Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Da li se neko slucajno bavio popravkom reglera. Znam da su jeftini i da ih se ne isplati popravljati ali ovo je specifican regler od Ferraria F430, i ne moze se kupiti posebno vec samo cijel alternator pa bih ga pokusao popraviti. Zaliven je ali sam ga nekako raskopao i u njemu je jedan specifican chip sa shifrom. Pretpostavljam da je to neki standardan chip kakakv se koristi i u drugim reglerima pa mozda neko zna o kojemm se chipu radi i ima li ga mozda u nekom drugom regleru. Znaci Alternator je DENSO. Kako to izgleda moze se vidjeti na sljedecim fotografijama.
Zadnja izmjena od ELTI (16-07-2010 23:49:48)
Ne nastojim biti jeftiniji, nastojim biti bolji!
Pozdrav, pogledaj ovaj link.http://www.transpo.de/
best regards!
Hm, pa ko ima lovu za Ferrari ima i za novi alternator ???
Ne pitaj me ono što ne znam !
pa takav regler nisam bas vidjao po autima pa valda imas nekakav stari densov regler mozda je isti unutra.inace u tim kemijama najbolje se pokazalo cijelu elektroniku nekog reglera prilagodit postojecem ali na ferrariju nisam pokusavao makar koliko moze bit kompliciran alternator. zelim ti puno srece. pozdrav!!
"Hm, pa ko ima lovu za Ferrari ima i za novi alternator"
u stvarnosti oni su puntom prije plati nego "šminkeri" sa pilama
pozdrav
Znam ja da oni mogu kupiti novi alternator ali onda ja od toga nemam nista!
Ne nastojim biti jeftiniji, nastojim biti bolji!
stavi neki vanjski regler a taj iskoristi za nosac cetkica,tak smo te japaneze radili,primera radi od golfa 2 pa opruzi malo zica i radi,ne ispustaj ga drug...
Znam ja da oni mogu kupiti novi alternator ali onda ja od toga nemam nista!
@)).....
Daj kataloski broj sa alternatora pa da vidim,nesto moze da se ubudzi milion posto,regler je regler ,samo da se vidi da li ima jos sta od signala sem kontrolne lampe,ipak je to stari tip regulacije ,tako da sigurno postoji neko resenje
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka