ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 27-05-2010 23:24:00

DLedo
elproger
Iz: Hrvatska, Bjelovar
Registrovan: 31-08-2009
Komentari: 356

Fiat uno 1.0 i.e.

Imam dva uniæa koja me dobro štrumfaju. Prvi sluèaj je da kada se dobro zgrije ugasiš ga i ostaviš nekih 15-ak minuta neæe više upaliti, a do tada sve normalno radi i dijagnostika neæe uæi, iskru ima, pumpa radi i sprica gorivo na diznu. Drugi sluèaj -auto- je kada mu dodaš naglo gas on ga jedva proguta, a polako ga normalno prima dijagnostika uðe ali èim auto malo štucne izbaci mi dijagnostiku a to je svako malo. Koliko sam uspio vidjeti na dijagnostici ima bogatu smjesu, senzor temperature radi normalno i potenciometar. Svaki savjet je dobrodošao za bilo koji od ova dva auta, hvala.

#2 28-05-2010 00:21:30

MARIOFIAT
elproger
Registrovan: 31-03-2010
Komentari: 260

Re: Fiat uno 1.0 i.e.

koje godista su ti unici.kad nece upalit dali puca ili nesto moze malo vise podataka.pozdrav!!!!!!

#3 28-05-2010 01:02:58

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

ovaj prvi ako je motor kao u puntu zeza te 100% senzor radilice, to je na svakom 2 puntu problem kada se dobro ohladi onda upali.

#4 28-05-2010 07:38:40

DLedo
elproger

Uniæi su 1997 god. ne dešava se ništa, a ima razvodnik palenja

#5 28-05-2010 08:45:09

templar
elproger
Iz: istra
Registrovan: 04-03-2009
Komentari: 513

prvi uniæ na razvodniku imas modul koji zna da zeza ,na bubini imas cetri pina kada nece da upali probaj da vidis dali dobijes na te pinove sve sta treba,drugi uniæ provjeri pritisak pumpe.ti autiæi izgledaju jednostavo ali nisu znaju da prave vece probleme od novih auta

Zadnja izmjena od templar (28-05-2010 08:47:05)

u radu je spas a spasa nema

#6 28-05-2010 23:25:45

MARIOFIAT
elproger
Registrovan: 31-03-2010
Komentari: 260

pozdrav. na prvom unicu razvodnik ili injektor ,a na drugom pritisak goriva ili tp senzor sori nisam stigao prije a kolega templar me preduhitrio ali provjeri jos one dvije zice sto idu iz modula na razvodniku one cesto pucaju

#7 28-05-2010 23:33:16

rakki
elproger
Iz: zagreb
Registrovan: 12-05-2010
Komentari: 94

pozdrav .
kao što kaže kolega templar , problem prvog uniæa ti je po meni   u razvodniku paljenja . ali ne u elektronici paljenja na razvodniku nego u senzoru paljenja  .  senzor paljenja ti se nalazi u samom razvodniku paljenja . kada elektronika po...di onda æe ti  na potpuno ugrijanom autu poèet šetanje  kuta paljena  for nah po dvadesetak stupnjeva . i nikak nemožeš naštelat paljenje . dok je hladan ok a kada se zgrije sranje  elektronika pizdi . zato  ako auto normalno radi na leru potpuno zgrijan  onda tipujem na senzor paljenja u razvodniku on se tako ponaša kako si opisao .
za drugog uniæa bi stavio tip na motoriæ minimuma na samom  frgazeru . motoriæ u sebi ima i šalter  pa ako je motoriæ ostao u nultom položaju i rikno može pravit takav problem  knedle . malo nevjerojatno ali elektronika na tim uniæima ne trpi champion i bosch  . te svjeæice ti nisu sretno rješenje . ima neka fora sa omskom vrijednosti svjeæice. pa znaju na trenutak blokirati ecu u tom trenutku æe se motor srtesti  i nasravit rad i kratko trajno æe mu bljesnut crvena lampica  za diag ili æe se ugasit  i odmah ga možemo palit bez problema u obadva sluèaja izbacuje  dijagnostiku ( kratkotrajno nemaš pristup ecu )  no sve je to ako . puno bi bilo lakše da pokretaè teme ipak da više podataka  koji motor i kako se ponašaju i šta je raðeno na vozilu.

kako se zove onaj auto sa trozupcem ? ma onaj sa vilama ? nema veze sjetit ću se . do tada pozdrav svima

#8 30-05-2010 21:40:40

DLedo
elproger

Što se tiæe prvoga uniæa on ima ducelierov razvodnik (za razliku što sam do sada viðao samo marllijeve) provjerit æu razvodnik. A drugi uniæ mušterija je mijenjao komplet drugi fergazer, motoriæ radi a i prekidaè u njemu. Juèer sam probao staviti drugi kompjuter s auta koji radi i opet isto. Kada je hladan normalno, a èim se malo zgrije kada mu dodaš naglo ful gas guta knedlu

