Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
19 tdi 66 kw alh motor bora 2001 godina,
vag mi daje poruku 17970 ili P1562, regulator kontrole protoka goriva auto nece da upali nikako
da li se regulator nalazi u bosh pumpi ? i sta uciniti
nalazi se u pumpi-elektronika ali ja bih prvo pregledao ožièenje od pumpe do ECU motora mozda je neki od kablova u prekidu
Moze biti svasta nesta...obzirom da si dao vrlo malo informacija od toga kakva ti je pumpa ...da li ti dolazi gorivo...a ta greska inace moze biti povezana sa senzorom na radilici,elektro diznom,glavnim relejom,ventilom pritiska itd.....da ne nagadjamo... sa malo vise informacija mozda ti mozemo pomoci...
pozdrav
Evo najbolje da najprije eliminiras gresku na elektroniki pumpe. Savjetujem ti da ides do nekog Bosch servisa koji ima KTS diagnosticki ureðaj i koji se moze spojiti na kompjutor pumpe i ocitati moguce greske sa kompjutora pumpe direktno (i ne sa kompjutora motora). Ako tamo nema greski, morat ces traziti dalje.
ok hvala
Dzasmine tu dolazi samo u obzir druga ili remontovana dizel pumpa jer taj kvar je unutra i nemoj se patiti.
ok dzevade to sam mu i rekao
imam problem golt tdi 66kw pokazivaè pravca iskljuèoje ali rele i dalje ponekad klikæe neznam zbog èega i gde da tražim kvar
u rucici pokazivaca smjera ........
Ah skoro zaboravio Jasmine. Ako zelis provjeriti ako ti je otisao ecu pumpe ne treba da odes do Bosch servisa. Moguce fehlere pumpe mozes ocitati i pomocu VAG-COM programa. U VAG_COMu odes na grupu 1 (Engine), zatim na grupu measuring blocks i zatim na grupu 25, gdje se nalaze podaci o pumpi. Tamo ces pod Data status vidjeti, da li se u pumpi nalaze greske. Nula ti znaci, da grijeski nema. Ako greske postoje vidjet ces jedan ili vise aktiviranih bitova, primjer ""00101.
ok hvala pumpa je zamjenjena i radi ok