Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima,imam problem koji me muci vec skoro mesec dana...
Ukratko,vozio sam nocu auto,padala je jaka kisa,sve normalno,ujutru otisao do grada sve ok,da krenem kuci upali mi check engine.
Stavim na dijagnostiku kad on izbaci 10tak gresaka(grejaci,protokomer,overboost ventil,regulator pritiska itd)..Bilo mi cudno,obrisem ih ali nista se ne desava...Primetim takodje da mi i brzinometar ne radi(stoji na nulu)ili nekad hoce da poskakuje(stojim u mestu,ne krecem se,on varira od 40-80km/h)
Takodje,auto je u safe modu,ne prebacuje preko 3000 obrtaja
Uteram auto u garazu,rekoh da se nije neka zica otkacila ili nesto,gledam sve ok,jedino sto primetim da je masa bila losa(mrdnuo sam je par puta ostala mi u ruci)to sam sredio ali i dalje me zeza...
Oterao auto kod 2 elektricara,bio kod njih auto po par dana,nista nisu uradili...
Ocistio sam osiguracku kutiju kod akumulatora,ali je ona bila suva,nigde tragova vode.
Oteram kod jos jednog drugara on kaze da je body kompjuter u problemu,nadjem isti sa istim brojem,on ga iskodira,namestim,radilo manje od jednog dana,i ponovo sve isto...On kaze da mozda je ponovo crkao body,sto je po meni malo nemoguce...
Da nije motorni komp zveknuo ?
Da li je neko imao slicnih iskustva?
Auto je Doblo 1.9jtd 74kw 2002god
Zadnja izmjena od Nele11 (16-08-2024 10:40:38)
Pozdrav,
Neki od simptoma sugeriraju na moguć problem kompa.
Ako je neki modul crko teško će dijagnostika da sarađuje sa tim modulom ali nekad i moze . Mislim da je i dalje ostao problem sa masom , t.j. minus klemom .
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!