ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 17-08-2010 03:04:48

saudaga
Član
Registrovan: 17-08-2010
Komentari: 11

Pezo 607 2.2 hdi nema ubrzanja

Pozdrav postovani forumasi
Molio bih za vasu pomoc

ovako da krenem ispocetka sta me muci na mom pezou

Palila mi se lampica na brzini od 130 km/h i na displeju pise na njemackom jeziku "umweltschutz system motor schwach"   i auto nema vucu.servis je rekao neko crijevo je ili puklo ili nezategnuto ili priklijesteno i oni su kao nasli neko crijevo i uzeli mi za to 150 eura medjutim nista,vidjeli su da je interkuler malo masan od ulja i kazu onda je on,i ja zamijenim interkuler opet 140eura.nije ni to bilo, kazu mjerac protoka zraka je i uzmem njega od jednog kolege medjutim opet nista,onda sam sam otkrio pregledavajuci sve te vakum ventile da ovaj sa ovom sipkom na sebi koju ima koji otvara neke ventile na motoru(kasnije su mi rekli u Austriji da se zove "dijafragma")ne radi pa sam i njega kupio  (26 eura)i auto sad ide preko 130 km/h ali nema vucu,tek nakon 3000 obrtaja onda ubrzava.onda u bosni napravim dijagnostiku kod drugog lika i on mi kaze da aditiva imam 60 posto jos i da je rezervna baterija u redu u gepeku,da ima prevelik pritisak na turbo i da mi mjerac protoka zraka radi 60 posto pa mi je preporucio ciscenje turba i eventualno agr ventila da se provjeri ili zamijeni.turbo sam skinuo i cist je kao suza provjereno radi. agr ventil nisam provjerio a ventil koji je na turbu je ispravan.lampica mi se i dalje palila pa sam otisao opet kod drugog majstora koji je sad prikopcao kompjuter i upaljeno auto testirao i rekao da je filter prohodan da radi kako treba.zaboravio sam napomenuti kako mi tu u Austriji nisu mogli izmjeriti gasove pravilno pa mi sad tehnicki visi u zraku. nekad mi se upali lampica esp asr defekt i skoro uvijek kad upalimn auto pali se lampica da ima malo ulja za kocnice iako je ulja u posudi maximum,dok auto ugasim i ponovo upalim sve nestane,ne znam mozda i ovo moze nesto pomoci pri vasoj pomoci meni....Hvala unaprijed

#2 17-08-2010 12:11:31

DUKI
elproger
Iz: leskovac
Registrovan: 02-04-2010
Komentari: 224

Re: Pezo 607 2.2 hdi nema ubrzanja

Mnogo babice kilava deca,stara izreka.Popravka treba da se plati tek kad se auto popravi i ide kako treba.Odvezi auto kod jednog majstora i neka ga pazljivo ispita i popravi,kad ga napravi kako treba plati coveku i gotovo a ako ga nije napravio teraj auto kod drugog i nemoj da mu platis delove koje je menjao.Ikod mene dolaze razni indijanci koji bi hteli samo da im kazem sta je pa ce oni sami to da rese ali se auto tako ne popravlja.

#3 17-08-2010 12:31:43

saudaga
Član

najgore je to sto ovi koji imaju dijagnostiku samo kazu sta je otprilike i kazu idi do svog majstora nek to zamijeni a na kraju nista

#4 17-08-2010 13:29:17

Trkač
elproger
Iz: Sredi¹èe
Registrovan: 20-03-2010
Komentari: 155

DUKI napisao:

Mnogo babice kilava deca,stara izreka.Popravka treba da se plati tek kad se auto popravi i ide kako treba.Odvezi auto kod jednog majstora i neka ga pazljivo ispita i popravi,kad ga napravi kako treba plati coveku i gotovo a ako ga nije napravio teraj auto kod drugog i nemoj da mu platis delove koje je menjao.Ikod mene dolaze razni indijanci koji bi hteli samo da im kazem sta je pa ce oni sami to da rese ali se auto tako ne popravlja.

To je jedino pametno rje¹enje. Sad se vi¹e nezna gde je rep i gde je glava.

