Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem sa mojom vectrom b,motor x20dth,99 god
Povremeno mi se pali chek lampa i prijavjuje cuvenu P0400 gresku koja ukazuje na egr ventil.
Sve moguce je provereno ali lampa se i dalje pali ali uglavnom ako auto radi na leru ili ako se vozi na malom broju obrtaja da bi se na preko 1800-1900 obrtaja ugasila.
Proverena sva creva,nigde ne uvlaci vazduh,a skoro sam i menjao egr jer je na starom bila otisla membrana(i na starom sam imao isti problem tj istu gresku)
Ima li neko jos neku ideju sta da probam?Mislio sam da probam da upisem drugi sadrzaj sa KWP-om u ecu pa da vidim dal ce mozda to resiti problem jer auto kad radi na leru pritisak je 0.95-0.98 a vidim da mu u ecu stoji zadan 1.85 koji se uopste ne menja
Pozdrav
proveri i protokomer vazduha
Sta kazu parametri?
Prilikom turiranja 3-4 puta pusti ga da radi na leru, protok vazduha bi trebao da je oko 300, nakon nekog vremena 5-10sek treba da padne oko 150-200. Ukoliko vrednost nepada znaci da je EGR neodradjuje. To neznaci da je otisao EGR ventil. Prvo sto ces da probas to je da vidis dali kada sa vakum pumpom direktno ka EGR ventilu vakumiras dali odradjuje, ukoliko odradjuje onda ides na proveru solenoida koji regulise rad EGR-a. Njega proveris tako sto zadas test aktuatora i vidis dali kada uvlacis vazduh na izlazu dali prekida. Ako je i on OK, onda proveravas vakum koji ti dolazi. Prvo izmeris direktno na vakum pumpi kakav je vakum. Ako je OK, onda krenes sistemom eliminacije, gde pusta vakum. Uglavnom kada gubi vakum crkava na onom plasticnom ventilu (racva) koja sluzi za prekid rashladne tecnosti da neide u mali hladnjak.
Ako je sve to OK, onda iz parametara kao sto kaze kolega proveri protokomer. Naglo dodaj gas pa gledaj dali protok ide preko 700
Javljaj sta si uradio
Zastitimo decu u saobracaju
imas nesto na tu temu i ovde-
best regards!
treba proveriti i izduvni sistem,mozda je zapusen katalizator,skoro sam imao bas takav problem,kada smo ga isekli,auto ide kao nenormalan,imao je potpuno iste simptome
Ja sam imao problem sa sliènim simptomima, a uzrok je bila vakuum pumpa.Provjeri podtlak u vakuum sistemu, trebao bi biti izmeðu -0,6 i -0,8 bara. Ako je veæi ili negdje pušta sistem podtlaka ili nevalja vakuum pumpa.
Probacu ovih dana pa cu javiti sta sam uradio
Protokomer sam menjao letos(stavio nov) a katalizator sam davno izbacio
Hvala svima
Poz
Ma tu je negdje napuklo crijevo od vakuma ili je šuplja membrana na egr
Ma tu je negdje napuklo crijevo od vakuma ili je šuplja membrana na egr
Pa upravo sam stavio nov egr iz razloga sto je na starom otisla membrana a sva moguca creva proverio i nigde ne uvlaci fals vazduh
A el. ventil egr-a šta je sa njim jel radi
A el. ventil egr-a šta je sa njim jel radi
I on isproban i radi
Probacu ovo sto je @launch napisao pa cu javiti kakvi su rezultati
Zadnja izmjena od steva (14-04-2010 00:41:59)
Resio sam problem,vakum pumpa oslabila i ne daje dovoljan pritisak a evo i kako:
Hvala svima na odgovorima
Poz
Zadnja izmjena od steva (21-04-2010 20:41:56)
dobro je dok ima golfova dvojki,salim se. i ja sam tako radio i sve je bilo u redu
Stevo, jel covek bio otisao pa je opet dosao? Pitam jer malo je proslo vremena od kada si imao problem a ako si isao onako kao sto sam ti rekao to si mogao sve da ispitas za 15 min laganog rada
Pozdrav i bitno da je problem resen
@launch
Ma ne,to je licno moj auto u pitanju a nikako nisam mogao da nadjem vremena za to.Uvek nesto prece a i nije bilo nesto hitno sto se kaze
Bitno da je problem resen i hvala jos jedanput
Sve najbolje
Ziveo
Popravku svog auta nemozes da naplatis pa zato dugo i traje popravka. Mislim da smo svi majstori isti, cast izuzecima. Kod mene prozor namestam 6 meseci, a posao sat vremena.
he he stara je sveta u majstora kuca bez vrata,nisam ni ja bog zna sta i sam imam da odradim par sitnica na svoje...
@)).....
imam isti problem na vektri 97.godiste i sta treba da uradim,ne razumem sliku bas najbolje,jel mora nova pumpa ili postoji neka fora da se ova stara "premosti"
pomagajte ))
koji motor i koja oznaka motora,sve je ovo tacno ali je problem veoma delikatan i trazi temeljan rad,pa ako nemas iskustva sa tim stvarima bolje prepusti nekom ko dobro poznaje preoblematiku
hajde sutra da pogledam koja je oznaka motora pa cu napisati jer nije moj auto pa ne znam,vektra je valjda 97.godiste 2.0dizel,slabiji motor.inace zamenjen je egr jel je pukla membrana,zamenjeni su oni vakum ventili iza akumulatora,sva creva su ok i nigde ne falsiraju,izbacuje gresku p0400.jedino sta mi je ostalo je da vidim pumpu za vakum koja mi je najsumnjivija od pocetka ali mislio sam da pitam vas dal neko zna,ili ima isti problem i kako je resen jer pumpa nije jeftina i ne bih se zezao sa covekom da mu kazem da kupi pa posle sta bi...
hvala i pozdraVW
bio je auto danas u ovlascenom servisu i majstor mu rekao da mu slabo radi protokomer,da bi trebao da ocisti usisnu granu i zameni dihtung na njoj pa ako sa tim ne resi problem da vidi sta je sa turbinom.kaze da je majstor merio pritisak vakum pumpe ali ne na njoj direktno vec na crevu ka egr-u i kod onih malih ventila iza akumulatora i kao pumpa je ok.turbinu je radio pre dve godine i presao je mozda 15000km tako da ne verujem da je ona,al u servisu mu rekli da ne mogu da izmere merne vrednosti dok ne uradi protokomer i ne opere usisnu graniu.auto inace ima identicne simptome kao decko sto je otvorio ovu temu i nije mi bas jasno za taj protokomer,jer auto pali gresku samo kada radi par sekundi na leru i kada se vozi na malim obrtajima.juce je drugar vozio vektru 100km na magistrali i kaze ide extra(u jednom trenutku 160km/H) i nije palila gresku sve dok nije usao u grad i morao da uspori i smanji obrtaje i od tada ponovo nece da ide sve dok je ne ugasi i saceka par sek da resetuje gresku.Sta Vi mislite o ovom problemu,sta raditi,dal da probam da mu premostim pumpu za vakum,ok probacemo i sa novim protokomerom,ima li neko ideju sta bi moglo biti?pozdrav i hvala
Klasika,decija bolest kod svih Opelovih dizela 2.0.prvo ciscenje grane,pa onda ostalo.srecno
nadam se da ce to resiti problem,ako ne...sta dalje,pomagajte
Ako se greška javlja samo na leru i malim obrtajima to bi mogao biti egr ventil, koji kod greške daje na dijagnostici?