ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 24-06-2010 18:07:00

Hezv
Član
Registrovan: 20-08-2009
Komentari: 14

Depollution System Fault

Na displeju mog PUG 307 1.6 Hdi (80 kW) izbacuje mi ovu gresku . Svetli zuta lampica za Filter i samo kad upalim auto javi mi ovu gresku , u voznji se normalno ponasa , nisam terao auto preko 2500 rpm . Na inostranim forumima sam nasao da je problem na senzuru turbine koji se menja komplet sa turbinom . Da li je neko imao slican problem ? Koliko kosta odprilike turbina za ovaj model .
Zahvaljujem
Pozdrav

#2 24-06-2010 20:09:08

predingli
Expert
Iz: Križevci, Hrvatska
Registrovan: 24-12-2008
Komentari: 2,786

Re: Depollution System Fault

Sveto pravilo broj 1. dijagnostika vozila, zatim postavi tu kod greške i onda pitaj....

Ne pitaj me ono što ne znam smile !

#3 24-06-2010 20:11:59

oliver
Expert
Iz: SRBAC-RS
Registrovan: 24-01-2009
Komentari: 2,124

Vozi auto majstoru, neæeš valjda mijenjati senzore napamet ili ako imaš para ti mijenjaj sve po redu

#4 24-06-2010 21:10:08

Hezv
Član

Bez uvrede , samo sam pitao da li je neko imao slican problem sa ovom informacijom

#5 25-06-2010 15:00:23

dadovb
elproger
Iz: BiH
Registrovan: 07-07-2009
Komentari: 188

Hezv napisao:

Bez uvrede , samo sam pitao da li je neko imao slican problem sa ovom informacijom

Proèitaj malo po forumu, stvarno je to u više navrata obješnjeno!
Pozdrav

#6 28-06-2010 15:18:34

Hezv
Član

Evo , kod greske je P1445 ili previsok nivo aditiva u rezervoaru . Kad je auto prikljucen na dijagnostiku prvo je pokazao da nema komunikacije sa racunarom aditiva , pa je nakon skidanja table sa osiguracima i vadjenja/stavljanja prikljucka i osiguraca signalizacija proradila , samo sto pise da je rezervoar pun t.j. da u njemu ima 3l aditiva , a presao sam oko 20000 km. od kada je auto kod mene . Serviser kaze da se ovo desava kod pezoa i nezna tacno zbog cega , al kontrolom napona akumulatora ustanovio je da radi sa 65% kapaciteta i da ga treba zameniti . Navodno nizak nivo napona pri startu motora moze pokrenuti gresku . Gresku je zatim obrisao racunarom i sada lampica vise ne gori , presao sam od tad 200 km. Problem je sto neznam koliki mi je nivo aditiva u rezervoaru   jer nema plovka vec logicki odbrojava . Moram sledeci put otici da mi skine rezervoar i istrese da vidi koliko je ostalo aditiva i po potrebi dopuni .
Pozdrav

#7 28-06-2010 21:33:22

Zalac
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 24-01-2010
Komentari: 71

Raèunalo kontrole motora BOSCH EDC16C34
P-kod    P1445   
Šifra postprodaje za kod greške  -  Sustav dodavanja aditiva : Prevelika kolièina aditiva preostalog u spremniku   
Opis dijagnostike  -  Ukupna ubrizgana kolièina aditiva veæa je od 80 g tijekom 1 s   
Uvjeti pokretanja dijagnostike  -  Pogledati pridružene kontekste kako bi se doznali uvjeti dojavljivanja P koda   
Uvjeti nestanka greške  -  Kontakt ukljuèen   
Sigurnosni naèini rada ako je prisutna greška    -   
Paljenje žaruljice i/ ili poruke upozorenja    -   
Glavne moguæe primjedbe stranke    -   
Sumnjiva podruèja  -  Pumpa za dodavanje aditiva   

A to znaèi da aditiva ima previše jer ne radi pumpa koja se nalazi u rezervoaru aditiva. A ovo da se ta greška javlja zbog pada napona je totalno sra... Dobro je majstor rekao 'ne zna toèno'. Lampica ti se neæe upaliti dok opet ne pokuša napraviti regeneraciju.

Citroen. Creative technologie. Moš' mislit.

#8 29-06-2010 09:27:14

Hezv
Član

Hvala na odgovoru . Mislim da je preko racunara pokrenuo regeneraciju rucno da bi ispitao da li pumpa aditiva radi , i drugi serviser koji radi sa njim je konstatovao da se cuje da pumpa radi (tacnje sageo se i cuo da pumpa radi) . Interesantnije mi je sto mu je racunar pokazao da je kolicina aditiva u spremniku 3000 ml.

Zalac napisao:

Raèunalo kontrole motora BOSCH EDC16C34
P-kod    P1445   
Šifra postprodaje za kod greške  -  Sustav dodavanja aditiva : Prevelika kolièina aditiva preostalog u spremniku   
Opis dijagnostike  -  Ukupna ubrizgana kolièina aditiva veæa je od 80 g tijekom 1 s   
Uvjeti pokretanja dijagnostike  -  Pogledati pridružene kontekste kako bi se doznali uvjeti dojavljivanja P koda   
Uvjeti nestanka greške  -  Kontakt ukljuèen   
Sigurnosni naèini rada ako je prisutna greška    -   
Paljenje žaruljice i/ ili poruke upozorenja    -   
Glavne moguæe primjedbe stranke    -   
Sumnjiva podruèja  -  Pumpa za dodavanje aditiva   

A to znaèi da aditiva ima previše jer ne radi pumpa koja se nalazi u rezervoaru aditiva. A ovo da se ta greška javlja zbog pada napona je totalno sra... Dobro je majstor rekao 'ne zna toèno'. Lampica ti se neæe upaliti dok opet ne pokuša napraviti regeneraciju.

Zadnja izmjena od Hezv (29-06-2010 09:28:30)

#9 30-06-2010 13:18:27

Robi73
Član
Iz: Istra
Registrovan: 07-05-2010
Komentari: 23

dobro je jedan napisao.. no FAP no problem smile
to je boljka kod citroena i pežoa a ovi u servisu pojma nemaju od kuda ta greška dolazi pa je jednostavno uklone da se više nikad ne javi, ako pumpa radi onda je premalo aditiva i to je to, kad se upali lampica treba odvoziti oko 80km/h jedno 15 minuta da se proèisti fap i ako je sve u redu lampica se gasi, ako ne onda treba dodati aditiv

Board footer