Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Prvo veliki pozdrav za sve clanove posto sam odusevljen sta sve momci znaju da rade na autu ovdje sam se uclanio oko desetak dana.Moj problem je sto mi auto vec nekih mjesec dana negdje gubi vodu bio sam kod nekih nazovimo ih majstori ali nista.Prvo mi se desilo da mi jedno kablo od vode puklo i izbacio mi je citavu vodu to sam zamijenio no to je tek pocetak i dalje gubi vodu ali ne kad vozim u lokalu vec kad izadjem na autoput,znaci kad ga vozim brze i kad mu dignem kompresiju i non stop mi u posudi nabije kompresiju kad otvorim cep voda se onda tek digne na normalu.Mijenjao sam cep od posude ali opet isto.Pa ljudi pomozite mislim da je to za vas sitnica.Unapred hvala!
Zaboravio sam jos da dodam da mi ne dize temperaturu vec se samo upali lampica da hvali vode i ne dimi.
znaci kad ga vozim brze i kad mu dignem kompresiju !
A inaèe kad voziš polako kompresija je niska ?
Šalu na stranu, za poèetak recimo prvo probaj creva jel su tvrda kad motor radi, ako jesu recimo dihtung glave !
Zadnja izmjena od predingli (23-03-2010 13:23:24)
Ne pitaj me ono što ne znam !
Brtva glave!
ako ti duva creva diht glave.Verovatno se proverili cep na boci
prvo detaljno provjeri dali jos negdje ne gubi vodu ako je slucaj kao kod tebe kvar traziti na mjestu gdje rjetko dolazi do pustanja
znaci provjeri dali je ispod nogu vozaca ili suvozaca vlazno,zatim gumice na senzorima tenperature jer neki dan sam na golfu 4 zamjenio gumicu na
sen. temp. a imao je iste siptome kao i kod tebe
provjeri da ne curi mali hladnjak vidi dole digni tepihe ispod nogu, a ako nabija pritisak u crijeva zna se. dihtung a moze biti i da je glava negdje fasovala, u biti moras potraziti malo boljeg majstora od tih sto si vec bio kod njih.
Dihtnug glave i po potrebi poravnati glavu motora...ja sam imao slican problem na golfu IV...pri laganijoj voznji nista, a kad izadje na auto-put ili ostrije vozi pri vecim obrtajim postaju tvrdja crijeva...nivo tecnosti u boci je u voznji i radu motara ispod minimuma a cim se otvori cep nivo se vrati na normalu...
Dali si gledao vodenu pumpu
Ispod tepiha je suvo vodena pumpa je suva ,pritisak u crijeva ostaje i kad izgasim motor.Oprao sam citav motor da vidim da mi slucajno negdje ne pusta na drugo crijevo medjutim sve je suvo.Kazu ako je dihtung glave mora da dimi i da mnogo bruji dok radi medjutim kod mene je sve normalno i ne dize temperaturu vec se samo upali lampica da hvali vode u posudi.Gdje se nalazi gumica na sen. temperature?
Zadnja izmjena od drago72 (24-03-2010 00:37:37)
ako ti je pritisak u crijevu onda ti je ili dihtung glave ili cak puknuta glava......ovo kaj su ti rekli da dimi ili da bruji ako je dihtun moze biti a i nemora....ovisi di je dihtung propustio i koliko....ako je to sam pocetak odlazenja dihtunga onda neces osjetiti razliku u radu motora.....a ako pocne vec brujati nebi se ti vise vozio sa tim dihtungom.
najbolje je da ispitas svaki cilindar tako sto ces skinuti grejace i proveriti zaptivenost u cilindrima pritiskom vazduha. napunis posudu sa vodom (motor prethodno zagrejan) i kada pocne da izlazi voda na posudi, na tom cilindru je zveknuo dihtung.
