Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Na pomenutom motoru pritisak ulja na leru kada je vruc je 0 bar medjutim kada se da gas ide i do 4 bara. Kada je hladan pritisak je 4 bara i kako se grije lagano opada. Mjenjana uljna pumpa, lezeci lezajevi, lezajevi na vretenu, medjutim isto, nema pomaka. Ako bi imao neko neku ideju ili imao slican problem bio bi zahvalan na nekoj ideji.
ležaji na vretenu hoæeš reæi na radilici ili koljenastom vratilu.Da li si gledao ležaje na (maloj bregastoj)to je ona koja pogoni uljnu pumpu i vakum pumpu ima dva ležaja jedan se vidi od strane zupèastog a drugi od vakum pumpe
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem
kada sam rekao " lezajevi na vretenu " mislio sam na lezajeve na maloj bregastoj tako se bar kod nas nazivaju ti lezajevi. Zamjenjeni su, stavljeni novi ali isto se desava
pa preosta je ti da skines karter pa skini jedan leteci i jedan stojeci lezaj pa vidi kakva je situacija jer neki dan sam na clio imao takav problem
bilo je do stojeci lezajeva
staje sve radjeno na vozilu opisi nam,ako je auto prezubio kais pa je moguce puko hidropodizac i ostetio ulezistenje svoje i tu gubi pritisak,da ne nabrajem da je okrenut dikt.glave i sl,evo slucaj prije mene na trojci redjeno oko glave motora i nije stezen sraf dugi kroz koji ide pritisak u glavi to sam gledao i cuduio se...opisi sve sta je radjeno.
@)).....
Da je podizaè u pitanju lupao bi
Jesi li ti probao da promjenis ulje...desavalo mi se x puta da zbog loseg kvaliteta ulja pritisak bude nikakav...probaj prvo ulje i filter ulja, a zatim ako ne bude oko toga provjeri kao sto ti je kolega rekao da nije problem sa lezajevima na radilici...
ulje i filter su mijenjani , zamjenjeni su lezajevi na radilici pregledana glava, uzubljenje interesantno je da i vruc pod gasom ima preko 4 bara pritisak sto odma iskljucuje okrenut diht i sl.
probaj da nije slucajno los prenos na uljnu pumpu, jer je on preko vakum pumpe...i cim se zagrije potrebno mu je vise obrtaja da bi postigao pritisak...nerealno je ali pogledaj i to da te ne zeza vakum pumpa...
mogla bi biti vakum pumpa ali nisam mogo da upratim kolko dugo se to desava i sta je sa lampicom svjetli li uvjek ili kad je zagrijam pojasni ,malo
Nisam skroz razumio, jel si mjenjao samo leteæe ili i glavne ležaje? Ako si samo gledao glavni da nije koji glavni se "oljuštio" sa strane pa kad se ulje zagrije da ne pršti sastrane ulje van ?
Kolko puta sam naišao kad sam rastavljao motore da svi glavni ležaji su dobri a jedan u stanju ljuštenja, i to više-manje veæinom gornja polutka.
Ja bi još i to pregledao kad veæ sve drugo ispravno, ne trebaš vaditi radilicu daju se izvaditi jedan po jedan, samo otpustiš malo konzolu i okreneš radilicu i gurneš ga odvijaèem
Ne pitaj me ono što ne znam !
zamjenjeni glavni lezajevi stavljeni svi novi
da nisi stavio pogresnu specijalu lezajeva
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
ma provjereno 100 % lezajevi su standard
Ma mogu i lezeci lezajevi lako da se izvade kako kolega predingli kaze nego da se vidi kad i koliko zasvetli lampica.Da nisu lezajevi na pomocnoj bregastoj