Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima.
Naime javljam se s problemom kojeg imam vec duze vrijeme na navedenom automobilu.Servo je elektricni.
vec skoro mjesec dana i duze sam bez serva na autu,nije osigurac u pitanju,dam kontakt na autu,lampica volana se upali,ugasi standardno,upalim auto upali se lampica i opet nakon nekog vremena ugasi,ili cak zna i svijetliti tako dugo dok ne upalim auto,svijetli sekundu i ugasi se.VAG-COM ne pokazuje NIKAKVU grešku za servo,falilo je nešto sitno ulja koje je nadopunjeno ali problem ostaje,odnosno sa vagcom se nemogu spojiti na modul volana kad je auto ugašen,javlja mi se greska "too many communicatons error to continue",i samo broj pumpe mi učita i dalje nejde,al cim upalim auto mogu se spojiti bez problema na modul serva,a na ostalim modulima znam naici na gresku da nema komunikacije s modulom :S.
Naime,pred mjesec dana ili mozda nesto vise,neznam tocno se poceo javljat problem na nacin da sam upalio auto,servo nije proradio iste sekunde vec mozda par sekundi kasnije,ili nakon sto sam pokretima "lijevo-desno" "probudio" servo,napominjem tad je vrijeme bilo toplije,sad je dost hladno.
Kak sam i rekao,vag-com ne pokazuje gresku,provjerio sam konektore na samoj pumpi serva i sve se cini okej.Proguglao pola interneta,nailazio na slicne probleme al nigdje rjesenje problema.Naime spominje se senzor položaja volana G250 na koji ja i sumnjam,nakon sto sam procitao brojne teme,al hebiga vrijeme je kakvo je pa nemogu baš do njega da ga provjerim a nisam siguran sot posto kako ide van,pa se sad vozim bez serva,koji se povremeno zna upalit,a sto utjece na to neznam.Jer znao sam napraviti 2-3 kilometra,jednostavno bi se upalio i radio bez prekida bilo kakvih,al cim bi ugasio auto,upalio ponovo...opet bez serva,nekad se upali,nekad ne.I napomena,kad servo RADI,radi bez bilo kakvih cudnih zvukova i slicnog,znaci lagano kao da je sve u redu,al cim ugasim auto i upalim ponovo..sve ispocetka
Jel itko nailazio mozda na slicni problem?Cekam toplo vrijeme jer polazem nade u senzor polozaja volana koji se da izvaditi van i čak očistiti (rijecima ekipe s ostalih foruma)...jer sumnjam da je vlaga usla u njega,a toplog vremena nigdje da se osuši(jer je po toplom vremenu radilo)Nadam se da nije pumpa jer nekako mislim da onda nebi radilo ni prilikom ne baš čestog paljenja serva koje sam naveo gore......A ako nist od tog ne pomogne onda pravac u servis.
Da ponovim,auto je Ibiza 1.2 12V 2008g(6L)
Hvala unaprijed.
A kakvo je punjenje alternatora?
Bosch KTS 570
Ne sjećam se baš ono točno al prema dijagnostici baš sam pratio i stanje akumulatora i mislim da je punjenje bilo na nekih 13.8,a napon na "stand-by" auta 12. nešto volti,mogu jos provijeriti pa javim.Mada čak sam ga i stavio preko punjača da se napuni ful pa reko ako je do akumulatora mozda bar jednom proradi al bez sreće.
Jesi ti mehanicar ili samo imas VAG pa se igras po svom autu? Ako je ovo drugo (a rekao bih da je posto cekas lijepo vrijeme)...vozi kod majstora...mora i on zivjeti od necega
Da ovo drugo je,ma imam ga iz razloga onak,očitaj greške,proguglaj moguća riješenja,eventualno doć do riješenja,ak nije lagano vozi k mehaničaru al baš znaš u kom smjeru bi njegova teorija morala ić(naravno ne uvijek,al ono)...
I samo da dodam,kasnije cu skenirat jos jednom pa javim konkretno.Al znam da mi je zapelo za oko jedan mjerni block na modulu serva,konkretno napon na terminalu 15,tamo je napon jako varirajući,7V,pa 5V,čak zna biti i ispod volta i tako,a pored tog blocka referentni napon senzora(pretpostavljam onog na letvi G250) te na tom blocku piše Too Low,e sad dal je to poveznano s naponom na terminalu 15.
A što se samog senzora pomaka volana tiče,mislim da su njegova očitanja u redu pošto dobivam podatke s njega(Modul serva,mjerni blokovi/Group 002,block 1)
Naravno da ak ne dodjem do rješenja auto ide mehaničaru,al ak kojim slučajem dođem do riješenja uz vašu pomoć,zašto ne.