#5 17-08-2010 23:05:53

templar
elproger
Iz: istra
Registrovan: 04-03-2009
Komentari: 513

ko sta je kolega reko idi kod jednog covjeka i neka odradi poso do kraja nemoj se vozat vamo tamo nema od toga nista  onda svi nesto rade pokusavaju pametuju pa opet nista ,inace meni su  takve musterije najdraze

u radu je spas a spasa nema

#6 17-08-2010 23:27:56

saudaga
Član

ljudi moji nije da sam ja trazio sam da radim prvo sam bio na servisu u austriji i rekli su da je rijeseno i da zamijenim interkuler koji nije imao veze s nicim pa u bosni lik samo radi dijagnostiku kaze radi to i to nisam ja sam radio nista a lik koji nije mehanicar uopste vec samo poznaje rad motora i masina provjeri mi sve te vakum ventile i nadje problem zasto to nisu uradili u servisu odmah i dali da vozim auto u taj servis.i sad zadnji dijagnosticar je pregledao reko da ima neke ideje sta je ali mu treba vremena i zivaca da to rijesi.nista mi nije rekao sta misli da mu je nego samo dogovoricemo termin a ja i dalje da vozim tako auto.i pitam ja vas sta sad da radim.tu sam u austriji nije mi problem odvesti auto na servis i kupiti dijelove  samo mi je problem mijenjati sve moguce i nemoguce dijelove na autu i sve to placati jer u svakom slucaju oni bi meni mozda zamijenili i turbo i filter i sve moguce i mozda bi nakon 100 sati svog rada potrefili sta je i uzeli mi 5000 eura za to. zato vas pitam da li je neko imao sta slicno u svom radu. zahvaljujem svima

#7 18-08-2010 00:24:07

predingli
Expert
Iz: Križevci, Hrvatska
Registrovan: 24-12-2008
Komentari: 2,786

saudaga napisao:

ali mu treba vremena i zivaca da to rijesi.nista mi nije rekao sta misli da mu je nego samo dogovoricemo termin a ja i dalje da vozim tako auto.i pitam ja vas sta sad da radim

vidiš tu je greška sa vama svima, svi bi htjeli rješenje odmah i još se auto niti ne ohladi a veæ zovete jel gotovo....
druga stvar, neznam kak je to kod vas u "Europi" ali kod nas , bar kod mene , ako u nešto sumnjam, a nisam siguran da je stvarno to u kvaru to ili ja kupim pa ako nije ostaje meni dio ili ga ne raèunam, a jedino ako mušterija sama želi kupiti tu mu kažem, kupi ali ne garantiram big_smile

zato ne volim mušterije  gastarbajtere i više manje ne primam takve u radionu, eto bar sam iskren., ako zaraðuješ za kruh vani, tamo i popravljaš vozilo smile

Zadnja izmjena od predingli (18-08-2010 00:25:19)

Ne pitaj me ono što ne znam smile !

#8 18-08-2010 00:47:11

DUKI
elproger
Iz: leskovac
Registrovan: 02-04-2010
Komentari: 224

Svi bi hteli samo da prikacis uredjaj i da im kazes staje,pa ce oni navodno da se jave kasnije kad rese da popravljaju a u medjuvremenu odu kod drugog majstora i onako puni sebe jer znaju sta je kvar samo narede,majstore zameni to i to i gotovo.Problem nastane kada se auto ponasa isto i posle zamene tog dela.Ustedeo je na dijagnostiku ali nista nije dobio.Majstor koji ti je reko za termin je sasvim upravu,javi mu se neka ispita auto,pronadje kvar,zameni delove,ti platis i gotovo.Mozes i da ga castis ako bude sve ok,i to znaci,neka vidi covek da cenis tudju muku i njegov rad.Mada vecina gastarbajtera samo sagne glavu i saceka kusur i ode bez pozdrava jer misle da ih je majstor odrao.Ja najvise cenim seljaka koji mi dotera krs i kad mu naplatim kao da sam radio neki noviji uto,on zadovoljan pa casti i donese pice za sve u radionici

#9 18-08-2010 01:03:34

predingli
Expert

DUKI napisao:

.Ja najvise cenim seljaka koji mi dotera krs i kad mu naplatim kao da sam radio neki noviji uto,on zadovoljan pa casti i donese pice za sve u radionici

Da o tome prièam big_smile

#10 18-08-2010 10:53:16

bjeli
Expert
Iz: Prnjavor
Registrovan: 30-03-2009
Komentari: 2,253

e tako neki dan dotjera covjek meni auto na dijagnostiku ja uradim kazem sta je kvar i koliko ga kosta sve ukupno ,kaze on docu za dva dana da to rjesimo ja naravno nisam naplatio dijagnostiku ,sutradan mene kolega mehanicar zove da mu dodjem uradit dijagnostiku na autu kad bas to isto auto kod njega u radioni naravno pomogo sam kolegi da rjesi kvar a njega nikako da dodje da plati dijagnostiku a na autu EU table
neznam sta se desava sa ljudima

#11 18-08-2010 10:59:34

saudaga
Član

dobro djecaci moji razumijem ja vas sve."dijagnosticirali ste mene" wink hajde sad malo pomozite i da vidimo sta bi moglo biti i sa autom.dogovorio sam termin s ovim likom u ponedjeljak i nadam se da ce se otkriti sta je a i pitam vas da li da kupim agr ventil ili jos nesto posto nisam siguran da li cu to naci u bosni ako bi zatrebalo....

