliti ako je skidato sta oko dovoda goriva ,stim ako nemas cime izraciti ,i pogledaj jedan i drugi senzor
Zadnja izmjena od Rocky (05-07-2013 23:16:24)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: internet majstor
Zadnja izmjena od mb73 (05-07-2013 23:21:41)
Ja bih prvo utvrdio da li radi na start ili slican sprej, a ne samo da se javlja.
je napisao skrivenu poruku za korisnika: mb 73
Zadnja izmjena od Rocky (06-07-2013 00:01:32)
majstor koji je mjenjao elektroniku kaze da je elektronika ista i broj je isti e sad je to rekla kazala jer ne mogu da mu vjerujem nadam se da valjda zna to makar provjeriti prije kupovine i postavljanja,ovo sto se tice obrtaja cu provjeriti.
je napisao skrivenu poruku za korisnika: acom
jesi siguran da je pin 91 jer ga ne vidim i gledam u datu nema tog pina,ovo je x20dtl,ova tvoja je dth vjerovatno pa se ne slazu pinovi.
je napisao skrivenu poruku za korisnika: acom
pozdrav,kod uparivanja pumpe i ecu koji brojevi na pumpi treba da se slazu,danas sam gledao vecinom se slazu oni visecifreni na pumpi,na elektronici i jednoj i drugoj su isti,na senzoru sa flatom su isti "026"
imam sad i staru i novu elektroniku i pumpe obje:
stari je neko bas odradio-
novi ja bas nevidim da mu ista fali-
Ala te trece slike i instalacije oko motora, jest je neko sredio
pumpa baca gorivo na cjevi visokog pritiska a navodno je stalo auto i ustanovilo se a je crkla elektronika pa posle duzeg vremena je kupljena komplet pumpa i promjenjena elektronika i posle nece da upali i sad je zavrsila kod mene.sad je pitanje dali pase ova elektronika na ovu pumpu.
zadnja 3 broja sa pumpe
... 002 - x20dtl (PSG2) - vectra B 96-98
... 003 - x20dtl (PSG5) 98-2000
... 004, 011, 015 PSG5 2.0DTH
... 016 PSG5 2.2DTR
ove sa psg5 (za 2.0 motore) se mogu mijenjati uz programiranja, psg2 ne ide ni u jednoj kombinaciji u zamjenu.
znaci kod tebe mora biti zadnja 3 broja ... 002
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
je napisao skrivenu poruku za korisnika: dragan_s
Zadnja izmjena od mb73 (07-07-2013 02:33:54)
je napisao skrivenu poruku za korisnika:
Zadnja izmjena od stratos (07-07-2013 09:53:33)
nisam siguran porat cu i to preispitat jer je ovaj drugi majstor mi rekao da se javlja na sprej odmah,cim spricne al razlog zasto nije se javljao na naftu kod njega moze biti i do zraka u sistemu a inace meni se javljao na naftu kada pobrisem greske.