#9 30-05-2010 23:02:52

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

to se ja mislim moze prepraviti prebaciti sve sa zastave 101

#10 31-05-2010 01:39:32

homer
elproger
Registrovan: 14-04-2010
Komentari: 53

haha,kolega sa zastave sve pasuje,zastava ti je univerzalan auto,nego da pomognem kolegi,na prvom unicu komutator na razvodniku 99 posto pravi problem a za drugog unica bih rekao da postoji mogucnost da je membrana na samom monopointu,nego me interesuje kako se ovaj drugi uno u voznji ponasa tj.dali u voznji ima knedlu ili kad radi u mestu

#11 31-05-2010 18:41:57

rakki
elproger
Iz: zagreb
Registrovan: 12-05-2010
Komentari: 94

1.  provjeri senzor temperature  . mislim da ti je plave boje ušarafljen u usisnu granu .  2. pogledaj ispod frgazera dali je kod montaže pometao dihtunge i dali su idpravni . 3. provjeri vakum pumpu na razvodniku da nije sluèajno crkla membrana pa vuèe falš zrak . paljenje se štela na 2+-2 BEZ POTPRITISNOG CRIJEVA ( vakuma )pa pogledaj da nije netko zaštopao crijevo vakuma . kad crkne vakum pumpa a neda im se mjenjat ,  zaštopaju crijevo vakuma  da ne vuèe zrak pa i radi toga zna gutat knedlu .  ako je ispravan frgazer   kad navineš gas naglo vakum pumpa ti gurne auto u for  i može progutat zadanu kolièinu  goriva . u prorivnom može knedla .

ps nemoj biti ljenèina  . daj malo podataka koji motor toèno kako se ponaša na leru kako u vožnji  , šta je raðeno , zašto je mjenjan frgazer. dali je bilo isto prije promjene ili nije .

Zadnja izmjena od rakki (31-05-2010 18:52:32)

kako se zove onaj auto sa trozupcem ? ma onaj sa vilama ? nema veze sjetit ću se . do tada pozdrav svima

#12 02-06-2010 00:07:16

DLedo
elproger

Vako, èovjek je došao kod mene s prièom da mu auto ne ide da se guši tj. guta knedlu pa je neki njegov mehanièar i on mijenjali komplet fergazer jer su sumnjali na njega. A ja sam poèeo gledati prvo vakum na razvodniku pa kako u veæini sluèajeva i ovaj je bio šupalj, stavio sam novi i drugu razvodnu kapu pošto je njegova bila sva spaljena. Sljedeæi korak mije bio zagrijat ga i naštelat paljenje stroboskopom (lampom)kada sam to napravio auto je i dalje gutao knedle, ali primjetio sam dok je bio skroz hladan motor radio je normalno, a èim se je malo zgrijao poèeo je opt ruèat kada bi mu dao puni gas. Na dijagnostici nema nikakvih grešaka, a u parametrima sve radi normalno koliko sam vidio od senzora temperature, motoriæa ler gasa (prekidaæa lera u njemu), potenciometra, smjese goriva, teperature usisanog zraka...

#13 02-06-2010 01:36:23

salex
elproger
Iz: Modrica-Doboj,RS,BiH
Registrovan: 19-03-2009
Komentari: 93

DLedo napisao:

Vako, èovjek je došao kod mene s prièom da mu auto ne ide da se guši tj. guta knedlu pa je neki njegov mehanièar i on mijenjali komplet fergazer jer su sumnjali na njega. A ja sam poèeo gledati prvo vakum na razvodniku pa kako u veæini sluèajeva i ovaj je bio šupalj, stavio sam novi i drugu razvodnu kapu pošto je njegova bila sva spaljena. Sljedeæi korak mije bio zagrijat ga i naštelat paljenje stroboskopom (lampom)kada sam to napravio auto je i dalje gutao knedle, ali primjetio sam dok je bio skroz hladan motor radio je normalno, a èim se je malo zgrijao poèeo je opt ruèat kada bi mu dao puni gas. Na dijagnostici nema nikakvih grešaka, a u parametrima sve radi normalno koliko sam vidio od senzora temperature, motoriæa ler gasa (prekidaæa lera u njemu), potenciometra, smjese goriva, teperature usisanog zraka...

Pozdrav kolega!

Izmjeri pritisak goriva,mozda zeza pumpa,filter ili regulator,gledaj da li dolazi do osjetnog pada pritiska pri naglom dodavanju gasa,ako nije to pokusaj sa ciscenjem injektora.Posto ne znam koji je tacno motor,pogledaj centrifugalni regulator ako ga ima,i prati stroboskopom korekciju ugla paljenja kad naglo das gas.

Srdacan pozdrav!

Cuvajmo okolinu,sacuvajmo planetu!

Zadnja izmjena od salex (02-06-2010 01:43:18)

Cuvajmo okolinu,sacuvajmo planetu!

#14 02-06-2010 23:52:10

cika ruja
elproger
Iz: zrenjanin
Registrovan: 12-06-2009
Komentari: 32

Ako je fiat pravljen u Poljskoj i ima vakuum na razvodniku,moze da te zeza samo on ili masa na elektronici na samom razvodniku.Ukratko to su najcesci problemi na takvim unicima.

Board footer