Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
imam pasaqta 2002 pd motor ujutru kad ga upalim pusi bjel dim oznake na zupcastom su dobre pokuso sam na remenici bregaste da zakrecem ali nije dobio nista stalno pusi dok se motor ne zagreje skopcam ga na vag 704.1 nema greske dizne rade u normalnom opsegu mnegde oko 0.19 palenje je na 1.2 adtc sta da radim pomoc
dali trosi vodu
atm tuning
electronic key
------------------------
ni vodu ni ulje kod mene je vec godinu ljetos je pusenje bilo manje ali kako je ova temparatura spala nemo ze se stajati iza njega stipa za oci inace vuce dobro i dobro pali
pa i ja imam takvog passata ,al je sad malo cudno to sto kazes da ujeda za oci to nesto smrdi na ulje nego zavisi koju naftu sipas jel ona iz kamiona a i na pumpama ima svasta, a ti motori su jako osjetljivi obrati paznju da moras redovno mjenjat ulje u motoru ito po baksuzu ide ono najskuplje .a zbog loseg i neredovnog mjenjanja ulja stadaju bregaste ,pa pogledaj i to u kakvom je stanju ,samo reci jos jel pusi i na stangasu i na vecem broju obrt
atm tuning
electronic key
------------------------
Skini poklopac i vidi da se nisu pojele bregaste.Sigurno pusi i na leru i na gasu dok je hladan
ma imeni tu nesto sumnjivo oko bregaste
atm tuning
electronic key
------------------------
Provjeri gorivo, imas li alat za provjeru oznake na radilici da te tu ne zeza.
Kolega ima pravo za bregastu imao sam takav sluæaj da je pojelo brijeg, a posoji još moguænost da ako je bio pregrijan onda hoæe na leru pušiti jar su se gumice na ventilima stvrdnule i curi ulje u usis i ispuh
Kaze covek da ne trosi ulje.Samo ti skini poklopac i sve ce ti biti jasno. Da su gumice trosio bi ulje
moracu izgleda pa da vidimo ulje mu sipam wirt pd 0/30 i mjenjam na 10 hkm potrosi 0.5 litara mozete li mi reci ovo paljenje jeli dobro nemam alat za fiks radilice ali kad ga dovedem na 0 u zupcanik bregaste uvucem lako klin pusi i na stangas i pod vecim brojem obrtaja sve dok ne dodje do nekih 80 stepeni c onda nema dima nikad a primjetio sam na stangasu da nekad malo motor zatrza
Zadnja izmjena od jugot (17-10-2009 21:56:28)
Kažeš passat 2002g. pd. 2002 god je prelazna pa bi bilo dobro da napišeš i kod motora jer jedni imaju hid natzaè remena a drugi mehanièki, tako da može bit i problem u samom napinjaèu iako èisto sumljam. Može bit i do bregaste ako su potrošeni brijegovi pumpi, ali mislim da bi ti onda slabije vuko i imo bi manju kolièinu goriva.
Dali ti se auto tako ponaša od kad si ga kupio ili je to poèelo dok je u tvom vlasništvu? Po tim simtomima šta kažeš može biti banalna stvar kao neispravan ili neodgovarajuæi filter goriva, pa do problrma sa turbo punjaèem ili glavom motora.
Pošalje kod motora i napiši dali ti se to dogaða od kad si ga kupio ili se samo od sebe pojavilo.
I nogon u guzicu je korak naprid. (rekao je mauce tung).
kod motora je AVF kupio sam ga nesto pre godinu dana i nisam odmah primjetio ali kasnije je poco sve vise on dobro vuce jedino ima onu rupu u gasu ali ko0liko sam procitao na forumu to je normalno neznam tacno koliko stepeni treba da mu je palenje pa ako bi mogao neko da napise da budem siguran da nije to pa da krenem dalje
kolega pogledaj diznu da ti dizne ne pišaju pri malom broju okretaja ako puši .......a pri vecim okretajima normalno radi samo sto kad dizna piša onda se osjeti mali kako dim niriši na gorivo i malo je motor bucniji ili ti neradi jedan krak dizne isti sluæaj a po mome sve je na diznu kad imaš problema sa bregastom to se osjeti i to pravo
mozda pijan ali nisam jako
kako da ih provjerim imam vag 704.1 u kom mjernom bloku su dizne
ljepo ih skineš uzmeš pumpu za pritisak za dizne ili odeš kod nekog bošiste i testiraš ja mislim ali nisam siguran morao bi biti oko 145 bara radi toga sta se koristi rotacijona pumpa ali mogu ti 100% provijerit ako ces sam raditi
ili ako se daju naštelati
poštelaj ih 130 do 135 bara kaze knjiga
kolega buby neznam kako ces sa pumpom isprobati dize na ovom motoru kad je to PD motor.....a dize rade na 2000 bara.....
nisu pratili pocetak pa jos jednom da napomenem motor je AVF pumpa dizna tzv. imam vag pa mislim da bih to mogao provjeriti sa njim kao i paljenje samo mi trebaju mjerni blokovi i vrijednosti hvala
uh sori sori kolega u pravu si nisam ni vidio ono pd
Možeš provjeriti pritisak tandem pumpe, podešenost faze i podešenost jedinica pumpa dizna. Malo vjerovatno, ali moguæe da previše dimi i zbog prekomjernog povrata ispušnih plinova. Kolika je izmjerena masa zraka dok dimi? Uglavnom ovaj problem æe se teško rješiti ovako preko foruma. Treba auto odvesti u neki struèan servis i ozbiljnije se pozabavit problemom.
samo da mi naznacis mjerne blokove pa da vidim pozz
Pritisak goriva koji daje tandemska pumpa ne može se vidjeti u mjernim blokovima. Potrebno je spojit manometar na tandemsku pumpu. Ima vijak na njoj koji se odvida i tu se zavida crijevo manometra. Jedino možeš pogledati povrat ispušnih plinova tako da oèitaš masu zraka u mjernom kanalu 03. Oèitaj i javi kolie su zadana i stvarna masa zraka.
za dizne ti je blok mjerni vred. 13
prati datume vidis da je tema stara dvije godine dosad je covjek kupio i pasata sesticu
Ko drugom jamu kopa trecom slajdra
nije passata nego rava 4