Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav,
auto je Opel Zafira iz 2000. godine, motor X20DTL.
Pali se žuta lampica motora i nakon što se upali turbina ne radi.
EGR je prespojen, nije u funkciji, sva crijeva su u redu.
Jel bi greška mogal biti u MAFu ?
Vrijednosti se kreću od 480-620 mg/strk(ler-pun gas).
Kad sa OP-COMom pobrišem grešku, lampica se ugasi, al okretaji ne idu preko 3500 rpm.
Unaprijed hvala
Mislim da na tom modelu ne mozes da prespojis EGR, tj. ne mozes samo da ga zatvoris fizicki.
Au,ajde da se vratimo na YUGO 45,kanda maaalo kasnis,prelistaj forum s kraja proslog veka
nemozes tako eliminisat egr jedino softverski
vukas bas me zanima kako si prespojio taj elektricni eger
Nije moj auto(ne servisiram nekome za pare, rodbina je u pitanju), pa ne znam kako je točno prespojen EGR.
Ja sam OP-COmom samo pregledao greške.
U OP-COMu sam našao 2 opcije EGRa i obje vrijednosti su se mijenjale.
Znači taj EGR je nemoguće isključit fizički niti preko OP-COMa ?
za sve postoji alat.
Sad sam dobio još jednu informaciju,
Auto je kupljen(oko 2003.,2004.) sa neispravnim EGR ventilom i radio je normalno sve do prije godinu dana.
Kad se auto vozi ujednačeno(bez opterećenja), bez stiskanja, upali se lampica, a kad ga se stisne i optereti kroz nekih 10-20 sekundi onda se ugasi i bude ugašena sve dok se ponovo ne vozi jedno vrijeme lagano, ujednačeno, na istom broju okretaja.
Zadnja izmjena od vukas (11-10-2013 16:17:58)
egr off ili mjenjaj egr. po meni je bolja solucija ovo prvo.
pozz
Dakle, kao sto miskovolvo rece, treba samo malko iskustva.
PS Vukas,ako te zanima dijagnostika, kako kazes, onda ti preporucujem da proucis teoriju rada svih sistema do detalja, pa tek onda kreni u praksu. Ovako nemas pojma o cemu pricas, a nemamo ni mi pored tebe.
Zadnja izmjena od stratos (11-10-2013 21:21:13)
Taj egr (na vakuum) pomeni retko crkava,a egr prijavljuje iz vise drugih razloga,dok onaj drugi kod novije zafire,tj novijeg sistema elektricni zna da zeza i uglavnom tu crkne lager koji se nalazi unutra i nema nigde da se nabavi takav lager kao zamenski.
prema pricu ovaj je obican egr sa vakum imao sam pre par nedelja isti slucaj bila je membrana skinuta i egr celo vreme zatvoren tako da maf cita povecana masa vazduha i izbacuje ovu gresku, a to naravno se javlja kad auto nije opterecen po laganom voznjom ili na ler rad....
EGR je prespojen/isključen prije godinu dana, nakon što je počela svijetlit lampica.
Prema tome bi moj zaključak bio da nije onda u njemu uopće problem, nego nešto drugo ili ?
Jesi li probao sa drugi Maf
Bosch KTS 570
egr na tom motoru mora biti u funkciji..ako računalo motora ne vidi smanjenje protoka zraka kad aktivira egr ,pali lampicu i auto ode u safe mode..p0400 je greška za egr..pošto nisi majstor i ne poznaješ teoriju mislim da nečeš sam riješit problem
Rekao je da je auto kupljen sa pokvaren Egr jos pre godinu dana a da od sad skoro ne ide kako treba,sad ko koga zajebava ovde
Bosch KTS 570
Ma ide on dobro...dok ne ode u safe mod.
Ajmo ponovo ...
Auto je kupljen 2003. sa neispravnim EGRom i radio je tako sve do prije godinu dana kad se počela palit lampica.
Onda su prespojena crijeva i fizički je on zapravo isključen.
Sumnja se na MAF, al pošto nije jeftin, ne mijenja se ... bar ne zasad.
Zadnja izmjena od vukas (14-10-2013 19:38:04)
700 kn ? Pa i nije to puno za maf
Ne pitaj me ono što ne znam !
Ljudi,razglabamo o kvaru koji iole pismen majstor prosto resava,nemojte da ste skrti,ajde svi da damo po neku paru,da kupimo maf i egr,i ,nek se javi neko iz okoline ZG,da popravi coveku auto,ili jos bolje da softverski ugasi ECM,jer kada nema senzora ide ko mecava,svasta sam se nagledao na ovom forumu ali sve se vise odusevljavam pojedincima,hvala na dosadi
A da pozovemo onog sa autodata kablom..
Ako nisi u stanju sam dijagnosticirat eger, okaći live data parametre iz vožnje pa ću ti ja rec 100% šta ćeš mjenjat. Bezveze je mjenjat napamet.. i čorava koka jednom pogodi.
U opcomu uđeš u motorni dio i tamo imaš sa donje lijeve strane record.
To posnimi u vožnji kojih 2 minute u svim okretajima i tu okači datoteku.
A pritisak mora biti 0,8 bara na leru!
Bosch KTS 570