Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozz zanima me koja je originalna dijagnostika za fiat vozila i ako se netko s njom vec koristio i ima je moze li malo objasniti sta sve radi. Dali moze raditi bas sve ili si opet ovisan o njihovom centru ili? Hvala
Pozz zanima me koja je originalna dijagnostika za fiat vozila i ako se netko s njom vec koristio i ima je moze li malo objasniti sta sve radi. Dali moze raditi bas sve ili si opet ovisan o njihovom centru ili? Hvala
examiner radi sve....a evo i ja se raspitujem za neke druge ''slicne''
FIAT EXAMINER HD , proizvod ACTIA-e , orginalni ureðaj ali se nemogu sve operacije radit ako niste spojeni na server fiata , kao kon kodiranja kljuèa kod novih renault vozila itd ... dosta operacija u zadnje vrijeme prebacuju na servere tako da lagano gase klonirane ureðaje
dali se moze odraditi kodiranje kljuceva s njom u slucaju da je iaw59f ecu i da su izgubljeni kljucevi
tesko da ces uspeti da isprogramiras iaw59f ecu
možeš kodirati kljuèeve examinerom ali kljuèevi moraju biti orginal i moraš imati kod karticu
Zadnja izmjena od billy the kid (26-03-2009 00:14:09)
gdje mogu naæi džabe program za dijagnostiku?
gdje mogu naæi džabe program za dijagnostiku?
na google ...
UCOT - Universal Code Off Tool
Da li je neko radio elektronsko gasenje EGR-a i DPF-a, sa examinerom? Odnosno softverski . . . Ukoliko neko jeste, jel moze makar neke male smernice u radu na sta paziti, sta kako, citao sam o ovoj mogucnosti na jedom drugom auto forumu, da ga ne reklamiram sada, ali se nigde ne spominje sta kako itd, dosta je tajnovito sve Pozz
Pozdrav svima,
novi sam na forumu i nalazim korisne informacije ovdje na dnevnoj bazi. Da ostanem na temi zanima me koliko košta orginalna dijagnostika za Fiat i isplati li se to u odnosu na neku verziju sa interneta (za koje kazu da su osakacene za neke stvatri). Ukoliko se ne isplati, koju je najbolje koristit sa neta ovako sto se nadje? Gdje nabavit kabel za povezat racunalo i ECU? Evo kratka pomoc ako nije problem, jos moram dosta uciti pa budite njezni.
Org Examiner ne možeš da kupiš ukoliko nisi u sistemu ovlaštenih servisa i košta 6-7 hiljda evra.....neka me ispravi neko ako grešim......2.za Fiata korisna dijagnostika (tipa vcds) ne postoji.....examiner klon košta oko 1000 dolara i pitanje je kako radi tj iz razgovora sa onima koji poseduju jedni se kunu kako radi BAŠ sve dok drugi kukaju kako su bacili lovu......istina je verovatno(kao i uvek) na sredini....pozzzz
O kakvoj se dijagnostici radi?Može neki link i sl?......pozzz!
druze ako radis samo Fiata Magneti marelli je dijagnostika koja pokriva 98 posto fiata, ja je imam, kada je fiat u pitanju jednostavno nema joj ravne.
tacno tako
atm tuning
electronic key
------------------------
Da ,ali ko radi samo fijata.Svi smo mi ostali pacenici koji petlajmo sa svim i svacim,tako da nam treba ko zna koliko interfejsa i dijagnostika
Dobro,ja recimo dosta radim Talijane......aj još jednom:oèemu se radi?Link?.......hvala,pozdrav!
je napisao skrivenu poruku za korisnika: vidankv
Screw You Guys, I'm Going Home!
Da ,ali ko radi samo fijata.Svi smo mi ostali pacenici koji petlajmo sa svim i svacim,tako da nam treba ko zna koliko interfejsa i dijagnostika
Znam prijatelju moj ima ljudi samo se specijaliziraju za jednu grupu vozila i furaju i usavrsavaju to. Hocu ti jos reci ovaj aparat solidno radi ostala vozila sem forda ru je tanak do bola.
A èuj, znaš i sam da je svaki univerzalac samo univerzalac, nekaj pokriva odlièno a drugo ko na tankom ledu, zato univerzalac za poèetak a kasnije kupuj specijaliziranje dijagnostike, kako ti moguænosti dopuštaju
Ne pitaj me ono što ne znam !
Nikad ni nebude dosta, do kad se budemo bavili ovim poslom do tad budemo kupovali, to je realnost nažalost, al ko nam kriv, nije nas niko teral da se bavimo ovim poslom
Ne pitaj me ono što ne znam !