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Sta se radi ako je otisao dihtung?
moj savjet ti je da najdes dobrog majstora u kojeg imas povjerenja i problem rijesen, mada i na ovom forumu ces naci postova gdje je napisano da 10-tak ili vise majtora ne valja...... ja se uredno zapitah mozda je problem u vlasniku auta?
Kad uspostavis dobar odnos s majstorom i on s tobom ispada kao kod zubara- sjednes na stolac i reces boli me zub, a sve ostalo je na doktoru, on popravlja i kontrolira ali kad ti rece da dodes na kontrolu svako neko vrijeme ne dogodi ti se da zub ode u nepovrat osim ako ne dolazis tak dugo dok mozes imalo zvakati hranu....uf bas sam se raspisal
Danas sam proverio opet ispod tepiha od nogu i bilo je vode mora da je hladnjak od grijanja.Posto jutros kad sam upalio grijanje grijao je normalno pa odjednom je poceo da duva hladno.Sta vi mislite jeli to problem?
Jel se zamaglila šajba kad si ukopèao grijanje ? Druga stvar ako je u motoru antifriz probaj test prstom , tu ti je opisano veæ na forumu, znaèi kao je unutra antifriz gurni prst ispod tepiha u vodu i ako je voda/antifriz slanog okusa pušta ti hladnjak, a ako nije voda ti curi od nekud u auto, i treæa, moguæa je da ti pukao hladnjka grijanja zbog toga jer otišao dihtung glave pa nabija kompresiju u sistem !
Ne pitaj me ono što ne znam !
moj savjet ti je da najdes dobrog majstora u kojeg imas povjerenja i problem rijesen, mada i na ovom forumu ces naci postova gdje je napisano da 10-tak ili vise majtora ne valja...... ja se uredno zapitah mozda je problem u vlasniku auta?
Kad uspostavis dobar odnos s majstorom i on s tobom ispada kao kod zubara- sjednes na stolac i reces boli me zub, a sve ostalo je na doktoru, on popravlja i kontrolira ali kad ti rece da dodes na kontrolu svako neko vrijeme ne dogodi ti se da zub ode u nepovrat osim ako ne dolazis tak dugo dok mozes imalo zvakati hranu....uf bas sam se raspisal
Svaka cast,ovo si dobro napisao!Ima takvih vozaca da ne znaju stati dok auto sam ne stane i onda kukaju na sve i svakoga samo oni nisu nista krivi,nego iskljucivo majstor(i), kao da majstor vozi njegovo auto i treba svako jutro da dodje da mu pogleda nivo ulja i vode.Naravno,neka se ne osjeca prozvanim covjek koji je postavio pitanje,ne poznajem ga pa tako i ne govorim o njemu.
Cuvajmo okolinu,sacuvajmo planetu!
@salex u prevu si ako je vozac treba da spozna sta treba autu ito sto cura spozna da je zena kad joj das cvrst razlog za to...
@)).....
najbolje ti je resenje odes kod majstora i on ce ti sve to proveriti i dace ti tacnu konstataciju kvara mozda je neka banalnost do nesto ozbiljno gde bi trebao hitnije da sredis da ne bi doslo do goreg kvara
Majstore znas kad je bio 24.05
hehe pa nije nesa nista loše mislio ( samo je znatiželjan ) . da je barem više takvih što guraju vodu na naš mlin .:)i
kako se zove onaj auto sa trozupcem ? ma onaj sa vilama ? nema veze sjetit ću se . do tada pozdrav svima
Prvo da se izvinim svima koji su pokusali pomoci mi da rijesim problem oko auta.Bio sam na feriju pa nisam stigao odgovoriti u cemu je bio problem. Problem je bio u glavi od motora po sredini glave je imala malu napuklini tako da sam morao traziti novu glavu i sada je sve u redu.Pozdrav!
mogo ti je majistor predlozit jeftiniju varijantu ( da je zavaris )
mozda je pukla u toj mjeri da se nemoze ni zavariti