Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
danilo danilo zivot si mi zagorcao sa vp44 jos iz 2008godine....
@)).....
tad sam bio jos mali 27, 28 godina, nisam nista znao.
Posto smo se dotakli i nekih oscilograma ovde u dodatku kolege acoma, osciloskop je jako zahvalna spravica za utvrdjivanje neispravnosti elektronike, bilo da se meri naponski, bilo strujno, licno vise preferiram strujno. Ko poseduje isti svakako preporucujem.
Ti sad izgeda tek otkrio osciloskop, pa da nas malo poducis za sta sluzi ?a ? ..., a prica ti bas odgovara tim godinama.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
Pa da, jos da neki otkriju gde su suplji i eto veselja
Danilo sto si toliko tvrdoglav ko da niko nije popravljao tu elektron.,mozes je popraviti ali moras rasturiti pumpu I odraditi mehaniku pumpe,uvek treba resiti uzrok zasto je to crklo,ne samo elektronika u svakom poslu je tako,bilo sta da crkne uvek postoji zasto je to crklo,e to treba traziti zastooo,
Zadnja izmjena od alexa2406 (14-12-2013 12:06:49)
drvena kajla je zakon
može popravljati ako ima hrabrosti dati garanciju na elektroniku a onda kad se vrati ili povrat novca ili ponovni popravak ,acom vam dobro kaže svi ozbiljni majstori ne popravljaju tu elektroniku bez kompletne reparature pumpe ,e sad oni znaju zašto.
,acom vam dobro kaže svi ozbiljni majstori ne popravljaju tu elektroniku bez kompletne reparature pumpe ,e sad oni znaju zašto.
Mislim da je ovo odlican rezime sto se tice PVP.
o popravku samo elektronike je suvišno komentirati tako da se u potpunosti slažem sa acom-om
Valjda clan "danilo"
Evo kad smo vec tu iz ovog dobrog manuala o vp44 da nesto prevedemo za one koji ne znaju njemacki, a sto najvise stvara problema kod ove pumpe:
Die VP44 ist nicht selbstentlüftend und wird durch Kraftstoff geschmiert. Sie darf deshalb auf keinen
Fall trockengefahren werden.Die meisten Hersteller verhindern ein Trockenfahren der Pumpe durch Abstellen des Motors, sobald der Kraftstoffpegel unter einen bestimmten Wert gefallen ist. Zuerst warnt eine Lampe den Fahrer vor Kraftstoffmangel, anschließend wird ein künstliches Ruckeln eingeleitet. Reagiert der Fahrer immer noch nicht, wird der Motor abgestellt und im Fehlerspeicher ein Fehler gesetzt. Der Motor lässt sich erst wieder starten, wenn der Tank über die Mindestmenge aufgefüllt ist. Nach dem Einbau muss die VP44 sorgfältig entlüftet werden. Dazu wird eine Unterdruckhandpumpe oder eine elektrische Kraftstoffpumpe an die Rücklaufleitung angeschlossen. Sobald Kraftstoff aus der Rücklaufleitung austritt, muss bei weiter betätigter bzw. laufender Pumpe so lange gestartet werden, bis der Motor anspringt. Erst dann darf die Rücklaufleitung wieder angeschlossen werden.
VP44 pumpa nema samo-ozracivanje i podmaziva se kroz protok goriva. Pumpa se nesmije ni u kom slucaju ostati bez goriva. Vecina proizvodjaca sprijecava "suhi" rad pumpe na nacin da elektronika ugasi motor u slucaju da nivo goriva padne ispod jedne odredjene vrijednosti. Prvo upozorenje je blinkanje lampice niskog nivoa goriva, nakon toga ce te osjetiti vjestacko izazvano (elektronski) trzanje i u slucaju da vozac ni tada ne reagira, rad motora ce biti obustavljen i biti ce zapisana greska u memoriji. Motoru ce biti dopusteno ponovno startanje kada tank bude napunjen iznad minimalne kolicine. Nakon ugradnje vp44 pumpa mora biti pazljivo ozracena. Za to se koristi rucna vakumska pumpica ili elektricna pumpa koja se postavlja na povrat. Sve dok na povrat istice gorivo bilo pumpanjem ili radom el. pumpe pokusavati pokrenuti motor. Kada je motor upaljen, tek tada spojiti povratni vod.