Greška u koracima odmah na poèetku kod proizvoðaèa dijagnostièke opreme, je dovela do ovih ovakvih univerzalaca, kod kojih ima više stvari koje ne rade nego onih koje rade, a onih koje rade je pozamašan spisak, pa koliko je tek onda stvari koje ne rade?! Kreæe se žestoko, udara se na sve strane i na kraju dobiješ jedno veliko ništa... Niti tvoj ureðaj ima dobro dizajnirane output portove, nema dovoljno K linija, ureðaj ti ne radi hendlovanje protokola, pa iz tog slijedi bloated PC softwer koji se vuèe kao prebijena baba, a moguænosti tvog softwera malo prevazilaze ScanMaster?! Znaèi bruka stvari koja na neki naèin kvari sliku možda dobre ideje.
Kada bih ja radio neki ureðaj, npr. PC based, vodio bih se sledeæim stvarima:
1. Najmanje 25 K linija
2. Powerful MCU koji može da kvalitetno hendluje multiple req/responses
3. PassThru - Šta fali napraviti J2534 ureðaj, koji æe imati neke dodatne protokole koje æe samo moj SW znati koristiti ili npr. multiplexiranje K linija.
4. Krenuti žestoko i samo sa jednom markom, evo grupom tipa: Fiat (Alfa, Fiat, Lancia)
5. Omoguæiti korisnicima separatisane pretplate kroz module u programu. Npr. Napravi se shell koji samo radi sa mojim ureðajem, tipa slanje poruka, štampanje itd... a kroz plugin-ove raditi ostatak. Tako bi npr. imali plug-in za Ford. Znaèi to može da bude 1 dll sa par dodatnih fajlova, ukupne velièine 5-6 MB koji se instalira tako što se kopira u plugins folder. Ne može jednostavnije! Platiš Ford, radiš samo Ford, pretplata da ne bude skupa, a imaš tako modularan program da kad poželiš da radiš i VW, odeš na sajt, platiš, skineš 5-6 MB, instaliraš, tjeraš, sve u roku od par minuta...
6. itd...
Screw You Guys, I'm Going Home!
Greška u koracima odmah na poèetku kod proizvoðaèa dijagnostièke opreme, je dovela do ovih ovakvih univerzalaca, kod kojih ima više stvari koje ne rade nego onih koje rade, a onih koje rade je pozamašan spisak, pa koliko je tek onda stvari koje ne rade?! Kreæe se žestoko, udara se na sve strane i na kraju dobiješ jedno veliko ništa... Niti tvoj ureðaj ima dobro dizajnirane output portove, nema dovoljno K linija, ureðaj ti ne radi hendlovanje protokola, pa iz tog slijedi bloated PC softwer koji se vuèe kao prebijena baba, a moguænosti tvog softwera malo prevazilaze ScanMaster?! Znaèi bruka stvari koja na neki naèin kvari sliku možda dobre ideje.
Kada bih ja radio neki ureðaj, npr. PC based, vodio bih se sledeæim stvarima:
1. Najmanje 25 K linija
2. Powerful MCU koji može da kvalitetno hendluje multiple req/responses
3. PassThru - Šta fali napraviti J2534 ureðaj, koji æe imati neke dodatne protokole koje æe samo moj SW znati koristiti ili npr. multiplexiranje K linija.
4. Krenuti žestoko i samo sa jednom markom, evo grupom tipa: Fiat (Alfa, Fiat, Lancia)
5. Omoguæiti korisnicima separatisane pretplate kroz module u programu. Npr. Napravi se shell koji samo radi sa mojim ureðajem, tipa slanje poruka, štampanje itd... a kroz plugin-ove raditi ostatak. Tako bi npr. imali plug-in za Ford. Znaèi to može da bude 1 dll sa par dodatnih fajlova, ukupne velièine 5-6 MB koji se instalira tako što se kopira u plugins folder. Ne može jednostavnije! Platiš Ford, radiš samo Ford, pretplata da ne bude skupa, a imaš tako modularan program da kad poželiš da radiš i VW, odeš na sajt, platiš, skineš 5-6 MB, instaliraš, tjeraš, sve u roku od par minuta...
6. itd...
ipe ...dosta dugo znam za tvoj rad ..i sve ovo stoji..JOS SAMO DA DOBIJES NA LOTU pa da imas vremena to napraviti...e u tom dreku smo i svi mi..jer toliko stvari bi si trebao napraviti,a nemogu jer se svaki dan vodi borba prsa o prsa za prezivjeti i puzevim korakom napredovat..pa eto dok na loto ne pogodi idemo sa ovim sto imamo..
pozdrav!