Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima Imam opel corsu 1.7di 2002. auto je super, ali u poslednje vreme pocinje nesto opasno da mi "krcka" u volanu kada motam volan. Bas je onako neprijatan zvuk. E da i primetio sam da mi se volan lakse mota u levu nego u desnu stranu. Da li neko zna o cem use radi i da li je to ozbiljan kvar ili nije.... Pozdrav svima i Hvla unapred
Vrlo brzo ces morati da menjas motor servo volana.
Pozdrav
a koliko to kosta?
a da nije mozda letva upravljaca?
hvala i poz
Prvo mora da se utvrdi sta to krcka, moze biti i piksna na vretenu volana, a to sto vuce vise na jednu stranu nego na drugu, ako je sve ispravno sa podvozjem, pritisak guma kako treba i ako ne blokira kocnica nekog tocka, onda se mora izvrsiti kalibracija senzora polozaja volana.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Hvala puno. Pozdrav SAMO SE NADAM DA NIJE NESTO PRESKUPO
da li ima jos neko slicnih iskustava????
na korsi zna da se olabavi vijak na vretenu volana, probaj da ga dotegnes. a i luft u biksnama glave upravljaca se lako proverava. prvo dotegni taj vijak pa javi sta si uradio
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Kalibriranje ESP senzora se moze uraditi i ovako.Skini auto sa kontakta i namesti da ti volan stoji ravno,onda daj auto na kontakt i okreci volan skroz u levo do kraja pa skroz u desno do kraja.sacekaj 10 skundi.Onda upali auto i proveri jeli kalibriranje uspelo.
Pozdrav
Kalibriranje ESP senzora se moze uraditi i ovako.Skini auto sa kontakta i namesti da ti volan stoji ravno,onda daj auto na kontakt i okreci volan skroz u levo do kraja pa skroz u desno do kraja.sacekaj 10 skundi.Onda upali auto i proveri jeli kalibriranje uspelo.
Pozdrav
Jel ovo sigurno ili desilo se nekad.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Podatak koji sam ovde postavio procitan je iz Tis-a 2000 Opelovog srvisnog programa.Postoji i drugi nacin ali on se radi preko Tech 2.
Podatak koji sam ovde postavio procitan je iz Tis-a 2000 Opelovog srvisnog programa.Postoji i drugi nacin ali on se radi preko Tech 2.
Mozes li me uputiti gde u TIS, trazio sam za Corsu C ali nisam nasao, stvarno bi zeleo to procitati.
Kad udjes u Tis 2000 onda izaberes vozilo pa onda stndardne informacije pa zatim,upravljanje.Onda i se pojavljuju mnoge opcije a ti izaberi SKIDANJE I UGRADNJA kolo upravljaca i videces da na dnu stranice postoji opcija programiranje radne memorije.Tu ces naci dve opcije kako se moze kalibrirati ESP senzori sa Tech-om i bez Tech-a.
Javi ako si nasao.
Pozdrav
Zadnja izmjena od 16v (29-08-2010 13:15:24)
ovo mora da se proba . marsher ima li sta od ovoga u tis-u ja ne mogu da pogledam jer mi je crkao komp na kojem mi je tis.
Zadnja izmjena od gonza (29-08-2010 13:55:38)
Ima, samo ne znam zbog cega tolika procedura sa tech-om kad moze sa dva okretaja volana srediti stvar.
Zadnja izmjena od marsher (29-08-2010 20:10:56)
zanimljivo
16V , a jesi li probao ovo ?
Jesam.
Samo ja mislim da kalibriranje nece resiti problem koji ima chika-ika.Mislim da sa kalibriranjem nece resiti problem jer je problem mnogo veci nego sto mislite.Mora prvo da resi to krckanje jer to je volan i sa tim nema zezanja.To mora pogledati majstor.Chika-ika moras resiti to krckanje jer voznja sa KVAROM NA LETVI NIJE BEZBEDNA.
Pozdrav
Zadnja izmjena od 16v (30-08-2010 00:03:23)
Da bi kalibriranje bilo uspesno letva nesme da ima lufta ni malo.Ako letva ima lufta onda kalibriranje nece biti uspesno jer je letva u kvaru.
Mozda je tema malo zastarila ali mozda nekome pomogne. Ja sam imao problem sa merivom, takodje je u jednu stranu isao lakse volan a sve to ili zbog potrebe kalibracije ili zbog toga stoje crkao senzor ugla volana, a ako je sve bilo uredu i odjednom se iz cista mira pokvarilo onda je vjerovatno senzor otisao. Konkretno na ovom opelu skidao sam senzor i otvarao i bio je on u pitanju, izlizali se kontakti, toliko je otisao da mu nije bilo spasa. Interesuje me zna li neko od vas moze li se na bilo kojem opelu koji ima potrebu za kalibracijom ona izvrsiti preko op com-a i kako?