elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 24-11-2009 22:43:01

Psychodelic
elproger
Iz: Sinj
Registrovan: 23-06-2009
Komentari: 52

Specijalni alat za demontažu kazaljki

smile

#2 25-11-2009 00:28:14

darko-sice
elproger
Iz: Aleksinac-Srbija
Registrovan: 19-07-2009
Komentari: 166

Re: Specijalni alat za demontažu kazaljki

Mora da je neki sa nasih krajeva....vidi mu se po alatku......ha ha ha
POZDRAV

#3 25-11-2009 12:16:09

Tachomat
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 14-06-2009
Komentari: 992

da,dobar je ali samo na malom broju tabli...isprobaj ga na bmw-u e38/9 wink

#4 26-11-2009 11:06:17

ELTI
elproger
Iz: Rijeka, Hrvatska
Registrovan: 06-11-2009
Komentari: 395

Moze se sa ovim alatom skinuti i na BMW-u E38/39 bez problema samo sto se vise ne moze vratiti. smile

Ne nastojim biti jeftiniji, nastojim biti bolji!

#5 26-11-2009 19:00:30

tino
elproger
Iz: Rijeka
Registrovan: 05-11-2009
Komentari: 29
Website

Nemam još dovoljno prava pa ne vidim alat, pretpostavljam da se radi o radapcigeru za kazakjke. U najveæem broju sluèajeva koristim bankarsku karticu sa dubokim "V" prorezom i mala cvik lješta. Kartica ispod kazaljke da se ne ošteti ploèa pa klještima podignem kazaljku. Kako kaže ELTI BMW E38/39 ovako ne se nemože.

#6 26-11-2009 23:35:34

alldecode
Expert
Iz: EU, HR, SB
Registrovan: 29-12-2008
Komentari: 1,492

ja sam uzeo par jeftinih kljesta (ona mala u kompletu po 5kom) i izbrusio ih popotrebi.  Rade mi OK, radio sam i X5 s njima i još kartica ispod da se neosteti podloga

#7 30-11-2009 13:49:50

matekhr
Član
Iz: Hrvatska
Registrovan: 08-02-2009
Komentari: 1

He, he, ja sam jos davno uzeo iz kucnog kompleta jedan takav alat. Zena i dan-danas ne zna gdje je nestala viljuska za desert.

#8 01-12-2009 22:14:44

carclima
Član
Iz: djurdjenovac Slavonija.hr
Registrovan: 30-04-2008
Komentari: 0

matekhr napisao:

He, he, ja sam jos davno uzeo iz kucnog kompleta jedan takav alat. Zena i dan-danas ne zna gdje je nestala viljuska za desert.

ma ne kuzim ja to nikad nisam tako cupao..pa jel vas nije frka da cete izvuc van neki od tih kineskih zupcanika??

ja obicno uslikam mrtvu (iskljucenu ) tablu da znam gdje su tocne pozicie kazaljki za sastavljanje a onda rukom pokrenem kazaljku preko granicnika i lagano ju povlacim na gore...( koji opis a ko da je lobotomija)..mislim da je manja sansa da,bar mi se nikad nije desilo,da dobijem kazaljku i osovinu na njoj nakon vadenja sa nekim alatom tipia vilica radapciger..svaki motoric ima svoj krajnji polozaj bitno je da pokrenes kazaljku dalje od tog polozaj i sve 5..

e sad sta mi je ovo trebalo da objasnjavam i ovaku glupost??? a ljudi zima je mrak u 4 sata i zavucem se u kucu i pametujem...

pozdrav!

#9 01-12-2009 22:33:25

Tachomat
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 14-06-2009
Komentari: 992

carclima napisao:
matekhr napisao:

ma ne kuzim ja to nikad nisam tako cupao..pa jel vas nije frka da cete izvuc van neki od tih kineskih zupcanika??

ja obicno uslikam mrtvu (iskljucenu ) tablu da znam gdje su tocne pozicie kazaljki za sastavljanje a onda rukom pokrenem kazaljku preko granicnika i lagano ju povlacim na gore...( koji opis a ko da je lobotomija)..mislim da je manja sansa da,bar mi se nikad nije desilo,da dobijem kazaljku i osovinu na njoj nakon vadenja sa nekim alatom tipia vilica radapciger..svaki motoric ima svoj krajnji polozaj bitno je da pokrenes kazaljku dalje od tog polozaj i sve 5..

e sad sta mi je ovo trebalo da objasnjavam i ovaku glupost??? a ljudi zima je mrak u 4 sata i zavucem se u kucu i pametujem...

pozdrav!

e to bi igralo na motoriæima koji imaju u sebi prijenos preko zupèanika,postoji mnogo motoriæa koji nemaju krajnji odnosno poèetni položaj nego imaju onu iglicu ubodenu da se tamo zaustave...moj ti je savjet da ne pokušavaš to na njima wink jer se može desiti da kod povlaèenja kazaljke prema gore pukne jezgra oko nje,a onda je veselje...ne pitaj me kako to znam smile

Board footer