Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Navedeni automobil uvežen u garažu kod kolege i ugašen. Posle toga neće da pali niti, dijagnostika se neće spojiti na motorni računar... Ima li ko kakvu ideju ili nekakav savjet pre nego se zarovim u dijagram i testiranje osigurača, releja itd...
Pa proveri imas li komunikaciju sa nekim drugim modulom i znaces odmah u cemu je problem! Proveri napajanje na OBD konektoru!Kojom dijagnostikom radis?
Bosch KTS 570
Radim sa VCDS 15.7. Spoji se sa drugim modulima, na konektoru masa i napajanje dobri. Pitanje prvo je bilo u smislu ne znam da li ima nekakvu caku, kao nekakv sigurnosni mod ili da ga zeaz start stop ili slično... Danas provjerim K i l L linije prema računaru, jer nisam uspio to da skinem i provjerim...
Proveri prvo napajanja prema motornom pa onda dalje.
Covek se uci dok je ziv!!!
Izgleda kao da ima. Nema struju na osiguracu za ecu.
Mislio da je osiguracka kutija. Bilo malo hrdje kad sam podigao.
Rastavio ocistio, sve spojeve pregledao i sve uredno.
Releji u kabini uredu. Ima li on ikakav modul za paljenje.
Ne sija mu zuta lampica od grijaca...
Sta ce mu ta lampica ionako samo blicne sekundu,jel on uopste zavergla?
Proveri u ostalim modulima ima li neka greska vezana za komunikaciju sa ECU
Bosch KTS 570
šemu u ruke i vidi da nije netko bajpas ugradjiva
Sto kaze Petar semu pa onda dalje.
Covek se uci dok je ziv!!!
Jel se kod njega mora pritisnut kvačilo kad palis da nije tu kakav problem na papucici
Ko drugom jamu kopa trecom slajdra
Provri mase i napajanja ECM-a cim nema lampice grejaca ecm nije u funkciji. Verovatno nema ni check engine lampice.
Mase imaju na ecu. Nema napajanja. Nema struje na releju za ecu. Tj na kontrolnom krugu releja... kada uzmes relej i rukom zatvoris krug ecu dobije napajanje i auto vergla, ali ne pali. I ni tad nema lampice grijaca... ne znam je li ga moze zezati ona elektronika paljenja sto je ispod volana ?
Normalno da treba stusnuti kvacilo
Jel se kod njega mora pritisnut kvačilo kad palis da nije tu kakav problem na papucici
velike sanse da je ecu u problemu
Shemu u ruke i naći ćeš gdje je problem
Pa dovedi napajanje i probaj se spojiti na diag. Vidi jel otvaran ecu
Racunar nije diran sve je original. Nema tragova nikakvih popravki.
Nema uopste lampice grijaca. Nikako. Znam ja da ona bude samo sekund i manje, ali nema je nikako. Nebih dzaba pisao da je nema. Auto nisam od predzadnjeg posta dalje cackao zbog drugih obaveza. Javim napredak i ishod...
Riknijo ecu traži drugi i srećno sa uparivanjem ako nadješ isti može se uparit i u ovlaštenom servisu.
ili kod Koyota
ima tih continental a moze se i uparit
atm tuning
electronic key
------------------------
čovjek još nije napisao jel je provjerio napajanja, mase i can...tek nakon toga se može zaključiti dal je problem u računalu motora ili negdje drugdje...