Zadnja izmjena od luka.fucec.ck (03-01-2014 13:37:59)
Nazalost taj iako jednostavan sistem je lose uradjen i previse kompliciran za hobi majstore tako da ti preporucujem da tjeras to nekom iskusnijem majstoru elektronicaru, da ne bi bilo dok dodje toplije vrijeme da bude vise stvari da se mjenja zbog vozenja vozila u tom stanju.
pozz
Danas pronadjena žica koja ide S ECU na pumpu(pretpostavljam CAN... naranđasto/smeđa, naranđasto/crna,žuto/crna),od kojih je jedna bila potrgana,zalemljeno al problem ostaje.Servo ne radi,i dalje se nemogu spojiti dijagnostikom na modul serva dok je auto ugašen(kontakt naravno)...kad auto upalim spojim se na modul koji ne javlja grešku...
Provjereno je i ostalo ožićenje,senzor daje podatke okreta volana tak da pretpostavljam da je pumpa...zasad,dok mehanicar ne potvrdi.
od kojeg je proizvođača servo pumpa
Koyo
mislim da češ morati tražiti drugu,sa Koyo uvijek problema čak kada naručiš novu dobiješ TRW sa kompletnom instalacijom
ima kod mene i koyo i trw
atm tuning
electronic key
------------------------
Nece taj auto da pokaze gresku,sa malo oskustva i citanjem mernih blokova vrlo lako se definise problem,tesko ces ti to resiti sam........
Iako ovde nije baš o tome reč (osim što se inicijalno navodi da je falilo nešto sitno ulja), neće škoditi mala napomena u vezi odgovarajućeg maziva za taj VW/Seat servo.
Video sam par puta da su čak i mehaničari sipali/dopunjavali servo sa ATF uljem - ne znajući da servo većine VW traži sasvim specifičnu normu odnosno
VW TL 52146 (tj. (G002 000 / G004 000) te da je odstupanje od te propisane norme rizik koji se povećava sa kilometražom/vremenom.
Dakle, ovakav tip ulja se nabavlja ili od ovlašćenih VW servisa/dilera (najčešće pod kataloškim brojem G0004000M2) ali se može potražiti i od proizvođača maziva. Npr. da sebi nabavljam ovako nešto uzeo bih od Liqui Moly Zentralhydraulik-Öl
ili valvolinovo SynPower Power Steering Fluid
kao i fuchs-ovo TITAN ZH 3044
Takođe se može potražiti i od npr. Febi Bilstein ili od Ravenol-a, (naravno da ima još poprilično kompanija koje nude ovakvo ulje) ali navedoh ono što je dostupnije na Balkanu.
Dakle, obratiti pažnju i na mazivo - da servo dugo traje. Provera i eventualna dopuna na 60,000 km ili 4 godine.
Zadnja izmjena od DS9 (05-01-2014 22:51:16)
Ulje kojim sam nadopunio nesto sitno sto je falilo je sigurno ispravno za sustav u mom autu...ulje je marke febi pod hore navedenom oznakom (g002...)
Odlično, bar o tome ne mora više da se razmišlja.
Srećno
mislim da češ morati tražiti drugu,sa Koyo uvijek problema čak kada naručiš novu dobiješ TRW sa kompletnom instalacijom
Yeep!
Ispricavam se sto otvaram opet staru temu i nadam se da nije problem.Međutim mali update ovog problema,sa toplijim vremenom tak je i servo povremeno poceo raditi,kroz cijelu zimu(na niskim temp) nije ni mali znak zivota dao.Par puta do sad je proradio,i radio tijekom voznje bez prekida al cim se auto ugasi i upali nista.A pošto imam neke druge probleme oko motora,danas sjednem u auto i vidim da se lampica serva ugasi,a posto sam imao i laptop skuzih da se mogu spojiti na modul serva(bez da palim vozilo,kao sto sam spomenuo prije).Upalim vozilo,nakratko se upali i lampica serva,iste sekunde servo ne radi al par sekundi poslje se upali i sve uredno radi.Pogledao sam i u mjernim blokoivima referentni napon na senzoru i tamo je pisalo "Correct" a sastrane 10V(u trenutku kad je servo radio),kasnije ugasim i upalim auto,servo mrtav...u ovom bloku stoji "Too Low" i pored nekih 3V.
E sad,imao sam namjeru mijenjat pumpu posto duuugo nije bilo znakoa zivota iz nje,i sad ovo.Pa me zanima,da je sa majstorom skidamo dolje i rastaljamo posto se cini da "negdje" dolazi vlaga i zato ne radi.
Sta mislite?
Pa vec je pokvarena, nemozete je pokvariti, ali popraviti mozda. Aj, sa srecom.
Pogledaj malo đekove koje idu u pumpu da nisu uljavi.
ovorite pumpu proverite lemove
otvara ili neotvara trebati će druga...
A kakve pumpe imas,ja sam stalno u deficitu sa KOYO pumpama.Jesu li nove polovne a i koliko su muyike?
ima kod mene i koyo i trw
ja koyo izbjegavam i večinom ugrađujem trw
Hvala na odgovorima.Eto jos nist nisam rijesio,pumpa jos nije skidana jer imam neke druge probleme s motorom trenutno A sto se serva tice,toplo vrijeme...sve radi,neznam dal da sam sretan il tuzan al i ja mislim da se druga pumpa "smije".Nemam što previše izgubit,ici ce ova dolje pa cemo vidjeti sta se da,ak ne druga i gotovo.