Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Problem je u nemirnom leru, i neki mehanièar èovjeku zamjeni MAP (polovni) i kao to je to.
Èovjek došao men i sad pitanje?
MAP senzor kad je istekan vakum iz njega trebao bi pokazivati 1050 milibara, a pokazuje 750 mB i to oba senzora. Napajanje je OK, 5V, žica do ECU je ok, probano na dva kompjutera, jedan od auta, jedan otkodirani ista stvar.
Kolika vrijednost mora biti kad je istekan MAP, mislim na vakum tako da mjeri tlak zraka, a koliko kad je ustekan i radi u leru?
Govorim napamet, ali zar ne bi trebalo biti nekih 1030mB ili 760mmHg (milimetara živinog stupca) ? Osobno sam imao iskustvo da je punto imao krive vrijednosti jer pri diranju u MAP senzor "maestro" nije otkaèio oba kraja cijevi koja ide od grane na navedeni senzor pri ugašenom vozilu, nego je uštekao cijev na senzor dok je vozilo bilo na leru i ostao je višak tlaka u senzoru. Naravno, ovo vrijedi samo ako ima onaj mali ventiliæ koji odvaja usisnu granu od MAP-a.
Pozdrav
E sad si mi dao ideju
Da nisu mozda vrijednosti u VISI u mmHg pa me to zbunilo.
Provjerit æu, onda ju u neæem drugom problem, inaèe auto je nemiran u leru
dizna drugar, difuzor operi, na kavu doði...
Izmjeri direktno izlaz iz njega . 4.5 volta treba biti na atmosferskom tlaku, a prema 1.5V kad ga povuces na usta. Nedavno sam izgubio par h na glupost. Napuklo je crijevo koje je islo na map i tip se vozio 2mj tako . Stavim drugo crijevo , auto vise nece da radi na leru tj. jos gore radi,gas ne prima,ne moze se voziti uopce,fali goriva.Sta god provjeravam sve u redu,od tlaka goriva pa na dalje. U nedostaku dijagnostike odspojim mu klemu, vratim i gle cuda auto proradi kao da nista nije bilo :-) Fino se adaptirao na poluodspojen map... doduse ovaj moj je bio 1.2 sa 4 injektora.
Probat cu kad se mi dodje tip.
Javim sta je bilo.
Pozz