Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Na modelu pomenutom u naslovu citanjem dijag. Opcom pojavljuje se greska P253F-08.
Probano sa ponistavanjem inspekcije...
Svaka pomoc dobro dosla...
Dodju tako vremena kad pametan zacuti,budala progovori,a fukara se obogati.
Mora se u ECU resetovat sa nekim ozbiljnijim alatom.
Ako nije ulje zamjenjeno obavezno ga zamjeniti, jer taj auto ima DPF i upravo ta greska je iz tog razloga.
Provjeriti i stanje DPF filtera.
pozz
Greska je u motornoj elektronici tako da ta greska nema veze sa satom, a sad nezam ja kako su vracani kilometri i da li su i u motornoj u sta je tu sve jos muljano nebil neki jadnik se namirio na auto. Idi u zastupnistvo sa Tech-om se moze resetovat, pod uslovom da je ulje uredno.
pozz
Dakle, prvo reset odgovarajucim alatom i procedurom, a ako se ponovo javi ista greska, onda mora kako napisah na pocetku.
Vracana kilometraza u tabli,licno sam radio.
Greska se pojavila posle...
Danas sam ponovo vratio stari zapis i nista se nije dogodilo,greska i dalje prisutna,
Probano sa ponistavanjem servisnog intervala kako na satu tako i sa dijag.Opcom ali nazalost nije moguce,
Ostaje da probam kod kolege sa Tech 2 ...
tako ti i treba kad skidaš kilometražu.. sad onom jadniku koji će kupit to iščupaj sve lampice šta svijetle i prodaj pod ispravno
Majstore,trebao si malo bolje procitati iz pocetka postove!!!
Nisam preprodavac vozila,bavim se servisom...
Zato ako nemas nesto korisno da kazes ti preskoci temu.
Pozdrav.
Ne mora da se resetuje sa tech2 moze i fiat examiner ili PSA diagbox to da odradi naravno ako imas...
Sto nemas u vuglu potrazi na googlu!
cesta greska na corsi D imali su i update Software nema ti to veze sa vracanjem km
pregledaj cijevi sa DPFa jesul uredu
i odradi regeneraciju
pa jel si zamjenio ulje motora? ta greška se odnosi na smanjenu kvalitetu ulja motora
Uspesno resetovana greska sa dijag. Tech 2.
Hvala svima na nesebicnoj pomoci.