Znaci izrazito pogubno za ovu pumpu je slepanje, verglanje dok postoje zracni jastuci u pumpi.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
Znaci izrazito pogubno za ovu pumpu je slepanje, verglanje dok postoje zracni jastuci u pumpi.
Na to sam i hteo da se obrati paznja u formi pitanja u postu 26.Ispravnu proceduru procitajte u postu iznad.
što se tiče ovoga sa zrakom u pumpi ja sam vozio vectru u jedan ovlašteni opel servis i odgovor je bio da nemaju pumpu za ozračivanje i da oni pošlepaju auto i da tako napravim ,znači štetno je šlepati ,to znači da se ni oni drže pravila.
Ne sikiraju se oni za to,bitno je da upali.
tolki problemi sa navlačenjem goriva+znači rizik otkaza najskupljeg dela u sklopu i da oni nisu predvideli najobičniju gumenjarku pumpu (pežo,reno).znači ume i švaba da usere motku,a s ovim motorom je baš usraše,za rad je strašan i plus dva velika promašaja,dizne iz dva dela i ako propiša na spoju automatski razređuje ulje ,slabi pritisak na španer rizikuje preskakanje + usrani egr iz milion delova.verovatno predvideli da pređe 300-400 kila pa da se baci,a tek tada auto postaje aktuelan u zemljama trećeg sveta
tolki problemi sa navlačenjem goriva+znači rizik otkaza najskupljeg dela u sklopu i da oni nisu predvideli najobičniju gumenjarku pumpu (pežo,reno).znači ume i švaba da usere motku,a s ovim motorom je baš usraše,za rad je strašan i plus dva velika promašaja,dizne iz dva dela i ako propiša na spoju automatski razređuje ulje ,slabi pritisak na španer rizikuje preskakanje + usrani egr iz milion delova.verovatno predvideli da pređe 300-400 kila pa da se baci,a tek tada auto postaje aktuelan u zemljama trećeg sveta
Bas tako predju dosta ali su mogli sto kazes za dovlacenje goriva bar to staviti,
Zadnja izmjena od alexa2406 (16-12-2013 00:27:17)
drvena kajla je zakon
pozdrav kolegi,upalio sam ovaj jadan auto ali posle skidanja bosha i rparacija sa nova elektronika 30.000 mkd ili 500 eura plus kod meni demontaza i montaza 70 eura,znaci ispalo je po moje auto bez ova operacija nije imalo pomoci samo sto vlasnik je kostalo bezpotrebno bacanja pare po slep sluzbi do dva susjedni grada i nazad.to je sada sve ok posle reparacije pumpe otvorio sam stara elektronika i imala je odljemena zica na onaj tronozac jedan kontakt nije bio u lemo nego lebdeo je u vazduh (valjda sama tempratura je ucinila svoje) neznam kad bi zalemio opet nazad dali bi auto bar jedan put upalio u glavnom auto je otislo od meni hvala bogu
nema sansa da to ponovo stavam na taj auto nego ako dodje neki drugi dali bi za proba mogao staviti ali mislim da vrlo tesko ce da to uspe hvala vam puno u svaki slucaj na vase komentare u vezi moj problem pozdrav do svima
braćo pomoć!!!!!ovo njesra 2,0dti,menjao karike u januaru posle mesec dana zove čovek kaže ulje 2 centa iznad maxa ja otvorim i one gumice na poklopcima dizni namotam teflon trakom i primenim reinz sealer.U septembru ista stvar ,čovek poludeo ,ja kupim je...ne gumice i zamenim ,pre pola sata zove pošo na slavu pa da preglda ulje kaže opet više ulja,a kao pre sedam dana bilo ok.Gde ga napiša je.....m li joj seme nemoguće preko dizni ....?
semering na pumpi
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica