Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav imam Punta II 2001 god, auto ne podleze reglazi zadnjeg trapa. Medjutim, zadnje gume mi se "jedu" sa unutrasnje strane, kako da resim taj problem??? svako iskustvo bi m idobro doslo! Pozdrav i hvala unapred...
Seleni zadnjeg mosta ?
Ne pitaj me ono što ne znam !
sve je ok, i seleni i lageri, nije vlajda da cu morati gredu da menjam, cuo sam da je to jedino resenje...
Pa da nisu krivi rukavci ili smotan most, koliko se sjeæam tu nema šta za otiæi nit šta štelati, jedino seleni ali nevjerujem da su oni
nema sta da se steluje to i jeste problem.... ne znam vozicu sutra na reglazu mozda mi mogu pomoci nekim trikom!!!
Jedino podbacivati nešto pod rukavce
i ja mislim da cu tako resiti problem, da podbacim nesto na gornja dva srafa, pa da ga nacentriraju na reglazi onda, videcmo...
dali ti kotaci stoje kada ga gledas odotraga uspravno ili su gornjim krajevima nagnuti prema unutra?
Ali ipak provjeri da nisu smotani rukavci, jer ako jesu odlaziæe ti ležajevi ako ih ne zamijeniš
Sta je rekao majstor na optickoj reglazi ? Jesi li bio da vidis uopste koji su parametri optike zadnjeg trapa ?
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
napravicemo tako sto cemo podmetnuti dve podloske u gornjem delu i izbacicemo tocak malo u gornjem delu, u petka idemi javljam :0
jesi li siguran da ti nisu otisli lezajevi na rukavcu pa ti kotac stoji takonagnut prema nutra jer je to inace bolest kod fiata......
Mene je tako svojvremeno zezao jedan Bravo......problem smo rešili tako što smo oterali na reglažu gde je majstor(tj aparat) uporedio odstupanje zadnje osovine za par mm u odnosu na centar prednje......kada smo baš detaljno pregledali videlo se da je sa zadnje desne strane,na mestu gde se vezuje zadnji šraf od mosta malo deformisana šasija....u stvari,auto se svojevremeno izvrteo na ledu i tim toèkom udario u bankinu.Tom prilikom je samo deformisao felnu i guma je ispustila......tek kad je pocepao dve gume videlo se i da je šasija baš blago(oseti se kad se prevuèe prstima) ulubljena......na kraju je morao na car-o-liner pa na reglažu........pozzzz!
Pa oteraj na reglazu i nek ti vide kuda su tockovi pa cemo da vidimo
Drugari, resio sam problem sa zadnjim tockovima. Stavili smo podloske, samim tim izbacili malo gornji deo tocka i doveli auto na dozvoljeno odstupanje. nadam se da necu imati vise problema Hvla puno na savetima
Ma može pivo može
ako ne resite problem,mislim da je problem u spoju izmedju viljuske i mosta,na onom dugackom srafu,tu se nalaze lezajevi ili caure sve zavisi od modela,taj problem imaju i fiat bravo i alfa 145,tu strada lezaj ili caura i onda jede gumu sa unutrasnje strane
Zadnja izmjena od homer (19-04-2010 02:01:01)
Ovo je Punto II, a ne Punto I, te ležajeve ima Punto I a kod dvojke je klasièan most
ako ne resite problem,mislim da je problem u spoju izmedju viljuske i mosta,na onom dugackom srafu,tu se nalaze lezajevi ili caure sve zavisi od modela,taj problem imaju i fiat bravo i alfa 145,tu strada lezaj ili caura i onda jede gumu sa unutrasnje strane