#12 18-08-2010 14:50:10

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

bjeli napisao:

e tako neki dan dotjera covjek meni auto na dijagnostiku ja uradim kazem sta je kvar i koliko ga kosta sve ukupno ,kaze on docu za dva dana da to rjesimo ja naravno nisam naplatio dijagnostiku ,sutradan mene kolega mehanicar zove da mu dodjem uradit dijagnostiku na autu kad bas to isto auto kod njega u radioni naravno pomogo sam kolegi da rjesi kvar a njega nikako da dodje da plati dijagnostiku a na autu EU table
neznam sta se desava sa ljudima

e ovo se meni x puta desilo, prije deset dana dosao pezo radi na tri ja prikopcam ispitam i kazem otisao ventil za ubrizgavanje i kazem koliko je sve sa radom posto imam dio kaze on dolazim sutra i nema ga par dana kad dodje jedan moj "kolega" kaze zamjenio sam ventil na ovom vozilu de mi obrisi lampu, a ja fino obrisem i naplatim 40 eura kaze on kako reko 20 placas ti a 20 ovaj sto je njegovo auto pa mu ti reci on zna da nije nista platio.
Sada sam se naucio pameti isprintam test naplatim dijagnostiku pa ako se bude radio kod nas odbijem dijagnostiku na kraju racuna. Na greskama se uci.

#13 18-08-2010 14:51:29

Eli&Elvis
elproger
Iz: S.Most BiH
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 2,091
Website

saudaga napisao:

dobro djecaci moji razumijem ja vas sve."dijagnosticirali ste mene" wink hajde sad malo pomozite i da vidimo sta bi moglo biti i sa autom.dogovorio sam termin s ovim likom u ponedjeljak i nadam se da ce se otkriti sta je a i pitam vas da li da kupim agr ventil ili jos nesto posto nisam siguran da li cu to naci u bosni ako bi zatrebalo....

Nista ne kupuj taj kao sto ga ti nazva "lik" ako je pravi mehanicar on ce da nabavi ono sto misli da je otislo a ti na kraju platis racun za servis vozila. A kod nas u Bosni ima i Bjeli pcela samo bitno da imas novcanice,.hehhe
Poz.

#14 18-08-2010 17:20:21

templar
elproger
Iz: istra
Registrovan: 04-03-2009
Komentari: 513

vidim da imamo svi isti mproblem ja sam se isto naucio kad mi dodje musterija i odmah majstore moze diagnostika da vidim sta je sa autom  ,moj odgovor je moze prikljucim tester ispisem mu greske  naplatim sto kuna odmah pa neka on popravlja gdje oce  onda on ode u servis plati opet popravak i diagnostiku  plati duplo nego kod mene pa  onda postane stalna musterija..jer mu je servis naravno preskup..

u radu je spas a spasa nema

#15 18-08-2010 23:15:05

saudaga
Član

nece meni niko ovdje da pomogne samo me kritikuju;)

#16 18-08-2010 23:28:29

bjeli
Expert
Iz: Prnjavor
Registrovan: 30-03-2009
Komentari: 2,253

ovako uhvatise tog lika pa neka pristupi poslu kako treba dijagnostika mjerni blokovi obrati paznju na punjenje turba jer po svoj tvojoj prici tu je neki problem a nemoj nista kupovat ima ovde svega cak i polovni na otpadu pa se dobije i na probu
danas sam radio pasata kojem su dijagnosticirali u austri da je turbo a sav problrm rjesen zamjenom vakumskog crijeva koje kosta metar 4 KM

#17 18-08-2010 23:28:57

predingli
Expert

saudaga napisao:

nece meni niko ovdje da pomogne samo me kritikuju;)

zašto ? Pa kolega eli ti je rekao kaj da napraviš, sve jasno, a sad ako baš sam, hoæeš kupiti djelove.....

#18 05-10-2010 20:50:58

saudaga
Član

Samo Da Javim Da Sam Rijesio Pezoa

Board footer