ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 05-08-2013 23:36:31

zoky_zmay_vk
elproger
Iz: Vinkovci - CRO
Registrovan: 22-09-2010
Komentari: 165

Clio II 1.5 dCi klima

Pozdrav svima,
htio bih podijeliti jedan svoj problem sa vama i da čujem vaša iskustva...
Naime, radi se o Cliu II Storia 2007 1.5 dCi 47kW, ručna klima X65.
Bilo je puno problema na početku sa autom budući da klima uopće nije radila tako da
sam sve porješavao i sada radi. Ali...
Kada se uključi kompresor, niski tlak ide u 2 bara, a visoki na početku od 10-12...e ovdje počinju problemi...
ne pali mi vantilator tako da u vrlo kratkom roku digne visoki tlak sa početnih 10-12 na 20-25 i tada ugasim klimu ili auto.
Instalaciju sam svu pregledao, sve je u redu, diagnoza nema grešaka, svi parametri vezani uz klimu a isčitavani iz motornog ECU-a i iz UCH-a su u redu.
Presostat sam zamijenio,ali i dalje ostaje misterij ne paljenja ventilatora...kad ga iskopčam, onda neće pustiti struju na kompresor...
Sve tri žice sa presostata ulaze u motorni ECU (Delphi TRW) i tu je instalacija O.K. no nema izlaza masu koja bi bila pobuda za ventilator.
Kada ručno stavim pobudu mase i upalim ventilator da radi dok je uključen kompresor i provozam auto, tada mi se u vožnji zbog vjetra (opadne tlak u HP vodu) i isključi klimu...
kada ručno uključim ventilator u leru drži 2 bara niski, a 13 visoki.
Jel imao tko iskustva sa motornim ECU Delphi da ga je zezao i nije uključivao ventilator i da nije isključivao ventilator tako da spusti visoki tlak da presostat odradi na nizak tlak i ugasi kompresor...
Raspisao sam se, ali kako drugačije...ostao sam bez nekih ideja pa bih bio zahvalan ako netko ima kakvu ideju?
Hvala svima...
pozdrav!

#2 06-08-2013 19:35:37

commander
Expert
Registrovan: 01-04-2009
Komentari: 511

Re: Clio II 1.5 dCi klima

Dali si ga aparatom pokušao pokrenut i jel krene kad se motor ugrije??? Ako se nevaram
to je dcm 1.2 motorni...

#3 07-08-2013 00:59:14

fullcool
elproger
Iz: Slavonski Brod
Registrovan: 15-12-2012
Komentari: 70

Opipapaj rukom tanku cijev koja ide do TX ventila, dok kompresor radi narvno, jel hladna??

#4 07-08-2013 01:06:21

zoky_zmay_vk
elproger
Iz: Vinkovci - CRO
Registrovan: 22-09-2010
Komentari: 165

Evo danas donio ECU drugi, namontirao i prilagodio, upalio, provozao, istestirao tlakove i  radi kao sat!
@fullcool: cijev je bila hladna kad je kompresor upaljen, a niski tlak oko 2 bara otprilike u svim uvijetima i svim brzinama ventilatora kabine...
Pozdrav...

Board footer