Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ventilator hlagenje motora radi sve ispravno kad je auto upalen pali i gasi na tablu temperatura kaze 90 dijagnostika kaze 100 Problem je kada auto ugasis posle par sekundi ventilator se aktivira i pali i radi vise od dva minuta promeneto izgoreni osigurac osigurac broj F 6 U FASCIJA 1 i bilo je ok ali privremeno Pitanje je dali kao prvo taj ventilatir treba da radi i bes kontakta ili neka zica od istalacije je pokidana Pritom termostat e promenet komplet pribusnica i senzor sto se nalazi na pribusnicu sad malo cudno se desava znaci kad auto ima od prilike 90 stepeni perka jos nije uklucena ali cim ga auto ugasiksz na 90 stepeni odma se pali ventilator
ili ecu ili sam ventilator a obicno uvjek bude modul ventilatora integrisan u ventilatoru
atm tuning
electronic key
------------------------
znaci ovaj auto nema modul kao stasu imali golf 4 i 3 nego modul je u sami ventilator ?
da napomenem da ovo se desava posle mjenjane pribusnicom koja je curila koja ide komplet sa senzorom i termostatom stavljena je nova ot tada kao se pojavi ovaj problem P robano je sa starim senzorom opet isto Diojagnostika nedaje nikakakaf FAULT otsim data bus kan i onda je promjenjen osigurac izgoreni broj 6 u fascija 1 tablu Tada opet desavalo se isto odkat sam ostavio auto da radi i avtomatski se perka uklucila na 90 stepeni I Verovatno se resetirala ondak kad sam ugasio ventilator se nije aktivirao probao sam dva tri puta da palim gasim bilo je dobro ali opet posle neko vreme pocela je isto dase aktivira prilikom gasenje auta ali samo kad je temperatura nad 80 zato i sad postravlam ovu temu ISTO JE I AKUMULATOR promjenet bijo je 62 ah a stvljeno je 50 ah DALI bi moglo i ovo sa naponom ima neke veze ko vw vozila zato sto kog francuze zna da zeza elektonika kada je akumulator manji ili slabi i neispravan isto da napomenem da auto prilikom promene termostata posle tesko ispustanje vazduha Auto je dostigao vecu temperaturu nije kipalo i nije ima neki pritisak ALI DALI MOZE PRILIKOM TA DOBIJENA TEMPERATURA DA JE RIKNULO NESTO U MOTORNIM neka zastita ili nesto slicno
Zadnja izmjena od bucka (26-09-2024 15:57:27)
lako za rješit,provjerit instalaciju od elektronike ventilatora prema ecu i sva napajanja...ako je to ok mjenjaj elektronku sa ventilatorom....naravno popratit temperaturu motora i tlak klime dijagnostikom