Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pomenuti Crafter, nemirno radi na leru, ali samo u hladnijim danima. Tad pusi plavi dim. Nema gresaka. Parametri govore da je na dizni drugog cilindra odstupanje i do 3mg. Jel imao neko slican problem, savet???
(ooξξ[][]ξξoo)
preveliko odstupanje ali po meni na tom cilindru je upitna kompresija
Znaci predlazes da merim kompresiju prvo?? Ne bih bas da izhitrim i da menjam diznu tak tako..
(ooξξ[][]ξξoo)
Na njemu su cini mi se pumpa dizne? Proveri gumice na diznama,a mislim da je problem na tim motorima da se leziste dizne istrosi i da gubi pritisak i da baca zivo gorivo
Zadnja izmjena od Sasa1980 (20-01-2014 19:09:01)
Bosch KTS 570
nisu na njemu pumpa dizna ,ispitaj diznu mada ti motori se lose pkazali i lako moguce da je nesto oko kompresije
prije kompresija...
Ti motori su čisti promašaj, šte se svega tiče, izmjeri kompresiju jer je moguće da ti u glavi gubi kompresiju, ali prije će biti do dizne...barem iz moga iskustva sa tim motorima i vozilima...
Jesu brazilski ovi motori kao i 2,8?
Zamjeni mjesta diznama pa probaj
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
ako mjenjaš mjesta dizama nezaboravi ih kodirati
Da li je moguce kodirati ih VCDS-om i kakva je procedura??
(ooξξ[][]ξξoo)
nemoras kodirati dizne samo promjeni mjesta bez problema
beda od motora , mada za nekog mozda i dobar ako uzme neki dinar te dizne su cista mehanika.. mozda se razlabavio i sam konektor na diznama, prvo kompresija pa konektori, pa dizne, pa bregovi sto isto hoce na tim motorima ...
zaboravih, kako pali auto ujutru sada na minusu ? ko da je mrtav ili trci ,trci , trci, pa poleti jadno...
Zadnja izmjena od goranchc (25-01-2014 23:39:31)
svastikin but.....
Ja stvarno ne razumem sto tolike kritike na ovaj motor. Konkretan kombi je presao 350000 i posle vakum pumpe ovo mu je prvi kvar na motoru. Nemam neko preterano veliko iskustvo sa njima ali ne znam sta nasi ljudi ocekuju od njih. Ovih dana ce mi vozilo doci da ostane jedan citav dan kad se ljudi izkombinuju da kombi bude slobodan pa cemo ispitati sve sto predlazete.
@goranchc
Kombi pali perfektno, jedini problem je to sto nemirno radi, a i te nepravilnosti su sitne i sto pusi plav dim. Ima dana kad radi perfektno i tada je odstupanje na dizni 2 u granicama +1 -1.
(ooξξ[][]ξξoo)
to vec nije dobro sve preko 1 je lose
to vec nije dobro sve preko 1 je lose
Pa ajmo reč da se do nešto sitno preko jedan tolerira ali sigurno nije u redu.
Vidim da dosta kolega brka tipove 2,5 TDI-a, znači kod ovog Craftera je novi tip motora koji ima zupčasti remen (ne dva zupčasta kao stari petak več jedan) i radi se o comon rail motoru a ne PD kakav je bio onaj s razvodom zupčanicima kakav se nije ni ugrađivao u LT-Crafter.
VW Crafter od 2006. godine ima motore sa oznakama BJJ, BJK, BJL i BJM, a od 2009. Adblue Euro 5 motore oznaka CEBA, CEBB, CECA i CECB.
Kako je kolega iznad napisao ne radi se o PD, već je u pitanju CR motor. To je petocilindrični dvoventilski koji veoma podseća na stare petake 2.4D i 2.5D samo što se kod ovog pumpa visokog pritiska goriva pogoni preko zupčastog remena razvoda.
I najbitnija stvar kod common raila je sto ovaj motor nema elektro dizne vec piezo , sto u prevodu znaci nema poravke , samo druge.
Ako bih montirao polovne dizne kakva je procedura kodiranja??
(ooξξ[][]ξξoo)
Hajde malo razmisli odakle dolazi taj PLAVI DIM ? A odakle može da dođe beli ili crni ??? i šta je zbog čega u osnovi problem. Sagorevanje nečega u motoru ima za posledicu ove simptome.
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
Plav dim govori da uzima ulje a odstupanje kod dizne moze biti zbog manjka kompresije na tom cilindru,ipak je presao 350 000 ako dobro procita a ako dim ide na bjelo moguce da dizna zeza.
Kad ubaci vodu nema dima a ni motora hidroudar
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Kombi ne trosi ulje nimalo. Danas je kod nas. Sad veci ima odstupanje i na 5om cilindru. Saljemo dizne u Milosevo na testiranje a odatle valjda u Nemacku na reparaciju. Tako se gazda kombija dogovorio sa njima u BOSCH servisu.
(ooξξ[][]ξξoo)